- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Charlotte met frambozen & blauwe bessen

Ik heb àltijd een pakje Biscuits Roses de Reims in mijn voorraadkast liggen. Altijd. Wanneer ik het ene opgebruik, dan noteer ik dat meteen op mijn boodschappenlijstje zodat ik de volgende week al een nieuw pakje in huis heb ‘voor onvoorziene omstandigheden’. Dat kan heel eenvoudig onverwacht bezoek van vrienden zijn en dan smaken de koekjes héérlijk bij een glaasje bubbels. Of dat kan, zoals vandaag, een recept zijn dat ik tegenkom waarvoor je de koekjes van doen hebt.

Dit is de idéale zomertaart, want bij deze temperaturen heeft niemand zin om de oven aan te zetten, toch? Bovendien is ze niet alleen lekker, ze ziet er ook nog mooi uit!

Meer recepten met de fameuze Biscuits Roses de Reims? (Her)ontdek de HST, hogesnelheidstaart met aardbeien of dit Rabarber & aardbei yoghurt ijs.

Nodig voor 1 taart

1 pakje Biscuits Roses de Reims
250 g diepvriesframbozen
8 g gelatineblaadjes
200 ml frambozenbier
250 ml Griekse yoghurt
5 à 7 el suiker
1 zakje vanillesuiker
250 ml room
125 g verse frambozen
125 g blauwe bessen
Poedersuiker
100 g Petit Beurre koekjes
40 g boter

Werkwijze

Laat de gelatine weken in koud water.
Laat de diepvriesframbozen ontdooien.
Warm het frambozenbier op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat wat afkoelen.
Roer de Griekse yoghurt los met de suiker en de vanillesuiker. Proef of de yoghurt zoet genoeg is en voeg min of meer suiker toe!
Klop de slagroom lobbig en spatel onder de Griekse yoghurt. Doe er ook het frambozenbier en de diepvriesframbozen bij. Roer tot een homogeen mengsel.

Cutter de Petit Beurre koekjes tot kruimels. Laat de boter smelten en meng onder de koekjeskruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de Biscuits Roses de Reims tegen de zijkant van de vorm met de gesuikerde kant naar buiten. Stort de frambozenvulling op de koekjesbodem en laat opstijven in de koelkast.

Neem de vorm weg, garneer met de verse frambozen en de blauwe bessen en bestrooi met poedersuiker.

Bron: recept van Lena Hallaert uit de cursus Creatief Bakken.

Related Post