Chocolademousse cake met praliné + een KitchenAid te winnen!

Vandaag wordt Hap & Tap 7 jaar! Whoop, whoop! Nooit gedacht toen ik op een blauwe maandinsdag 7 jaar geleden begon te bloggen (lees hier hoe) dat dit zo’n impact op mijn leven zou hebben. Het waren absoluut 7 vette jaren. Letterlijk en figuurlijk. 😀 Die vier ik graag met deze chocolademousse cake en een winactie waarbij ik een kanjer van een KitchenAid staande mixer mag weggeven!

Herinneren jullie zich het verjaardagsfeestje van KitchenAid nog waarop ik een van de genodigden was? Ik kreeg daar toen een boek cadeau: ‘KitchenAid voor alles wat je wil maken’. Daarin stootte ik bij de eerste doorbladering (of hoe zeg je zoiets? 🤔) op dit recept voor chocolademousse cake met praliné. Die zou ik maken om mijn blogverjaardag te vieren! Want wie jarig is, trakteert met taart, toch?

Maar toen kreeg ik volgend mailtje van KitchenAid: “We vonden de dag met jou super leuk en vroegen ons af of je een follow-up actie zou willen ondernemen. … We willen je graag de mogelijkheid voorstellen om je fans kans te laten maken om een mixer te winnen. … Het enige wat we vragen is dat je aan de deelnemers vraagt om onze Instagram account te volgen. Hiervoor sturen we de mixer naar jouw winnaar en mag jij een attachment of product naar keuze kiezen van ons gamma.” En of ik dat wou doen! Zo’n mooie staande mixer weggeven voor mijn 7de blogverjaardag, cooler dan dat kon ik het niet bedenken! En wat ik zelf graag wilde krijgen, dàt wist ik ook meteen: de zeef met weegschaal die maar liefst 3 functies combineert (wegen, zeven én de gezeefde ingrediënten “en pluie” toevoegen aan het beslag) die Roger van Damme tijdens de workshop gebruikt had.

Dus, lieve fans/volgers, rep je als de bliksem naar mijn Instagram account waar ik je de spelregels uit de doeken doe. Geen Instagram? Dan heb je de keuze: ofwel maak je nu een Instagram account aan, ofwel troost ik je met een stukje van deze chocolademousse cake met praliné. Wat is die lekker, zeg! En zo licht als een wolkje! Er zit bijna geen suiker in deze chocolademousse cake. De 7 magere jaren zijn begonnen… 😀

 

Chocolademousse cake met praliné + een KitchenAid te winnen!

 

Recept voor chocolademousse cake met praliné

(Voor)bereiding: 1 uur
Rusttijd: 4 u 15 min
Baktijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 1 chocolademousse cake met een diameter van 20 cm:

Voor de hazelnoot-dacquoise:
60 g poedersuiker
70 g hazelnootmeel
15 g fijn maismeel
90 g eiwitten
30 g extra fijne suiker
Enkele hele hazelnoten

Voor de knapperige praliné:
30 g melkchocolade
150 g hazelnootpasta (ik gebruikte die van Galler)
75 g platte koekrolletjes (ik gebruikte de Reflets de France Crêpes dentelle de Bretagne)

Voor de chocolademousse:
200 g pure chocolade
400 ml vloeibare room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
1 snufje zout

Voor de afwerking:
Cacapoeder
Gekaramelliseerde hazelnoten

 

Werkwijze

Voor de hazelnoot-dacquoise:
Beboter een ronde roestvrijstalen bakvorm met een diameter van 20 cm. Verwarm de oven voor op 160° C. Zeef de poedersuiker, het hazelnootmeel en het fijne maismeel. Doe de eiwitten in de mengkom van de mixer voorzien van de draadgarde. Zet de mixer aan en verhoog de snelheid langzaamaan. Strooi de suiker erover en ga over op stand 10. Voeg de gezeefde ingrediënten voorzichtig bij de stijfgeklopte eiwitten. Giet het mengsel in de bakvorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er hazelnoten over en bak ongeveer 20 min. Laat de taart afkoelen op een rooster en verwijder het bakpapier.

Voor de knapperige praliné:
Smelt de melkchocolade au bain-marie en voeg de hazelnootpasta toe. Meng door totdat het een homogeen mengsel wordt. Verkruimel de platte koekrolletjes en voeg ze toe nadat je het mengsel van het vuur hebt gehaald. Giet de vulling uit op een vel ovenpapier. Bedek dit met een tweede vel bakpapier en zet het tenminste 45 min in de diepvries op een vlakke ondergrond.

Voor de chocolademousse:
Smelt de chocolade au bain-marie en haal de pan van het vuur. Giet de vloeibare room (zeer koud) in de mengkom van de mixer voorzien van de draadgarde. Zet de mixer aan en verhoog de snelheid langzaamaan tot stand 8. Klop ongeveer 3 min totdat de room stijf wordt. Haal er 3 of 4 el uit en meng die met de gesmolten chocolade. Spatel er, als het mengsel er homogeen uitziet, voorzichtig de rest van de stijfgeklopte room en het zout door.

 

Monteren

Bekleed een ronde roestvrijstalen bakvorm met een diameter van 20 cm en 4,5 cm hoog met een Rhodoïd®-vel en schik de hazelnoot-dacquoise erin. Snijd een schijf met een diameter van 20 cm uit de bevroren praliné en leg die op de dacquoise. Vul nu de vorm tot de rand met chocolademousse. Strijk de taart glad met een spatel en laat tenminste 3 uur in de diepvries staan. Strooi er cacaopoeder over en versier met gekaramelliseerde hazelnoten.

 

Tip:
Voor een minder zoete en glutenvrije versie kan je de platte koekrolletjes vervangen door gepofte rijst. Je kan ook enkele geroosterde hazelnoten aan de mousse toevoegen.

 

Chocolademousse cake met praliné + een KitchenAid te winnen!

 

Bron: recept uit het boek KitchenAid voor alles wat je wil maken.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Chocolademousse cake met praliné + een KitchenAid te winnen!

by Myriam Minne time to read: 3 min
12
%d bloggers liken dit: