Yoghurtcake met witte chocolade en mango

Deze yoghurtcake is keimakkelijk te maken en toch… heb ik ‘m twee keer moeten maken. Mijn eerste cake verdween – op een stukje na – helemaal in de vuilnisbak. What a shame! Hij was gewoon helemaal niet doorbakken. Toen hij uit de oven kwam, vond ik hem er nog heel ‘nès’ uitzien. Sorry voor dit West-Vlaamse woord, maar ik vind geen beter… Nu dacht ik dat hij wel zou opstijven bij het afkoelen. Er zat tenslotte witte chocolade en mango in. Even een nachtje wachten en ’t kwam wel goed. Dacht ik. Verkeerd gedacht.

De volgende dag was de yoghurtcake helemaal niet opgesteven en bleef hij vloeibaar in het midden. Ik stopte hem, tegen beter weten in, nogmaals terug in de oven voor 10 minuten, maar dat bracht niks op. Mijn man proefde en vond hem lekker en wilde in eerste instantie niet dat ik hem weggooide… tot hij buikkramp kreeg van het eten van de ongebakken cake. Tjah, wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten. 😁 Maar ik troostte hem en beloofde dat ik ’t snel nogmaals zou proberen. In plaats van 35 minuten programmeerde ik mijn oven op 1 uur, maar zette wel een timer op 50 minuten. Wel, uiteindelijk bleef mijn cake het volledige uur in de oven. Da’s gewoon bijna de dubbele tijd dan die vermeld in het recept… Of dat aan het recept ligt of aan mijn oven die oud wordt, dat laat ik in het midden. Al vermoed ik het laatste. Tijd om uit te kijken naar een nieuwe oven! Ik heb al heel lang eentje op het oog… 😉

Maar jullie zijn dus gewaarschuwd: check na 35 minuten baktijd of de cake wel voldoende gebakken is. Zoniet geef hem extra tijd. Want een ding is zeker: deze yoghurtcake met witte chocolade en mango is een must-make. Héérlijk! Nog een tip: maak de stukjes mango iets groter, dan zie je ze beter zitten. Die van mij waren ca. 5 x 5 mm. Kies gerust voor stukjes van 1,5 cm x 1,5 cm.

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Ingrediënten voor 1 yoghurtcake (6-8 personen)

375 g bloem
1 zakje bakpoeder
3 eieren
125 g natuuryoghurt
62,5 g neutrale olie
125 g poedersuiker
125 g rietsuiker (basterdsuiker)
1 mango
150 g witte chocolade

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zeef de bloem met de bakpoeder. Klop in een kom energiek de eieren met de yoghurt. Voeg de olie en de riet- en poedersuiker toe. Meng goed. Voeg in drie gedeelten de bloem met het bakpoeder toe. Roer het beslag goed door.

Schil de mango en snijd in blokjes.

Hak de chocolade grof in stukjes.

Voeg voorzichtig de blokjes mango en de chocoladestukjes door het beslag.

Bekleed de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 tot 35 minuten.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Bron: recept uit het boek Choc Addict van Lannoo.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

by Myriam Minne time to read: 2 min
7
%d bloggers liken dit: