Hap en Tap logo zonder streep
Soufflé van ruby chocolade

Soufflé van ruby chocolade

5 mei 2019 | Dessert, Zoet

Onlangs kreeg ik de vraag ik of een pakje van de Choco Leibniz Ruby ltd. edition petit-beurrekes van Bahlsen wilde ontvangen. Je weet wel, die koekjes waar je eerst het randje chocolade van opeet en dan het koekje. Maar deze keer mét roze chocolade van Callebaut. Nu kon ik me er makkelijk vanaf maken door een unboxing story te posten op mijn Instagram account en klaar is Kees, maar zo makkelijk wilde ik me er niet van af maken. Ik had al heel lang deze soufflé van ruby chocolade op mijn to do-lijstje staan en ik zag het al voor me: ik zou de soufflé van ruby chocolade afwerken met zo’n ruby koekje. Pink party!

Zo gezegd, zo gedaan. (Als er iets in mijn hoofd zit, ben ik er heel moeilijk van af te brengen.) En kijk, het resultaat mag er zijn. Mocht er zijn, de soufflé had de tijd niet om terug in te zakken, want tegen die tijd zat hij al in onze maag.

 

Soufflé van ruby chocolade

Recept voor soufflé van ruby chocolade

(Voor)bereiding: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 soufflés:

Voor de soufflé van ruby chocolade:
120 g crème patissière
80 g ruby chocolade
Boter, op kamertemperatuur
20 g kristalsuiker + extra om de vormpjes te bestrooien
2 eidooiers
200 g eiwit
6 g ovoneve (eiwitpoeder)
Raftisnow (decoratiepoeder, die had ik niet en gebruikte poedersuiker, die natuurlijk direct wegsmolt)
4 Choco Leibniz Ruby ltd. edition petit-beurrekes voor de afwerking

 

Werkwijze

Verwarm de crème patissière lichtjes au bain-marie, klop glad met een garde. Voeg de chocolade toe, laat zachtjes smelten.

Vet de soufflépotjes in met boter (tip: maak met een borsteltje verticale boterstrepen op het recipiënt), bestrooi met kristalsuiker.

Meng de dooiers door de crème, roer glad.

Klop de eiwitten met de ovoneve op tot een luchtig schuim, monteer met de suiker.

Roer het eiwitschuim in 2 keer door de chocolademassa.

Vul de potjes, zet ze in een voorverwarmde oven van 230°C. Verlaag de temperatuur tot 183°C, zonder ventilatie.

Bak 8 à 10 min.

Neem uit de oven en bestrooi met raftisnow. Serveer de soufflé van ruby chocolade meteen.

Bron: recept van de website van Knack Weekend.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Soufflé van ruby chocolade

by Myriam Minne time to read: 1 min
0