Hap en Tap logo zonder streep

2 bereidingen met aardbeien

13 mei 2013 | Dessert, Zoet

Joehoe! Eindelijk zijn ze er weer, de Belgische aardbeien. Smaakvol, voordelig en veelzijdig. Ze zullen dan ook maar al te vaak aan bod komen op deze blog. Puur of in combinatie met ander lekkers.

In dit geval werden ze heel zuiver gehouden:Β enerzijdsΒ in een mousse en anderzijds natuur met enkel maar een paar druppeltjes balsamicoazijn erover. ’t moet niet moeilijk zijn om lekker te zijn.

Voor de presentatie koos ik voor een houten plankje en een kommetje van het merk Jars. Beiden werden mij ter beschikking gesteld door de sympathieke Geraldine vanΒ Timeless Interiors in Nazareth.

 

Nodig voor 6 personen

500 g aardbeien
60 g suiker
2 eiwitten
Balsamicoazijn
Munt voor de afwerking

Bereiding

Mix de aardbeien, samen met de suiker en de eiwitten. Giet door een fijne zeef in de espumafles. Steek er 2 gaspatronen op en leg plat in de koelkast tot gebruik.
Schud de espumafles krachtig en spuit het schuim in glaasjes.

Versnijd de aardbeien in plakjes en sprenkel er balsamicoazijn over naar smaak. Laat trekken in de koelkast. Verdeel over kommetjes en werk af met een takje munt.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Hilde

    Heb je voor de espuma 500gr aardbeien nodig of 250 gr.de rest voor de fruitsalade?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

2 bereidingen met aardbeien

by Myriam time to read: 1 min
1