Hap en Tap logo zonder streep
Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

26 mei 2021 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Ik ben een taartjesmadame. Een weekend geen taartje gebakken, is een weekend niet geleefd. In 99% van de gevallen zijn dat zoete taartjes, maar voor deze tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten mag je me ook midden in de nacht wakker maken, zalle!

De hennepcrème verving ik door kreeftenmayonaise om de eenvoudige reden dat ik geen hennep kon vinden en nog een restje kreeftenmayonaise had staan. Was lekker! ?

 

Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kreeften
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 300 g doperwten (ontdooid)
  • 25 cl slagroom
  • 15 g gezouten roomboter
  • 1 bos basilicum
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 25 g ricotta
  • 1 little gem
  • 80 g avocado
  • 1/2 Granny Smith appel
  • 20 g peultjes
  • 40 g sojabonen
  • 150 g zeebanaantjes
  • 30 g zeekraal
  • 4 viooltjes
  • Pane carasau
  • 1 bakje Vene Cress

Instructies
 

  • Steek het deeg uit, vul er tartelettevormpjes mee en bak deze 15 min blind in de oven van 170° C.
  • Kook de kreeften gedurende 4 min in gezouten water en haal uit de pan. Maak de kreeft schoon en verdeel het vlees in 4 porties.
  • Breng de slagroom aan de kook, kook er de doperwten 2 min in en draai vervolgens glad in een blender met 15 g boter. Laat volledig afkoelen
  • Blancheer de basilicum kort en koel terug in ijswater. Verwarm de zonnebloemolie tot 55º C, knijp het water uit de basilicum en voeg toe aan de zonnebloemolie. Laat 2 min in een keukenmachine draaien. Zeef de basilicumolie.
  • Dresseer een streepje doperwtencrème op de tartelettes en leg er de kreeft op. Snijd de avocado in dunne plakjes en dresseer naast de kreeft.
  • Verdeel de ricotta over de tartelettes.
  • Pocheer de peultjes kort in kokend gezouten water. Koel meteen af in ijswater. Snijd de peultjes fijn en maak aan met olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in dunne reepjes, meng met de peultjes en verdeel over de tartelettes.
  • Dresseer stukjes little gem, de zeekraal, de sojabonen, zeebanaantjes en enkele takjes cress over het gerecht. Garneer met de viooltjes.
  • Steek enkele stukjes van het pane carasau tussen het gerecht.
  • Dresseer de kreeftenmayonaise speels om de tartelettes en druppel er ten slotte wat basilicumolie overheen.

Notities

Het recept voor de kreeftenmayonaise vind je hier.
Trefwoord avocado, basilicum, basilicumolie, erwtencrème, Granny Smith, kreeft, kreeftenmayonaise, kruimeldeeg, little gem, peultjes, sojabonen, tartelette, zeekraal

Bron: recept van de website van het Ispc.

 

Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.447 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. sonja vanderhaegen

    Tip: Hennepzaad koop ik altijd bij Pit &Pit online.

    Antwoord
  2. Decock Monique

    Dag Myriam,
    Super geslaagd tarteletje ,daarvoor zou ik een ommetoerke doen,wi !
    Mooie combinaties!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Tartelette van kreeft met een crème van doperwt en zilte groenten

by Myriam Minne time to read: 1 min
2