Hap en Tap logo zonder streep
Maracudja cake

Maracudja cake

20 aug 2013 | Dessert, Gebak en koekjes, Zoet

Heeft bloggen nadelen? Jazeker! Ten eerste is ’t verslavend. Zo wil ik elke maand mijn statistieken zien stijgen. Wanneer ik ’s morgens mijn laptop opstart, is kijken naar het aantal pageviews van de vorige dag het allereerste dat ik doe… Tweede minpunt? Als blogger maak ik nog maar zelden 2 maal hetzelfde klaar. Tenslotte wil je altijd iets nieuws proberen met in het achterhoofd “als ’t lekker is, dan kan ik dat op de blog gooien”. En zo heb ik nu al spijt dat ik deze smeuïge cake niet meer ‘mag’ maken… want hij is bijzonder lekker èn makkelijk èn snel klaar. Ach, uitzonderingen bevestigen de regel, zekers? Deze serveer ik binnenkort stiekem nogmaals bij de koffie of als vieruurtje om de kids op te kikkeren na school. Hij moest maar zo lekker niet zijn!

 

Nodig voor 6 personen

3 eieren 100 g mascarpone 140 g suiker 100 g boter 160 g bloem 1 zakje gist 1 kl vanille-extract 2 passievruchten 125 g frambozen

Bereiding

Warm de oven voor op 180° C. Klop de eieren met de suiker tot je een schuimige mengeling bekomt. Voeg de mascarpone, de vanille en de gesmolten boter toe en blijf kloppen. Werk er nu de bloem en de gist onder. Voeg de passievruchten en de frambozen toe en spatel het fruit voorzichtig door het beslag. Giet het deeg in een silicone cakevorm en schuif de cake in de oven voor zo’n 45 minuten (naargelang de oven). Ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Bron: de Franse blog La passion de Mimi

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

3 Reacties

  1. Betty

    Deze ga ik zeker eens proberen

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Maracudja cake

by Myriam time to read: 1 min
3