Hap en Tap logo zonder streep
Sarah Renson, Sweet Table

Sarah Renson, Sweet Table

24 apr 2023 | Kookboeken, Reviews

Wanneer er een nieuw Vlaams bakboek verschijnt, dan roept dat constant “hebben, hebben, hebben!” in mijn hersenpan. En al helemaal wanneer dat afkomstig is van niemand minder dan Sarah Renson. Doet de naam geen belletje rinkelen? Dat zou nochtans moeten, Sarah Renson liep na haar kunstopleiding en professionele opleiding Brood & Banket stage bij kleppers als Hof Van Cleve, Nick Bril (The Jane) en Joost Arijs (Gent). Hierna startte ze haar eigen atelier, dat intussen is uitgebreid met een tweede locatie. Ze levert aan heel wat horecazaken, geeft workshops en heeft ook nog een eigen keramieklijn. Geen gewone dus, die Sarah Renson!

Sarah Renson, Sweet Table

Wanneer zo’n getalenteerde dame dan haar eerste bakboek Sweet Table uitbrengt, dan ben ik de eerste in de rij om dat aan te vragen. (Voor alle duidelijkheid en eerlijk is eerlijk: ik kreeg het boek toegestuurd door de uitgeverij, maar mijn review is 100% zoals ik het boek ervaar). Mijn enthousiasme voor dit boek en voor Sarah begint al bij haar intro. Daar schrijft ze dit: “… Op een dag trok ik mijn stoute schoenen aan en stuurde ik een mailtje naar The Jane, of ik er stage mocht komen doen, alstublieft? Ik herinner me nog goed mijn eerste dag, ik ging kapot van de zenuwen. Nick Bril en Sergio Herman die over mijn schouder meekeken, het hoge tempo, en ik die probeerde mijn gebrek aan ervaring te compenseren met mijn enthousiasme. Toen Sergio me dus vroeg om beneden in de koeling iets te gaan halen, stoof ik uiteraard ijverig weg. In een paar tellen was ik weer boven, ik liep de voeten onder mijn lijf vandaan en schoof keihard uit, pats op de grond, vlak voor Sergio. Ik ben opgestaan, heb heel hard om mezelf gelachen en heb nog tien tandjes bijgestoken. Het is zowat de rode draad in mijn leven: hard werken, dingen uitproberen, af en toe hard op mijn bek gaan, eens goed lachen om mijn eigen falen, weer opstaan en opnieuw beginnen, met nog meer goesting om het beter te doen... Niet blijven stilstaan bij dingen die verkeerd lopen en “buzze geven” was en is nog altijd de spirit.” Deze mentaliteit, daar houd ik van!

Sarah Renson, Sweet Table

Na de intro volgt een hoofdstuk over het materiaal en de ingrediënten die Sarah gebruikt met een pleidooi om te kiezen voor goeie producten. Daarna volgen 5 hoofdstukken:

 • Basisrecepten
 • Taarten
 • Ijs
 • Koekjes
 • Desserts

Sarah Renson, Sweet Table

Verwacht geen fancy pancy recepten van Sarah Renson, maar wel perfecte recepten voor patisserie met een zwierige twist: de beste bokkenpootjes, een Dame blanche met hoofdletter D, rijstpap met kokos-limoen om te rillen van plezier,… Inderdaad, Sweet Table is meer dan alleen maar bakken. Het is hét boek voor al wie houdt van zoete zonde.

Sarah Renson, Sweet Table

In Sweet table vind je 65 van Sarahs heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken en een eigen twist. Verwacht je aan verleidelijk zoets zoals chocoladetaart met vijgen en rood fruit, macarons met framboos en choux craquelé. Sarah beschrijft ze allemaal heel zorgvuldig en gedetailleerd, zodat iedereen die houdt van zoetigheid, meteen aan de slag kan.

Sarah Renson, Sweet Table

En dan nog even een shoutout voor de fotografie van Lot Van Riel. Wat heeft die de recepten mooi op beeld gezet, zonder nog maar te zwijgen over de vele sfeerfoto’s waarmee Sweet Table doorspekt is. Plaatjes!

Sarah Renson, Sweet Table

Titel: Sweet Table is te koop in de boekhandel en online 
Auteur: Sarah Renson
Uitgeverij: Lannoo
Aantal pagina’s: 174
Prijs: 29,99 euro
EAN: 9789401489898

Sarah Renson, Sweet Table

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.524 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. Johan

  Eindelijk bak recepturen met uitsluitend gewichten (toch waar het ertoe doet)!
  Top foto’s !

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Sarah Renson, Sweet Table

by Myriam Minne time to read: 2 min
2