Hap en Tap logo zonder streep
Culinaria, versie 2.0

Culinaria, versie 2.0: lang leve de verscheidenheid!

24 okt 2016 | Events, Reviews

Culinaria is/was uitgegroeid tot een begrip: al 7 jaar vond het eetfeestje plaats in de lente in Tour & Taxis. Tijd voor verandering! Vorige week opende Culinaria Autumn voor de eerste keer de deuren. En ook nu weer is de ambitie om uit te groeien tot hét niet te missen Belgisch culinaire event van het jaar. Het ziet er alvast naar uit dat de hoge verwachtingen helemaal zullen worden ingelost: de eerste avond kwamen al meer dan 1.000 (!) bezoekers langs op de Vaartdijk in Anderlecht. Voor deze editie creëerde de organisatie voor elk wat wils. Weg met het beperkte exclusieve aanbod. Lang leve de verscheidenheid! Eet zoveel je maar wil en proef de smakelijke gerechtjes van de verschillende chefs. Een afterwork drink of snel jouw aankopen doen op de markt? Een snelle hap voor onderweg, een eetfestijn onder vrienden en lekker lang tafelen in een goed restaurant? Of een wilde nacht met een paar cocktails? Culinaria heeft het allemaal!

 

Culinaria, versie 2.0

Culinaria 2016, da’s 8000 m2 en drie verschillende werelden

Op de Mercato by Leffe serveren elke avond andere chefs. Een ding hebben ze gemeen: het zijn stuk voor stuk topchefs! Een paar klinkende namen: Pascal De Valkeneer, Bart De Pooter, David Martin, Viki Geunes,… Op de mercato kan je bovendien bij zes artisanale kramen dagelijks een assortiment vlees, brood, groenten, thee, kazen,… ontdekken en kopen. Er is een koelruimte voorzien waar bezoekers die hun avond nog willen verderzetten met een cocktail in Club Perrier, hun boodschappen veilig kunnen wegbergen.

In het restaurant S.Pellegrino Gastronomique stellen 4 chefs een achtgangenmenu voor. Filip Claeys (De Jonckman ** – Brugge), Marcelo Ballardin (Oak – Gent), Angelo Rosseel (La Durée ** – Izegem), en David Martin (La Paix * – Anderlecht) mochten de spits afbijten en schotelden, als eerste in een rij van 10, het gastronomische diner voor op Culinaria Autumn. Zo mochten 160 bezoekers genieten van een rijkelijke king krab met avocado, ponzu-saus en een crème van zwarte sesam. Daarnaast was er ook gegrilde parelhoen met zoete aardappel, vijgen en noten,… Een gastronomisch hoogstandje dat niemand onverschillig liet.

In de Perrier Club kan je dan weer terecht voor de lekkerste cocktails. De magie van Culinaria blijft er tot diep in de nacht nazinderen. De beste bartenders uit België en Europa serveren je elke avond nooit eerder gemaakte cocktails en een buitengewoon “foodtail” menu op de live tonen van muzikale gasten.

 

Culinaria, versie 2.0

Een pop-up tentoonstelling op een pop-up locatie

Voor de decoratie kozen de organisatoren voor objecten uit de expositie “Remember Souvenier, Mémoire d’un lieu” van artiest Denis Meyers. Deuren, brandblussers, radiatorbekleding,… al deze objecten zijn te bezichtigen en worden verkocht tijdens een veiling op 29 oktober om 15 uur. (Vooraf in te schrijven via veilingzaal Cornette de Saint Cyr). Het gebouw waar het event plaatsvindt, wordt nadien gesloopt naar aanleiding van het project ‘kanaalplan’ dat de wijken rond het kanaal van Brussel opnieuw moet opwaarderen.

De eerste avond was alvast een groot succes zoals Cédric Allard, de oprichter van Culinaria al gehoopt had. Een mooie start van een nieuw avontuur. “We zijn al een jaar en een half bezig met de voorbereidingen van dit nieuwe project. Er zitten vele uren werk in. Ik ben dan ook erg blij met het enthousiasme van de chefs en de komst van het grote publiek naar Culinaria Autumn. Het beloven 11 dagen te worden vol gastronomie en culinaire ervaringen!”
Culinaria Autumn ontvangt u graag elke dag tot 30 oktober aan de Vaartdijk 8, 1070 Anderlecht.

Er is een grote bewaakte parking voorzien rond het evenement. De parkingboys ontvangen iedere bezoeker en leiden ze van de parking naar de ingang zodat je snel en comfortabel de weg naar het evenement vindt, zelfs als het regent. Een driesterrenparking dus!

Het overzicht en de uren, namen van chef-koks, barmannen, artisanale kramen en andere praktische informatie kan je vinden op www.autumn.brussels.
 Bovendien kan je de laatste nieuwtjes volgen en een blik achter de schermen werpen via facebook en instagram.

 

Culinaria, versie 2.0

Culinaria, versie 2.0

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.171 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Culinaria, versie 2.0: lang leve de verscheidenheid!

by Myriam Minne time to read: 3 min
0
%d