Hap en Tap logo zonder streep
Mug cake

Mug cake met Nutella®

28 sep 2014 | Gebak en koekjes, Zoet

Nutella® is 50 jaar jong en barst van de energie! Ik word zelf ook binnenkort 50 en energie heb ik ook te over voor mijn ‘gezegende’ leeftijd. Nu meer dan toen ik 30 of 40 was. Komt door het lopen… én bloggen, denk ik. Naar aanleiding van die verjaardag, kreeg ik een 1000 g grote pot Nutella® thuisgestuurd. Natuurlijk zou ik hiermee gewoon heel veel bokes kunnen smeren, maar dat was wat al te gemakkelijk en niet origineel genoeg, want dat doe ik al elke morgen…

Dus ging ik op zoek op het wereldwijde web naar receptjes met de hazelnootpasta. Al gauw belandde ik op mijn favoriete inspiratiebron Pinterest en vond daar een recept voor warme chocomelk. Volgens de blogster in kwestie was die overheerlijk… Een schande dat ze niet eerder op het idee gekomen was. OK. Dat was het! Die zou ik maken. Maar toen stootte ik tijdens mijn wekelijkse vrijdag-avond-boodschappen-ronde (waarbij ik àltijd langs de kookmagazines en -boeken passeer, ik moet wel, ik kan niet anders, die rayon ligt pal naast de ingang…) op een boekje met mug cakes. Het kookboekje knipoogde naar me en ik knipoogde terug. Het was liefde op het eerste gezicht… Ik sloeg het boekje open en… jullie raden het nooit… trof daar een recept voor mug cake met Nutella® aan! Nu geloof ik niet in toeval en dus belandde het kleinood (van net geen 10 EUR) in mijn winkelkarretje.

Voor wie de mug cake (nog) niet kent, het is een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron. Na 2 minuten in de microgolf staat er een heerlijke traktatie op tafel.

Maar voor ik overga tot het recept, snel nog even wat verbluffende facts & figures over de jarige.
– Nutella® wordt verkocht in 160 landen, waar jaarlijks 750 miljoen potten worden geconsumeerd.
– Nutella® wordt geproduceerd in 8 fabrieken in Europa. De Nutella® die in België wordt verkocht is voornamelijk afkomstig van de fabriek in Normandië gelegen in Villers-Ecalles.
– In 100 g Nutella® zit 13 gram hazelnoot of één hele hazelnoot per boterham.
– De jaarlijkse wereldwijde productie van potten van 400 gram is gelijk aan tweemaal de aardomtrek.
– In België consumeert iets meer dan 1 huishouden op 3 Nutella®.
– Het merk is marktleider met 54% marktaandeel in waarde in de categorie smeerpasta.
– In Italië vind je Nutella® terug bij meer dan drie kwart van de gezinnen.
– Nutella® heeft reeds meer dan 29 miljoen fans op Facebook, waaronder 500.000 in België. Dit maakt de Facebookpagina van Nutella® de eerste in de Belgische voedingssector.

Oh ja, ik maakte niet alleen de mug cake, maar ook de warme choco. Recept vind je onder dat van de mug cake. Ik zou Nutella® kunnen opgeven, maar ik geef niet zo snel op. 🙂

Ingrediënten voor 1 beker

1 ei
3 el suiker
4 el Nutella®
5 el bloem
1/2 kl bakpoeder
2 el cacaopoeder

Bereiding

In een beker: voeg al kloppend achtereenvolgens het ei, de suiker, de Nutella®, de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder toe.
Zet de beker 50 seconden in de magnetron (800 watt).
Laat 1-2 minuten rusten voordat je de mug cake gaat eten.

Bron: recept uit het boek Mug Cakes van Lene Knudsen.

 

Ingrediënten voor de warme chocolademelk

250 ml melk
2 el Nutella®
Enkele druppels vanille extract
Marshmallows voor de afwerking

Werkwijze

Warm de melk op, klop er de hazelnootpasta onder tot deze volledig is opgelost. Voeg het vanille extract toe. Serveer zo heet mogelijk. Werk af met de marshmallow.

Bron: recept van de Clara Persis blog.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.488 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Mug cake met Nutella®

by Myriam time to read: 2 min
0