Het is niet de eerste keer dat ik inspiratie haal bij Bart van Roeckie’s World. In het verleden maakte ik al een gedraaide rabarber-frambozenkrans (vette aanrader!) en een koffie en karamel cheesecake van hem. Laat het duidelijk zijn: Bart is fan van cheesecake. En ik volg hem daarin. Dus toen ik deze chocolade cheesecake op zijn Instagram feed zag passeren, kon ik niet snel genoeg alle ingrediënten in huis halen. Alleen die chocolade chips die hij gebruikte voor de afwerking kon ik niet vinden, maar ik vond wel Elisettes, artisanale chocolade krokantjes met noot, in mijn Carrefour en die zouden de klus wel klaren.
Recept voor chocolade cheesecake
(Voor)bereidingstijd: 30 min
Afkoelen: 3 à 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 8 personen:
Voor de bodem:
120 g speculoos
120 g havermoutkoekjes
50 g gesmolten boter
Voor de vulling:
400 g roomkaas
2 el poedersuiker
160 g pure chocolade,
160 g melkchocolade
300 ml room
Bereiding
Verkruimel de koekjes en de speculoos fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.
Schep de inhoud nu in een taartvorm van ca. 23 cm. Druk goed aan en maak een mooi opstaand randje.
Zet de bodem weg in de koeling, terwijl je de vulling bereidt.
Mix de roomkaas met de poedersuiker.
Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg toe aan het kaasmengsel.
Klop 150 ml room op en spatel dit voorzichtig door het kaasmengsel.
Giet daarna over de koekjesbodem en zet alles even in de vriezer.
Breek nu de melkchocolade in stukjes. Verwarm de rest van de room (net niet laten koken) en giet deze over de chocolade stukjes.
Laat even rusten en meng dan alles goed vooraleer je dit als laatste laag over je taart giet.
Voor een mooi effect laat je de randen zichtbaar.
Zet alles weer de koeling voor een paar uurtjes en werk dan je chocolade cheesecake af.
Daarvoor gebruikte ik frambozen, braambessen, granaatappelpitten, rode besjes, chocolade balletjes, gepofte rijst met chocolade en dus die Elisettes.
Smakelijk!
Bron: recept van Roeckie’s World.
Dag Myriam,
Nu pas je recept gelezen, schande.
Die Elisettes haal ik meteen in huis.
Van harte,
Mieke
Laat het smaken, Mieke! ?
gemaakt en goedgekeurd!
Oooh zo tof! Merci! ?
chocolade chips kan je vinden bij Liddl, in 3 of 4 verschillende variëteiten denk ik
Dag Marina
Ik bedoel niet de chocolate chips zoals je die soms meebakt in koekjes, maar echt zoals een aardappelchip van Lays maar dan met chocolade rond.
Die zijn blijkbaar enkel verkrijgbaar tijdens de eindejaarsperiode.
Maar je kan dus sowieso gebruiken wat je wil om de taart af te werken.
Toch bedankt voor je berichtje!
Groetjes
Myriam
De havermoutkoekjes, waar vind ik die? Merk?
In de hypermarkt Carrefour kocht ik die. Ik denk bio van het huismerk.
In recepten voor cheesecake staat vaak ‘roomkaas’ vermeld : maar welke gebruik je? Het type ‘plattekaas’ of het type ‘philadelphia’? En wat is het verschil tussen beide kazen in het kader van bereidingen voor een cheesecake?
groeten en nog een fijne dag
Dag Ellen,
Wanneer er staat roomkaas, dan gebruik ik persoonlijk altijd Philadelphia. Wanneer er staat plattekaas, dan gebruik ik de plattekaas van Campina. Wat juist het verschil is tussen beide soorten, zou ik niet weten.
Groetjes,
Myriam
Hallo myriam,
laat deze taart zich goed invriezen, en terug ontdooien?
gr susanne
Dag Susanne,
Ik zie geen enkele reden waarom dit niet zo zou zijn. Volgens mij moet dit perfect lukken.
Succes en smakelijk!
Hallo, nu dit recept gezien. Ziet er heerlijk uit. Ik ben mss een kluns, maar hoe haal je deze prachtige taart ongeschonden uit de taartvorm, Mvg Rita
Dat is inderdaad niet zo eenvoudig. Je kan best bakpapier gebruiken en dat laten overhangen.
Dan til je de taart uit de vorm.
Succes!