Wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes stonden al heel lang op mijn TO DO-lijstje. Toen ik vorige week deze combinatie met aardbeien tegenkwam, was ’t snel beslist: it was now or never!

Dit is dan ook de perfect match: het lauw-warme, krokant gebakken verloren brood gaat wonderwel samen met de frisse, zachte aardbeiensalade. Dit is een overheerlijk dessertje, snel klaar en supereenvoudig. Je hoeft heus geen keukenprins(es) te zijn om dit tot een goed eind te brengen!

Dessert gepresenteerd op een bord van het merk Jars, verkrijgbaar bij Timeless Interiors in Nazareth.

 

Ingrediënten voor 4 personen

4 sneetjes briochebrood
2 dooiers
100 g room
100 g melk
80 g suiker
20 g gezouten boter
400 g aardbeien
Verse munt

Bereiding

Meng de eieren, room, melk en 50 g suiker in een mengkom. Versnijd de sneetjes briochebrood in balkjes. Dompel elk balkje in het mengsel tot het goed doordrongen is.
Laat een klontje boter smelten in een pan op middelhoog vuur. Kleur elk balkje aan beide zijden gedurende een 3-tal minuten ongeveer. Haal uit de pan en bestrooi met suiker.
Serveer met een salade van aardbeien op smaak gebracht met fijngesnipperde munt en een weinig suiker.
Klaar!

Bron: recept van de Franse blog Les Cocottes Moeulleuses.

Related Post

Tags: , , , , ,

Wentelteefjes met aardbeien

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: