- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

De fameuze plattekaastaart van de moeder van Claire Heitzler

 

Plattekaastaart

Ingrediënten voor 1 plattekaastaart

300 g bladerdeeg
1 kg plattekaas (40% vet)
160 g griessuiker
5 eieren (250 g)
25 g maïszetmeel
50 g rozijnen
30 g amandelschilfers

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 170° C (thermostaat 6). De tijden en temperaturen zijn indicatief en aan te passen in functie van de kracht van je oven. Schik het bladerdeeg in een taartvorm. Prik het in, leg er een vel bakpapier op met bakparels en bak het ‘à blanc’ gedurende 30 min.

Klop ondertussen de plattekaas samen met de griessuiker, de eieren, het maïszetmeel en de rozijnen.

Wanneer de taartbodem voorgegaard is, zet je de oventemperatuur lager op 160° C (thermostaat 5). Giet er de plattekaasmengeling in en strooi er de amandelschilfers over. Zet de taart in de oven voor 50 min.

Ontvorm de plattekaastaart meteen na het bakken en laat ze afkoelen op een rooster om het bladerdeeg krokant te houden.

 

Plattekaastaart

 

Bron: recept afkomstig van de website L’Académie du Goût.

Related Post