Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Exact 1 jaar geleden blogde ik de review van De Would-Be Chef, het eerste kookboek van Sven Ornelis. Hoewel ik Sven nog nooit in real life  ontmoette, vond ik hem altijd al een sympathieke man. Hij doet me een beetje aan mezelf denken: hij wandelt, ik loop. Hij kookt, ik doe dat ook. Sven is heel gedreven in alles wat hij onderneemt. Herkenbaar… Maar sedert ik onlangs op zijn Twitter account las dat hij gekookt had voor Hans Vanaken en Bjorn Engels, 2 spelers van Club Brugge, en zo ontdekte dat hij een die-hard Clubsupporter is, ben ik zo mogelijk nog meer fan van de man! Tijd om De Would-Be Chef nog eens boven te halen en er deze tartaar van tonijn uit klaar te maken. Ik kijk al uit naar Svens tweede boek! Hopelijk lukt het me nu wel om naar de boekvoorstelling te gaan. De hoogste tijd om deze zielsverwant eens in ’t echt te ontmoeten… en een foto te maken samen met hem én onze blauw-zwarte sjaals!

En wat deze tartaar van tonijn betreft, die is heerlijk. Weinig poespas, goede producten én helemaal af met de frisse granité van limoen en appel. Lente-inspiratie ten top!

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

 

Nodig voor 4 personen

Voor de granité:
1 Granny Smith appel
Een flinke geut siroop van limoen (bvb. van Teisseire)

Voor de tartaar van tonijn:
400 g verse tonijn
Zeste van 1 limoen
1 kl augurk, fijngesneden
1 kl zilveruitjes, fijngesneden
1 kl kappertjes, fijngesneden
Enkele sprietjes bieslook, fijngesnipperd
Tabasco
Olijfolie
Peper en zout

 

Bereiding

Maak eerst de granité: pureer de appelen in de keukenrobot en voeg eenzelfde hoeveelheid limoensiroop toe. Vries dit in.

Als je een echte granité wilt, moet je met een vork geregeld het ijs breken en om en om roeren. Maar even leuk is het om het ijs in vrolijke vormpjes te doen en zo in te vriezen, dan krijg je een soort van sorbetjes.

Snijd de tonijn in blokjes en meng met de zeste, de augurk, zilveruitjes, kappertjes en bieslook.

Voeg enkele druppels tabasco toe en een klein beetje olijfolie.

Werk af met peper en zout.

 

Nota: Maak de tartaar à la minute, want anders gaat hij verkleuren, omdat door het zuur de vis begint te garen en dat is hier echt niet de bedoeling.

Tip: In een aperitiefglaasje zal deze tartaar van tonijn ook hoge ogen gooien!

 

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

 

Bron: recept van Sven Ornelis uit De Would-Be Chef.

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: