Joehoe! Eindelijk zijn ze er weer, de Belgische aardbeien. Smaakvol, voordelig en veelzijdig. Ze zullen dan ook maar al te vaak aan bod komen op deze blog. Puur of in combinatie met ander lekkers.
In dit geval werden ze heel zuiver gehouden: enerzijds in een mousse en anderzijds natuur met enkel maar een paar druppeltjes balsamicoazijn erover. ’t moet niet moeilijk zijn om lekker te zijn.
Voor de presentatie koos ik voor een houten plankje en een kommetje van het merk Jars. Beiden werden mij ter beschikking gesteld door de sympathieke Geraldine van Timeless Interiors in Nazareth.
Nodig voor 6 personen
500 g aardbeien
60 g suiker
2 eiwitten
Balsamicoazijn
Munt voor de afwerking
Bereiding
Mix de aardbeien, samen met de suiker en de eiwitten. Giet door een fijne zeef in de espumafles. Steek er 2 gaspatronen op en leg plat in de koelkast tot gebruik.
Schud de espumafles krachtig en spuit het schuim in glaasjes.
Versnijd de aardbeien in plakjes en sprenkel er balsamicoazijn over naar smaak. Laat trekken in de koelkast. Verdeel over kommetjes en werk af met een takje munt.
Heb je voor de espuma 500gr aardbeien nodig of 250 gr.de rest voor de fruitsalade?