- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Ingrediënten voor 1 yoghurtcake (6-8 personen)

375 g bloem
1 zakje bakpoeder
3 eieren
125 g natuuryoghurt
62,5 g neutrale olie
125 g poedersuiker
125 g rietsuiker (basterdsuiker)
1 mango
150 g witte chocolade

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zeef de bloem met de bakpoeder. Klop in een kom energiek de eieren met de yoghurt. Voeg de olie en de riet- en poedersuiker toe. Meng goed. Voeg in drie gedeelten de bloem met het bakpoeder toe. Roer het beslag goed door.

Schil de mango en snijd in blokjes.

Hak de chocolade grof in stukjes.

Voeg voorzichtig de blokjes mango en de chocoladestukjes door het beslag.

Bekleed de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 tot 35 minuten.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

 

Yoghurtcake met witte chocolade en mango

 

Bron: recept uit het boek Choc Addict van Lannoo.

Related Post