Hap en Tap logo zonder streep
Hoorntje

Hoorntje met gember-limoenroomijs, makreelmousse

21 mei 2014 | Aperitief, Hapjes

Wanneer ik een maaltijd prepareer voor gasten, dan besteed ik altijd speciale aandacht aan de hapjes en aan het dessert. Het dessert blijft als afsluiter van een menu het langst hangen, maar ook de amuses zijn super belangrijk. Die zorgen er immers meteen voor dat de (juiste) toon gezet wordt. Glaasjes, lepelhapjes,… niet alleen de smaak telt, het oog wil ook wat.

Welnu, met deze hoorntjes ga je scoren. Niet alleen de smaak is top, de presentatie in een hoorntje van brickdeeg is dat ook! Een minpuntje… je gasten zullen het spijtig vinden dat het maar een hapje is en dus veel te snel op… πŸ˜‰

Nodig voor 8 personen

Voor het gember-limoenroomijs:
1/2 l melk
3 dl limoensap
1/4 l room
6 eidooiers
Stukje gember
100 g suiker
Voor de makreelmousse:
200 g gerookte makreel
50 g visfumet
2 gelatineblaadjes
2 dl room
Voor de hoorntjes:
4 blaadjes brickdeeg
Voor de afwerking:
8 stuks Hijiki zeewier
Affilascheutjes

Werkwijze

Voor het ijs:
Hak een stuk gember fijn.
Klop de dooiers, gember en suiker tot een ruban.
Breng de melk aan de kook en giet op de ruban. Doe alles terug in de pan en laat al roerend dikken op het vuur. Je kan eventueel binden met een mespuntje gelespessa.
Voeg er de room en het limoensap aan toe en draai tot ijs in de sorbetière.
Voor de makreelmousse:
Verwarm de visfumet en los er de geweekte en uitgeknepen gelatine in op.
Cutter de makreel met de visfumet in de blender en passeer door een tamis (fijne zeef).
Klop de room half op en spatel hem voorzicht onder de vis. Zet koel.
Voor de hoorntjes:
Maak hoorntjes van het brickdeeg.
Snijd het deeg in 2 delen en verklein het desnoods een beetje.
Beboter een hoorntjesvorm en wikkel het brickdeeg er mooi rond. Plak dicht met een beetje eiwit.
Bak af in de oven op 200Β° C gedurende 8 minuten en laat de hoorntjes afkoelen voordat je het deeg losmaakt van de vormpjes.

Afwerking

Schep een minibolletje ijs in de hoorntjes. Vul het hoorntje verder met de mousse (uit een spuitzak).
Werk af met het zeewier en de cress en serveer meteen.
Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen voor Gastro Vita.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Hoorntje met gember-limoenroomijs, makreelmousse

by Myriam time to read: 1 min
0