En wat deze tartaar van tonijn betreft, die is heerlijk. Weinig poespas, goede producten én helemaal af met de frisse granité van limoen en appel. Lente-inspiratie ten top!
Nodig voor 4 personen
Voor de granité:
1 Granny Smith appel
Een flinke geut siroop van limoen (bvb. van Teisseire)
Voor de tartaar van tonijn:
400 g verse tonijn
Zeste van 1 limoen
1 kl augurk, fijngesneden
1 kl zilveruitjes, fijngesneden
1 kl kappertjes, fijngesneden
Enkele sprietjes bieslook, fijngesnipperd
Tabasco
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Maak eerst de granité: pureer de appelen in de keukenrobot en voeg eenzelfde hoeveelheid limoensiroop toe. Vries dit in.
Als je een echte granité wilt, moet je met een vork geregeld het ijs breken en om en om roeren. Maar even leuk is het om het ijs in vrolijke vormpjes te doen en zo in te vriezen, dan krijg je een soort van sorbetjes.
Snijd de tonijn in blokjes en meng met de zeste, de augurk, zilveruitjes, kappertjes en bieslook.
Voeg enkele druppels tabasco toe en een klein beetje olijfolie.
Werk af met peper en zout.
Nota: Maak de tartaar à la minute, want anders gaat hij verkleuren, omdat door het zuur de vis begint te garen en dat is hier echt niet de bedoeling.
Tip: In een aperitiefglaasje zal deze tartaar van tonijn ook hoge ogen gooien!
Bron: recept van Sven Ornelis uit De Would-Be Chef.
0 reacties