Ik ontdekte er trouwens een supertip voor het invetten van bakringen. Ellouisa maakt een mengseltje van boter, bloem en zonnebloemolie (in gelijke delen) en wrijft daar haar bakvormen mee in. Mijn Ferrero dripcakes gleden uit de ringen als… ja, als wat eigenlijk? Allez, het ging gewoon vanzelf. Nog veel makkelijker dan wanneer je bakspray gebruikt. Toptip!
Nodig voor 6 Ferrero dripcakes
1 ei
100 g suiker
1/2 zakje vanillesuiker
60 ml Griekse yoghurt
125 g bloem
45 g cacao
1/2 zakje bakpoeder
Snufje zout
60 ml warm water
125 ml melk
Voor de vulling en ganache:
Ca. 150 g Nutella of andere chocoladepasta
105 g pure chocolade
90 ml slagroom
6 Ferrero rochers
Bereiding
Meng melk met water. Mix in een kom het ei met de suiker en vanillesuiker en de Griekse yoghurt kort. Voeg dan de bloem, bakpoeder en cacao toe en mix. Voeg tijdens het mixen het melk-watermengsel toe en mix tot een glad en dun beslag.
Maak een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Vet hiermee 6 bakringen van 7 cm diameter in. Vouw aan de onderkant een stuk aluminiumfolie om de ringen en zet ze op een bakplaat met bakpapier. Vet ook de aluminiumbodem in met het mengsel. Giet in elk vormpje wat van het beslag (iets meer dan de helft). Bak de cakejes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 185° C (hetelucht 170° C). Laat ze een paar minuten in de vormpjes afkoelen. Verwijder daarna het aluminiumfolie en haal de ring eraf (als het goed is, moet dit heel makkelijk gaan als je ze met dat mengsel hebt ingevet). Zet ze op een rooster om af te koelen. Snijd daarna de bovenkant eraf zodat je een mooie rechte bovenkant hebt. Snijd daarna elk cakeje in 3 laagjes.
Heb je geen bakringen, bedek dan een bakplaat met bakpapier en giet het beslag hierover uit. Bak de cake 20 minuten in plaats van 30 minuten en laat afkoelen op een rooster. Steek met een uitsteekvorm rondjes van ca. 7 cm doorsnede uit.
Bestrijk een cakerondje met Nutella en leg er een volgend rondje op. Bestrijk ook die met Nutella en leg er het derde rondje op. Maak ze zo allemaal af en zet ze op een rooster met aluminiumfolie eronder (tegen het druppen zometeen).
Maak dan de ganache door de chocolade in blokjes in een schaaltje te doen. Verwarm je room in een pannetje of de magnetron en giet over de chocolade. Laat al roerend de chocolade smelten in de room tot je een mooi glanzend en donkerbruine ganache hebt. Verdeel over de gebakjes en laat over de rand druppen. Zet er tenslotte een Ferrero op en klaar zijn ze!
Bron: recept afkomstig van de blog Ellouisa Cooking. Bekijk ook haar filmpje op YouTube.
dag Myriam,
gisteren je flan Parisien gemaakt,gewoonweg super !!!!
En dan vandaag deze he, Monique! 😉
Deze komen op N° 1 op het to do lijstje, helemaal mijn ding
Laat ze smaken, Christine! 🙂
Myriam, ik heb ze vandaag gemaakt. Ik heb er een beetje mijn eigen toutch aan gegeven door één laag nutella te vervangen door een laagje sinaasappelconfituur, ook lekker hoor. Laat maar komen zulke receptjes, helemaal mijn dada 🙂
Chocolade en sinaas is een topcombi. Zoals in orangettes. Mmmmmh!
Liefs
Myriam
PS Ik heb vandaag niet gebakken, maar genoten in Standard. 😉
Top !
Top !!!