- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Taartje van groene couscous, tartaar van gerookte zalm en schuim van asperges

Taartje van groene couscous, tartaar van gerookte zalm en schuim van asperges

 

Nodig voor 4 personen

1 focaccia (of in mijn geval een ciabatta om thuis af te bakken)
100 g couscous
125 ml kippenbouillon
2 el olijfolie
Een handvol groene kruiden naar keuze (kervel, basilicum, bieslook en/of munt)
1 el basilicumolie
200 g gerookte zalm in tartaar gesneden
200 g witte asperges
1 dl room

 

Bereiding

Voeg de couscous bij de warme kippenbouillon en laat wellen.

Pluk de groene kruiden en pocheer ze kort (1 min) in kokend gezouten water. Verfris de kruiden onmiddellijk in ijswater. Laat uitlekken. Mix de kruiden met de olijfolie en meng de bekomen groene puree onder de couscous. Breng op smaak met peper en zout en wat basilicumolie.

Kook de geschilde asperges volledig gaar in gezouten water, pureer samen met de room en breng op smaak. Passeer de massa door een fijne puntzeef (chinois fin), vul een sifonfles en laat afkoelen.

Steek cirkels uit de focaccia of ciabatta en bak deze kort aan in een weinig olijfolie. Gebruik deze als bodem voor het taartje.

Breng eerst een laagje couscous aan, dan de zalm en werk het geheel royaal af met het aspergeschuim en enkele takjes dille. (Dat werd een basilicumblaadje in mijn geval, bij gebrek aan dille).

Druppel tenslotte nog wat basilicumolie over het geheel.

 

Bron: recept van de website van Vandemoortele Professional.

Related Post