Bovendien kwam het me goed uit dat ik bladerdeeg nodig had. Ik had vorige week zaterdag een kookopdracht voor Herta. Nu had Herta me gevraagd welke producten uit het gamma ik nodig had voor mijn diner en ik had 2 verpakkingen bladerdeeg besteld. Kleine opschudding toen mijn bestelling arriveerde: 2 verpakkingen voor Herta betekent 2 dozen met 10 rollen bladerdeeg! En zo heb ik nu ook nog 20 pakjes spekreepjes én 20 pakjes gerookt ontbijtspek in mijn frigo. Ideetjes om deze producten op een creatieve manier te verwerken zijn altijd welkom! ? En neen, zeg nu alstublieft niet ‘een quiche’…
Ingrediënten voor 1 plattekaastaart
300 g bladerdeeg
1 kg plattekaas (40% vet)
160 g griessuiker
5 eieren (250 g)
25 g maïszetmeel
50 g rozijnen
30 g amandelschilfers
Werkwijze
Verwarm de oven voor bij 170° C (thermostaat 6). De tijden en temperaturen zijn indicatief en aan te passen in functie van de kracht van je oven. Schik het bladerdeeg in een taartvorm. Prik het in, leg er een vel bakpapier op met bakparels en bak het ‘à blanc’ gedurende 30 min.
Klop ondertussen de plattekaas samen met de griessuiker, de eieren, het maïszetmeel en de rozijnen.
Wanneer de taartbodem voorgegaard is, zet je de oventemperatuur lager op 160° C (thermostaat 5). Giet er de plattekaasmengeling in en strooi er de amandelschilfers over. Zet de taart in de oven voor 50 min.
Ontvorm de plattekaastaart meteen na het bakken en laat ze afkoelen op een rooster om het bladerdeeg krokant te houden.
Bron: recept afkomstig van de website L’Académie du Goût.
Hey dag Myriam
Heb jij deze taart in een heteluchtoven gemaakt?
Ik heb ze net gemaakt in een traditionele oven maar ze kleurt weinig even op hetelucht gezet verder ziet ze er ok uit
Grts
Nicole
Ja hoor, Nicole. Mijn oven is alleen maar hetelucht en grill. Andere keuzes zoals boven- en onderwarmte heb ik niet…
Ziet er heerlijk uit. Moet deze taart dan alles bij elkaar 80 minuten in de oven staan? Dat lijkt mij erg lang…
Jazeker, Greet. Eerst een half uurtje het deeg blind bakken en daarna de taart mét de plattekaas nog een 50 min in de oven. Klopt helemaal!
Succes en smakelijk.
Myriam
Beste,
ik zoek een lekkere bananentaart recept voor onze 12 kleinkinderen zoals bij de bakker.
ik maakte ze met bladerdeeg en pasteibakkers room, maar… t’is niet hetzelfde als bij de bakker klinkt het. help
Christine,
Ik wil je heel graag helpen, maar dan zou ik eerst moeten weten hoe de bananentaart bij jouw bakker eruit ziet en smaakt. Ik kan helaas niet zomaar tips geven in het wilde weg. ??♀️
Anders moet je me eens een foto mailen.
Groetjes,
Myriam