Frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes

Er zijn nog zekerheden in ’t leven, part 1: ik ben heel consequent. Als ik iets graag zie, dan zie ik het ook écht graag. Zoals deze frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes. Op 26 februari was ik die tegengekomen op Instagram en had die meteen opgeslagen. En op 6 maart was ik nog een foto tegengekomen van diezelfde chocolade madeleines en wéér had ik die opgeslagen. Instagram is mijn 2de Pinterest aan ’t worden, trouwens én mijn favoriete social media kanaal waarop ik niet alleen mijn recepten deel, maar ook via mijn stories een inkijk geef in mijn dagdagelijkse leven.

 

Frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes

 

Er zijn nog zekerheden in ’t leven, part 2: wanneer er iets in mijn hoofd zit, dan zit het niet in mijn gat (vergeef me deze platte uitdrukking, maar mijn hersenen draaien door het gebrek aan buitenlucht maar op halve kracht en ik kon zo snel geen betere uitdrukking verzinnen). Ook daarin ben ik consequent. En dus moest en zou ik die speciale madeleinevormen hebben. Al snel vond ik ze terug op Amazon, maarrrrr… ze waren niet leverbaar in België. Nu kon ik ze natuurlijk bakken in mijn klassieke madeleinevormen, maar ik geef niet snel op. En dus contacteerde ik mijn vriendin die wekelijks naar Amerika vliegt met de vraag of zij ze voor me kon bestellen. Handig hoor, zo’n vriendin in de States! Ze hielp me in het verleden ook al aan Graham Crackers. (Gelukkig was dit allemaal voor de coronacrisis want Heidi zit momenteel vast in quarantaine in Boston, niet omdat ze ziek is, maar omdat ze uit België komt…)

En zo kwam het dat ik deze frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes helemaal kon maken zoals ik ze voor ogen had. Zijn het geen beauties? Ik kon dan ook niet stoppen om er foto’s van te maken.

 

Frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes

 

De witte schaal hierboven is van Deens handgemaakt porselein van Lyngby. Ik kreeg die ter beschikking door kookwinkel Dhondt.

 

Frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes

 

Recept voor frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes

(Voor)bereiding: ± 15 min
Rusten: ± 12 uur (of beter nog 1 nacht)
Baktijd: ± 10 min
Afkoelen: ± 2 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 12 stuks:
2 eieren
75 g suiker
2 el honing
1 tl vanille-extract
1 el cacaopoeder
125 g bloem
1 tl bakpoeder
Een snufje zout
125 g boter, gesmolten
12 frambozen (of 24 als je een normale bakplaat gebruikt)
120 g ruby chocolade
1 el kokosolie (of andere)
Eetbare gedroogde rozenblaadjes

 

Werkwijze

Smelt de boter op een middelhoog vuur waarbij je af en toe roert. Laat de boter op het vuur staan tot ze goudbruin wordt en nootachtig begint te ruiken. Haal de hazelnootboter van het vuur, passeer door een zeef en laat afkoelen.

Zeef in een kom de bloem, het zout en bakpoeder samen. Doe de eieren, suiker, honing en vanille in de kom van een staande mixer en klop. Voeg het cacaopoeder toe en roer tot een glad mengsel. Spatel er dan de bloem- en bakpoeder mengeling onder. Voeg tot slot de bruine boter toe en meng. Dek de mengeling af en zet gedurende minstens 12 uur in de koelkast.

Smelt 2 el boter en gebruik een borstel om de vormen in te boteren. Bestrooi ze hierna met bloem.

Verwarm de oven voor bij 200º C.

Schep 1 el beslag in het midden van de vormen, duw een framboos in het beslag en druk aan. Klop de vorm tegen het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen en bak de chocolade madeleines in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.

Laat de chocolade madeleines lichtjes afkoelen voor je uit de vorm laat glijden. Smelt de chocolade en voeg de kokosolie toe. Dompel de madeleines in de de chocolade en strooi er rozenblaadjes over.

 

Frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes

 

Bron: recept vertaald van de blog Coco E Baunilha.

Related Post

Tags: , , , ,

Frambozen chocolade madeleines met Ruby chocolade en rozenblaadjes

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: