Hap en Tap logo zonder streep

Chocoladesuprême met ijs van gekarameliseerde ananas

18 dec 2014 | Dessert, Zoet

Jullie zullen het waarschijnlijk al gemerkt hebben? De laatste weken ga ik in overdrive op mijn blog. In plaats van jullie 3 à 4 keer per week te verwennen met een blogpost, doe ik dat momenteel dagelijks. Ik ga hier geen gewoonte van maken, zenne. Dit is niet vol te houden. Maar ik heb nu eenmaal zoveel lekkere recepten met jullie te delen en ik wil jullie die niet onthouden met de feesten voor de deur.

Dit is er ook zo eentje: lekker en nog gezond ook, want met de oliën van ISIO 4, evenwichtige, performante oliën die beantwoorden aan de behoeften van het organisme. Tafelplezier en evenwichtige voeding gaan hand in hand. 100% genieten, 0% schuldgevoel!

Ingrediënten voor 4 à 6 personen

450 g Belgische pure chocolade (min. 60% cacao)
625 g Belgische melkchocolade (40% cacao)

55 g glucose

225 g boter
235 ml room

29,5 cl olie ISIO 4 Olijfolie
500 g geschilde verse ananas
150 g suiker

 1⁄4 liter melk

 5 cl olie ISIO 4 Olijfolie

Bereiding

Meng de beide soorten chocolade en laat ze op kamertemperatuur staan. Breng de room, de olie en de glucose aan de kook en giet dit mengsel over de chocolade. Meng tot een homogeen geheel en laat afkoelen tot 35 graden. Voeg de zachte boter toe. Giet in een vorm in een laag van 1 cm dik en zet minstens 12 uur in de koelkast.

Snijd de ananas in stukken en laat in een antikleefpan karameliseren in 50 g suiker. Breng de melk aan de kook met 100 g suiker, deglaceer de ananas in de pan met de kokende melk, mix alles en voeg op het laatste moment de olie toe. Laat afkoelen en giet in de sorbetière.

Serveer een stuk chocoladesuprême met een bolletje ananasijs. Een echte heerlijkheid! De chocoladesuprême gaat ook heerlijk samen met een ‘crème anglaise’ met sinaasappel…

Bron: Lesieur 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.549 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Chocoladesuprême met ijs van gekarameliseerde ananas

by Myriam time to read: 1 min
0