Maar je hoort me niet klagen, zalle! Ik doe mijn job dolgraag en heb heel leuke klanten, voornamelijk in de foodsector (hoe zou dat nu toch komen dat ze die aan mij geven? ;)): Elvea, Maggi, Lima, BelOrta, I Love Baking én Vandemoortele Professional. Die laatste is eigenlijk een beetje een buitenbeentje. Iedereen kent uiteraard Vandemoortele, maar de pagina die ik beheer richt zich tot de professionals, zoals bakkers, frituuruitbaters, traiteurs, enz… Maar dat neemt niet weg dat ze een leuke website hebben en dito recepten. En zo botste ik vorige week, toen ik de Facebook kalender voor de komende maand aan het maken was, op dit recept van een taartje van groene couscous, tartaar van gerookte zalm en schuim van asperges. Het zag er zo eenvoudig, maar toch origineel en lekker uit dat ik het meteen helemaal bovenaan mijn TO DO-lijst zette. En of het lekker was!
En oh ja, mocht je interesse hebben in mijn job, dat kan. Néén, ik ga Wax niet verlaten. Ik zoek een collega! Check de vacature hier. Dan kan je voortaan ook onbeperkt Facebooken en er nog voor betaald worden ook. 😉
Nodig voor 4 personen
1 focaccia (of in mijn geval een ciabatta om thuis af te bakken)
100 g couscous
125 ml kippenbouillon
2 el olijfolie
Een handvol groene kruiden naar keuze (kervel, basilicum, bieslook en/of munt)
1 el basilicumolie
200 g gerookte zalm in tartaar gesneden
200 g witte asperges
1 dl room
Bereiding
Voeg de couscous bij de warme kippenbouillon en laat wellen.
Pluk de groene kruiden en pocheer ze kort (1 min) in kokend gezouten water. Verfris de kruiden onmiddellijk in ijswater. Laat uitlekken. Mix de kruiden met de olijfolie en meng de bekomen groene puree onder de couscous. Breng op smaak met peper en zout en wat basilicumolie.
Kook de geschilde asperges volledig gaar in gezouten water, pureer samen met de room en breng op smaak. Passeer de massa door een fijne puntzeef (chinois fin), vul een sifonfles en laat afkoelen.
Steek cirkels uit de focaccia of ciabatta en bak deze kort aan in een weinig olijfolie. Gebruik deze als bodem voor het taartje.
Breng eerst een laagje couscous aan, dan de zalm en werk het geheel royaal af met het aspergeschuim en enkele takjes dille. (Dat werd een basilicumblaadje in mijn geval, bij gebrek aan dille).
Druppel tenslotte nog wat basilicumolie over het geheel.
Bron: recept van de website van Vandemoortele Professional.
0 reacties