Charlotte met frambozen & blauwe bessen

door | jul 23, 2014 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept

Ik heb àltijd een pakje Biscuits Roses de Reims in mijn voorraadkast liggen. Altijd. Wanneer ik het ene opgebruik, dan noteer ik dat meteen op mijn boodschappenlijstje zodat ik de volgende week al een nieuw pakje in huis heb ‘voor onvoorziene omstandigheden’. Dat kan heel eenvoudig onverwacht bezoek van vrienden zijn en dan smaken de koekjes héérlijk bij een glaasje bubbels. Of dat kan, zoals vandaag, een recept zijn dat ik tegenkom waarvoor je de koekjes van doen hebt.

Dit is de idéale zomertaart, want bij deze temperaturen heeft niemand zin om de oven aan te zetten, toch? Bovendien is ze niet alleen lekker, ze ziet er ook nog mooi uit!

Meer recepten met de fameuze Biscuits Roses de Reims? (Her)ontdek de HST, hogesnelheidstaart met aardbeien of dit Rabarber & aardbei yoghurt ijs.

Nodig voor 1 taart

1 pakje Biscuits Roses de Reims
250 g diepvriesframbozen
8 g gelatineblaadjes
200 ml frambozenbier
250 ml Griekse yoghurt
5 à 7 el suiker
1 zakje vanillesuiker
250 ml room
125 g verse frambozen
125 g blauwe bessen
Poedersuiker
100 g Petit Beurre koekjes
40 g boter

Werkwijze

Laat de gelatine weken in koud water.
Laat de diepvriesframbozen ontdooien.
Warm het frambozenbier op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat wat afkoelen.
Roer de Griekse yoghurt los met de suiker en de vanillesuiker. Proef of de yoghurt zoet genoeg is en voeg min of meer suiker toe!
Klop de slagroom lobbig en spatel onder de Griekse yoghurt. Doe er ook het frambozenbier en de diepvriesframbozen bij. Roer tot een homogeen mengsel.

Cutter de Petit Beurre koekjes tot kruimels. Laat de boter smelten en meng onder de koekjeskruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de Biscuits Roses de Reims tegen de zijkant van de vorm met de gesuikerde kant naar buiten. Stort de frambozenvulling op de koekjesbodem en laat opstijven in de koelkast.

Neem de vorm weg, garneer met de verse frambozen en de blauwe bessen en bestrooi met poedersuiker.

Bron: recept van Lena Hallaert uit de cursus Creatief Bakken.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.044 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

9 Reacties

  1. Lise Arickx

    Hey!

    Hoe groot is die springvorm dat je gebruikt?

    Gratis Lise

    Antwoord
  2. Myriammm

    Hey Lise
    Mijn springvorm heeft een diameter van ca. 22 cm. 't zou dus veel beter zijn met een kleinere springvorm zodat de vulling hoger komt en de frambozen erbovenop liggen… Maar ja, ik roei met de riemen die ik heb… 😉
    Groetjes
    Myriam

    Antwoord
  3. Lise Arickx

    Dankjewel!

    Dus taartvorm van 18 cm diameter zou beter zijn?
    Groetjes
    Lise

    Antwoord
  4. Myriammm

    Jazeker, Lise. En je zou zelfs nog een klein stukje van de koekjes onderaan kunnen afsnijden om ze minder hoog te maken. Succes!

    Antwoord
  5. Lise

    Wel jammer dat die koekjes zo wak worden. Ze zijn dan niet meer zo mooi. Ik heb al een paar recepten zien verschijnen waar ze de koekjes erna gewoon tegen zetten en dan met een lint errond. Maar vraag mij dan toch af of je dit gemakkelijk kan aansnijden.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ja, Lise, dat is vaak het geval als je recepten met koekjes maakt. Ik had het gisteren zelf nog voor met hoorntjes met gerookte zalm en zure room. De hoorntjes in brickdeeg pas een half uur voor mijn visite arriveerde gevuld en toch waren ze al helemaal wak toen ik ze serveerde. Bummer! Zo’n charlotte is wel goed te snijden: met een elektrisch mes en tussen de koekjes door.
      Succes!
      Myriam

      Antwoord
  6. Ise

    Maar denk je dat het zou houden als je ze er gewoon tegen zet?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Je kan ze ‘vastplakken’ met een beetje slagroom of boterroom of van de vulling: doe die in een spuitzak en spuit dotjes op de achterkant van de koekjes.
      Succes!

      Antwoord
  7. lieve

    Dag Myriam
    Kan ik ook 250gr frambozensap van boiron gebruiken evenveel gelatine of is het beter diepvries frambozen en gebruik je op ze geheel of mix je het
    groetjes
    lieve

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlotte met frambozen & blauwe bessen

by Myriam time to read: 1 min
9
%d bloggers liken dit: