Indonesische limoentaart

door | sep 12, 2014 | Dessert, Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Indonesische citroentaart

OK. OK. Ik geef het toe. De naam van het recept is wat kort door de bocht. Maar toch… Een vriendin van mij was afgelopen zomer op reis in Bali en proefde daar de meest verrukkelijke limoentaart ever. Ze was zo compleet van haar sokken geblazen dat ze haar stoute schoenen aantrok om het recept te vragen… en het nog kreeg ook.

Ze vertelde me zo smakelijk over haar reis én over dit recept dat het water me spontaan in de mond kwam. Een paar weken geleden nodigde ze me uit voor een gezellig etentje en serveerde als dessert… dé limoentaart in kwestie.

Eerlijk? Ik kan haar enthousiasme helemaal begrijpen. Dees is zo lekker én zo makkelijk te maken. Een klein kind kan het. Ongelooflijk wat je kan doen met vijf eenvoudige ingrediënten. En je hoeft er helemaal niet voor naar Indonesië te vliegen… een trip naar de winkel om de hoek volstaat. Al kan ik me voorstellen dat dit in Bali op het strand, met zicht op de ondergaande zon, nét nog ietsje meer smaakte. Merci, Caroline, voor de fijne avond én dito recept!

Nodig voor 1 taart

1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)
Een handje pure chocolade
Een likje room
1 blik gecondenseerde melk
250 g Brabantse hoevekaas
Sap (en de zeste) van 5 limoenen
2 blaadjes gelatine (facultatief, zonder lukt het ook)
Zilveren parels voor de afwerking (facultatief)

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200° C.
Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en prik het in.
Leg er een vel bakpapier in en schik hierop keramische knikkers (als je die hebt) of anders gewoon droge rijst, linzen of bonen.
Bak de bodem gedurende 15 minuten op 200° C.
Smelt ondertussen de chocolade in een bodempje room.
Haal de taart uit en laat die volledig afkoelen.
Strijk ze in de gesmolten chocolade.
Meng in een mengkom de hoevekaas, gecondenseerde melk en het sap van 4 limoenen.
Laat de gelatineblaadjes weken in ruim koud water.
Warm het sap van de 5de limoen op in een pannetje en los hier de geweekte en uitgeknepen gelatine in op. Giet het sap bij de kaasmengeling.
Giet alles uit over de taartbodem en laat opstijven in de koelkast.
Werk af met zilveren parels.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

8 Reacties

  1. Caroline Brouwer

    Lijkt me héérlijk Myriam. Maar waar is Brabantse hoevekaas mee te vergelijken? Is dat een soort roomkaas?
    groetjes, Caroline

    Antwoord
  2. Myriam Minne

    Hey Caroline, dat is een verse hoevekaas van volle melk. Kan je daarmee verder? Tjah, Vlaamse en Nederlandse benamingen komen niet altijd overeen…

    Antwoord
  3. Peggy Bogaerts

    Amai, de zever komt er mij van in de mond ! Dat ziet er heerlijk uit ! Die komt op het to-do lijstje 😉

    Antwoord
  4. Jim Bo

    Zoud iemand mij kunnen vertellen wat een vervanger is voor Hoevekaas? ik kan het op Google niet vinden waar ik het mee kan vergelijken. ik hoor graag van iemand. ik wil het morgen gaan maken, ziet er goed uit dit recept.

    Antwoord
  5. Myriam Minne

    Verse kaas van volle melk? Kan je hiermee verder? Ik hoop het!

    Antwoord
  6. cathelijn

    Gezoete of ongezoete gecondenseerde melk.
    ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Indonesische limoentaart

by Myriam time to read: 1 min
8
%d bloggers liken dit: