Hap en Tap logo zonder streep

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

15 jan 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Deze yoghurtcake is keimakkelijk te maken en toch… heb ik ‘m twee keer moeten maken. Mijn eerste cake verdween – op een stukje na – helemaal in de vuilnisbak. What a shame! Hij was gewoon helemaal niet doorbakken. Toen hij uit de oven kwam, vond ik hem er nog heel ‘nès’ uitzien. Sorry voor dit West-Vlaamse woord, maar ik vind geen beter… Nu dacht ik dat hij wel zou opstijven bij het afkoelen. Er zat tenslotte witte chocolade en mango in. Even een nachtje wachten en ’t kwam wel goed. Dacht ik. Verkeerd gedacht.

De volgende dag was de yoghurtcake helemaal niet opgesteven en bleef hij vloeibaar in het midden. Ik stopte hem, tegen beter weten in, nogmaals terug in de oven voor 10 minuten, maar dat bracht niks op. Mijn man proefde en vond hem lekker en wilde in eerste instantie niet dat ik hem weggooide… tot hij buikkramp kreeg van het eten van de ongebakken cake. Tjah, wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten. ? Maar ik troostte hem en beloofde dat ik ’t snel nogmaals zou proberen. In plaats van 35 minuten programmeerde ik mijn oven op 1 uur, maar zette wel een timer op 50 minuten. Wel, uiteindelijk bleef mijn cake het volledige uur in de oven. Da’s gewoon bijna de dubbele tijd dan die vermeld in het recept… Of dat aan het recept ligt of aan mijn oven die oud wordt, dat laat ik in het midden. Al vermoed ik het laatste. Tijd om uit te kijken naar een nieuwe oven! Ik heb al heel lang eentje op het oog… ?

Maar jullie zijn dus gewaarschuwd: check na 35 minuten baktijd of de cake wel voldoende gebakken is. Zoniet geef hem extra tijd. Want een ding is zeker: deze yoghurtcake met witte chocolade en mango is een must-make. Héérlijk! Nog een tip: maak de stukjes mango iets groter, dan zie je ze beter zitten. Die van mij waren ca. 5 x 5 mm. Kies gerust voor stukjes van 1,5 cm x 1,5 cm.

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Ingrediënten voor 1 yoghurtcake (6-8 personen)

375 g bloem
1 zakje bakpoeder
3 eieren
125 g natuuryoghurt
62,5 g neutrale olie
125 g poedersuiker
125 g rietsuiker (basterdsuiker)
1 mango
150 g witte chocolade

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zeef de bloem met de bakpoeder. Klop in een kom energiek de eieren met de yoghurt. Voeg de olie en de riet- en poedersuiker toe. Meng goed. Voeg in drie gedeelten de bloem met het bakpoeder toe. Roer het beslag goed door.

Schil de mango en snijd in blokjes.

Hak de chocolade grof in stukjes.

Voeg voorzichtig de blokjes mango en de chocoladestukjes door het beslag.

Bekleed de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 tot 35 minuten.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Bron: recept uit het boek Choc Addict van Lannoo.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.481 andere abonnees

ARCHIEF

9 Reacties

  1. Lise

    Hoe toevallig! Tijdje geleden heb ik deze ook gemaakt en inderdaad moest ook veel langer in de oven op lagere temperatuur!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ssssssjjjjjttt, Lise, dat zou betekenen dat ik toch geen nieuwe oven nodig heb. Niet aan mijn man vertellen. 😉
      Fijne zondag!
      Myriam

      Antwoord
  2. Maaike

    Mmm, ik heb gisteren op de markt een 10-tal mango’s gekocht voor amper 2 euro en moet ze nu natuurlijk verwerken 😉 . Dit ga ik zeker eens uittesten !

    Antwoord
  3. Mieke Deferme

    Dag Miriam,

    Lijkt mij een heerlijke cake.
    Zal ik zeker binnenkort uitproberen.
    A propos, kan je mij nog even de doorsnee van je vorm laten weten.
    Heb een vermoeden zo’n 22cm, klopt dat?

    Groetjes,
    Mieke

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Mieke
      Ik heb mijn vorm er snel even bijgenomen, maar had geen lat. Ik heb er een A4 blad naast gelegd en de korte kant van het blad was net even breed als de buitenste rand van de vorm. Als je weet dat een A4 blad 21 cm breed is, dan is mijn vorm 20 cm. 😉
      Wat een gepuzzel! 🙂
      Groetjes en smakelijk.
      Myriam

      Antwoord
      • Mieke Deferme

        Reactie
        Nu nog een mango in huis halen, en dan eraan beginnen.
        Dank.
        Mieke

        Antwoord
  4. Eva

    Hallo Mieke, is het normaal dat het cake beslag heel dik en stevig is (dus niet erg lopend)? Bedankt! Ze zitten nu in de oven dus nog geen idee hoe lang (maar het ziet er naar uit dat ze er idd langer dan 25 minuten inmoeten) 😀

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Eva,
      Deze cake is 5 jaar oud. Ik weet begot niet meer hoe mijn beslag eruit zag.
      Ik duim voor jou dat het goedkomt!
      Enne mijn naam is Myriam en niet Mieke. Haha!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

by Myriam Minne time to read: 2 min
9