- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Ferrero dripcakes

 

Ferrero dripcakes

Nodig voor 6 Ferrero dripcakes

1 ei
100 g suiker
1/2 zakje vanillesuiker
60 ml Griekse yoghurt
125 g bloem
45 g cacao
1/2 zakje bakpoeder
Snufje zout
60 ml warm water
125 ml melk

Voor de vulling en ganache:
Ca. 150 g Nutella of andere chocoladepasta
105 g pure chocolade
90 ml slagroom
6 Ferrero rochers

 

Bereiding

Meng melk met water. Mix in een kom het ei met de suiker en vanillesuiker en de Griekse yoghurt kort. Voeg dan de bloem, bakpoeder en cacao toe en mix. Voeg tijdens het mixen het melk-watermengsel toe en mix tot een glad en dun beslag.

Maak een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Vet hiermee 6 bakringen van 7 cm diameter in. Vouw aan de onderkant een stuk aluminiumfolie om de ringen en zet ze op een bakplaat met bakpapier. Vet ook de aluminiumbodem in met het mengsel. Giet in elk vormpje wat van het beslag (iets meer dan de helft). Bak de cakejes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 185° C (hetelucht 170° C). Laat ze een paar minuten in de vormpjes afkoelen. Verwijder daarna het aluminiumfolie en haal de ring eraf (als het goed is, moet dit heel makkelijk gaan als je ze met dat mengsel hebt ingevet). Zet ze op een rooster om af te koelen. Snijd daarna de bovenkant eraf zodat je een mooie rechte bovenkant hebt. Snijd daarna elk cakeje in 3 laagjes.

Heb je geen bakringen, bedek dan een bakplaat met bakpapier en giet het beslag hierover uit. Bak de cake 20 minuten in plaats van 30 minuten en laat afkoelen op een rooster. Steek met een uitsteekvorm rondjes van ca. 7 cm doorsnede uit.

Bestrijk een cakerondje met Nutella en leg er een volgend rondje op. Bestrijk ook die met Nutella en leg er het derde rondje op. Maak ze zo allemaal af en zet ze op een rooster met aluminiumfolie eronder (tegen het druppen zometeen).

Maak dan de ganache door de chocolade in blokjes in een schaaltje te doen. Verwarm je room in een pannetje of de magnetron en giet over de chocolade. Laat al roerend de chocolade smelten in de room tot je een mooi glanzend en donkerbruine ganache hebt. Verdeel over de gebakjes en laat over de rand druppen. Zet er tenslotte een Ferrero op en klaar zijn ze!

 

Ferrero dripcakes

 

Bron: recept afkomstig van de blog Ellouisa Cooking. Bekijk ook haar filmpje op YouTube.

Related Post