Hap en Tap logo zonder streep
Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

24 apr 2017 | Reviews, Varia

Ik liet al een paar visjes op, maar vandaag gooi ik het hele verhaal eruit: ik ben finaliste van de Tarte à Moi wedstrijd!!!!! Een tijdje geleden ging het Belgische merk van overheerlijke taarten op zoek naar nog een extra taart om hun assortiment verder uit te breiden. Hun oproep viel niet in dovemansoren, want ze kregen maar liefst 200 (!) inzendingen binnen. Waaronder die van mij. Ik koos voor een crème brûlée taart met rood fruit. Rood fruit omwille van de zomer die eraan komt en rood fruit dan wel in trek is, vermoed ik. De combinatie met de afgebrande, gekaramelliseerde crème brûlée is hemels.

 

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

 

Blijkbaar was ik niet alleen die mening toegedaan, want ik kreeg een mailtje met als onderwerp “Gefeliciteerd Myriam! Onze jury heeft jouw taart geselecteerd…”  Ik las verder: “Gefeliciteerd Myriam, jouw taart zit bij de top 10! Je komt dichter bij de prijs! Wil je jouw taart zien schitteren in de toonbank van Delhaize en als kers op de taart kans maken op een tuinfeest voor je vrienden en familie? Dan moet enkel nog de jury smelten voor jouw lekkere creatie. Met plezier nodigen we je dan ook uit op de dag van de jurering in de Serre van Overijse, op zondag 2 april. Hier kan je met jouw taart een plaatsje in de top 3 verzilveren.”

Ik vloekte eerst eens binnensmonds, want het mailtje viel in mijn mailbox in de meest drukke week ever met bovendien mijn oven kapot én mijn KitchenAid kapot, maar al snel maakte mijn paniektoestand (“hoe en waneer zou ik die taarten bakken?) plaats voor trots. Van 200 naar 10 en ik was erbij? Joehoe! Walsje rond de keukentafel.

Om een lang verhaal kort te maken: mijn KitchenAid én oven raakten op tijd hersteld én ik vond een gaatje in mijn agenda (ten koste van een heerlijk Yotam Ottolenghi buffet) en reed gezwind, samen met ‘concurrente’ Evelien van Good Food, Good People, Good Times richting Overijse… waar we als in een sprookje belandden. De Serre bleek een echte bijzonder sfeervolle serre te zijn, knusjes ingericht met tafeltjes, banken en kussens én een giga taartenbuffet. Ik zou me met veel plezier in een van die zetels genesteld hebben met een boekje, een triootje van taart en een koffie, maar de plicht riep: ik moest als allereerste, begot, voor de jury verschijnen!

 

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

 

Met knikkende knieën en een heel klein hartje sneed ik mijn taarten aan: zouden ze dat lange, warme traject overleefd hebben én vooral zouden ze de hitte in de serre wel trotseren? Maar kijk, ze doorstonden de test met glans. De 6-koppige jury, bestaande uit 2 mensen van Tarte à Moi, 2 mensen van Delhaize en 2 bekende blogsters (Marie van Marie Gourmandise en Marta van Everyday Marta) leken onder de indruk… of deden ze maar alsof? Als eerste voor de jury moeten verschijnen, vond ik veeleer een nadeel. Ach, elk nadeel heb zijn voordeel: ik kon zonder stress langer van het taartenbuffet genieten en dat liet ik me dan ook met veel plezier welgevallen!

Nadat de 12 finalisten (en niet 10, zoals in de mail vermeld, er werden 12 mensen uitgenodigd met het idee dat er wel een paar niet zouden komen opdagen, maar iedereen was present) de revue waren gepasseerd, was het moment van de deliberatie én bekendmaking aangebroken. Eerlijk? Ik maakte me geen illusies. Ik had zoveel mooie en lekkere (jaja, ik heb me volledig laten gaan ?) taarten geproefd… Ten onrechte, want ik kwam als eerste finaliste uit de bus, gevolgd door de carrot cake van Mieke én de blueberry cheesecake van mijn autogenote Evelien!

 

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

 

En nu??? Kopen, kopen en kopen en stemmen, stemmen, stemmen, please!

Hoe gaat de wedstrijd nu verder? De taarten van de drie laureaten zijn inmiddels in productie gegaan bij Tarte à Moi én liggen sinds 20 april in de Delhaize winkels. Ja, jullie kunnen dus mijn creatie (en die van de andere finalistes) proeven. Een combinatie van verkoop, stemmen en vakjury zal bepalen wie de finale winnaar is. Die wordt op 12 mei bekend gemaakt.

 

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

 

Of ik wil winnen? Graag, heel graag zelfs! Neen, ik krijg geen percent op de latere verkoop. (Die vraag krijg ik dus constant!) Wat zou ik dan wel winnen? Een tuinfeest voor 40 man. En laat me dat nu bijzonder goed uitkomen. Mijn echtgenoot wordt immers op 13 mei, de dag na de bekendmaking, 70 jaar (ja, mijn scheetje is 18 jaar ouder dan ik). Een tuinfeest met veel taart zou ideaal zijn om zijn ‘nieuwe voordeur’ te vieren. Van een goede timing gesproken!

Wat krijgen jullie? Het feit dat mijn hemelse taart voor altijd in het Tarte à Moi gamma blijft! En mijn eeuwige dankbaarheid, dat ook. ?

 

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

 

Dus:
1. Koop mijn crème brûlée taart met rood fruit
2. Kies voor mijn taart door te stemmen via deze link: https://www.tarteamoi.be/nl/stemmen
(Let wel, de link werkt blijkbaar niet op alle gsm’s! Op bepaalde gsm’s krijg je enkel Evelien te zien en op andere ook Mieke, maar ik val eraf…). Je stemt dus best vanop een tablet, laptop of vaste pc.
Oh ja, stemmen zonder te kopen mag ook, natuurlijk!

 

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

 

Tip: Wil je zeker zijn dat mijn Tarte à Moi taart in de winkel ligt voor je naar je plaatselijke Delhaize afzakt? Plaats dan je bestelling voor de middag bij de bakkerijverantwoordelijke zodat je taart de dag erop vers in de winkel wordt geleverd. PS Mijn taart zal ook bij Delhaize Lochristi te koop zijn. Ik heb een beetje gelobbyd. ? En op zondagvoormiddag 30 april houd ik er zelfs een heus proefmoment. Komt dat proeven!

 

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

23 Reacties

 1. Mieke Deferme

  Gefeliciteerd Myriam.

  Van harte,
  Mieke

  Antwoord
 2. willem

  Chapeau, reden om naar Belgie te verhuizen.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   We ontvangen je met open armen, Willem. Welkom! 🙂

   Antwoord
 3. Carol

  Proficiat Myriam,
  ik heb reeds mijn stem uitgebracht. Na het uitbrengen van de stem ontvang je bovendien nog een korting van €1 bij aankoop van één van de taarten. Nog een grotere reden om te proeven dus 😉
  Groetjes, Carol

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Geniet van je kortingsbon én van mijn taartje, Carol. Dikke merci voor je stem!
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 4. katrien

  Voilà gestemd, zelfs zonder te proeven 🙂 Zo zeker ben ik er van dat dit weer een heerlijk recept van jou is !
  Proficiat Myriam !

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Merci, Katrien. Wat een blijk van vertrouwen! 🙂
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 5. patricia

  proficiat Myriam!!!
  ik heb mijn dochters ook gevraagd om te stemmen, wij hebben ook nog niet geproefd maar ze zal zeker lekker zijn.
  ik heb je gezien bij La botte in Genk.
  heb je ook de nieuwe zaak gezien van by Peppe’s

  groetjes,
  Patricia

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Wat fijn van jou, Patricia en ook een dikke merci aan de dochters!
   Ik had alleen de tijd voor een uitgebreide lunch in La Botte. Superlekker! Ik moet dus zeker nog eens terug… 😉
   Het was leuk om je te ontmoeten. Ik voelde me een beetje een BV…
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 6. José

  Ik heb op je gestemd vanuit Nederland zonder de kans om te proeven.
  Zoals al je recepten super lekker zijn moet deze taart ook gewoon de lekkerste zijn.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Wat lief van jou, José.
   Superbedankt!
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 7. Katrien (Marie Cadie)

  Hoi Myriam, mijn stem heb je al! 🙂 en ik wil zooooo graag in de Delhaize geraken om dat hemels genot van je te kunnen proeven. 😀

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Je hebt nog even, hoor “Marie aka Katrien”. Nog tot 10 mei. En heel misschien, heel heel misschien daarna ook nog, als ik zou winnen. 😉
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 8. Katrien (Marie Cadie)

  Lap … en nu typ ik nog MarieCadie.vo … whhhaaa, ik zal maar gaan slapen! ;-))

  Antwoord
 9. Katriend

  Hallo Myriam, ik heb nog niet zo lang je blog ontdekt en stem met plezier voor je taart! Kleine wederdienst! Het is niet alleen smullen van je recepten maar ook van je leuke en aanstekelijke taalgebruik!
  Veel succes!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Bedankt, Katrien. Voor je stem én voor je fijne berichtje.
   Zàlig om van onbekenden complimentjes te krijgen. 😉
   Helemaal toppie!
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 10. Martine

  Als het lukt kom ik zondag proeven in Lochristi 🙂 Stemmen doe ik nu al. Veel succes!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Merci, Martine! Zou leuk zijn om je zondag te zien.
   Hopelijk tot dan en alvast bedankt voor je blindelings vertrouwen en je stem!
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 11. Rita Muyshondt

  Proficiat Myriam! Ik heb het voorbije weekend de taarten geproefd in Delhaize. Die van jou steekt er ver boven uit. Super lekker! Heb het recept opgeslagen en ga het zelf ook eens proberen. Hoop dat jij als winnaar uit de bus komt! Dus mijn stem heb je alvast!

  Antwoord
 12. Andrea

  Ik heb ook gestemd en vond de taart in Delhaize Dendermonde. Ga de taart in het week-end proberen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Ma Tarte à Moi definitief bij Delhaize?

by Myriam Minne time to read: 4 min
23