Chocolade cheesecake

door | feb 23, 2020 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Chocolade cheesecake

Het is niet de eerste keer dat ik inspiratie haal bij Bart van Roeckie’s World. In het verleden maakte ik al een gedraaide rabarber-frambozenkrans (vette aanrader!) en een koffie en karamel cheesecake van hem. Laat het duidelijk zijn: Bart is fan van cheesecake. En ik volg hem daarin. Dus toen ik deze chocolade cheesecake op zijn Instagram feed zag passeren, kon ik niet snel genoeg alle ingrediënten in huis halen. Alleen die chocolade chips die hij gebruikte voor de afwerking kon ik niet vinden, maar ik vond wel Elisettes, artisanale chocolade krokantjes met noot, in mijn Carrefour en die zouden de klus wel klaren.

 

Chocolade cheesecake

 

Recept voor chocolade cheesecake

(Voor)bereidingstijd: 30 min
Afkoelen: 3 à 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor  de bodem:
120 g speculoos
120 g havermoutkoekjes
50 g gesmolten boter

Voor de vulling:
400 g roomkaas
2 el poedersuiker
160 g pure chocolade,
160 g melkchocolade
300 ml room

 

Bereiding

Verkruimel de koekjes en de speculoos fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.

Schep de inhoud nu in een taartvorm van ca. 23 cm. Druk goed aan en maak een mooi opstaand randje.

Zet de bodem weg in de koeling, terwijl je de vulling bereidt.

Mix de roomkaas met de poedersuiker.

Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg toe aan het kaasmengsel.

Klop 150 ml room op en spatel dit voorzichtig door het kaasmengsel.

Giet daarna over de koekjesbodem en zet alles even in de vriezer.

Breek nu de melkchocolade in stukjes. Verwarm de rest van de room (net niet laten koken) en giet deze over de chocolade stukjes.

Laat even rusten en meng dan alles goed vooraleer je dit als laatste laag over je taart giet.

Voor een mooi effect laat je de randen zichtbaar.

Zet alles weer de koeling voor een paar uurtjes en werk dan je chocolade cheesecake af.

Daarvoor gebruikte ik frambozen, braambessen, granaatappelpitten, rode besjes, chocolade balletjes, gepofte rijst met chocolade en dus die Elisettes.

Smakelijk!

 

Bron: recept van Roeckie’s World.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.046 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

12 Reacties

  1. Mieke Deferme

    Dag Myriam,

    Nu pas je recept gelezen, schande.
    Die Elisettes haal ik meteen in huis.

    Van harte,
    Mieke

    Antwoord
  2. myriam

    gemaakt en goedgekeurd!

    Antwoord
  3. marina

    chocolade chips kan je vinden bij Liddl, in 3 of 4 verschillende variëteiten denk ik

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Marina
      Ik bedoel niet de chocolate chips zoals je die soms meebakt in koekjes, maar echt zoals een aardappelchip van Lays maar dan met chocolade rond.
      Die zijn blijkbaar enkel verkrijgbaar tijdens de eindejaarsperiode.
      Maar je kan dus sowieso gebruiken wat je wil om de taart af te werken.
      Toch bedankt voor je berichtje!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  4. Maddy

    De havermoutkoekjes, waar vind ik die? Merk?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      In de hypermarkt Carrefour kocht ik die. Ik denk bio van het huismerk.

      Antwoord
  5. Ellen

    In recepten voor cheesecake staat vaak ‘roomkaas’ vermeld : maar welke gebruik je? Het type ‘plattekaas’ of het type ‘philadelphia’? En wat is het verschil tussen beide kazen in het kader van bereidingen voor een cheesecake?

    groeten en nog een fijne dag

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Ellen,
      Wanneer er staat roomkaas, dan gebruik ik persoonlijk altijd Philadelphia. Wanneer er staat plattekaas, dan gebruik ik de plattekaas van Campina. Wat juist het verschil is tussen beide soorten, zou ik niet weten.
      Groetjes,
      Myriam

      Antwoord
  6. susanne

    Hallo myriam,
    laat deze taart zich goed invriezen, en terug ontdooien?
    gr susanne

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Susanne,
      Ik zie geen enkele reden waarom dit niet zo zou zijn. Volgens mij moet dit perfect lukken.
      Succes en smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chocolade cheesecake

by Myriam Minne time to read: 1 min
12
%d bloggers liken dit: