Lisa Q. Fetterman Sous-vide Thuis

door | mrt 13, 2017 | Kookboeken, Reviews

Dit recept printen? Print dit recept
Lisa Q. Fetterman Sous-vide Thuis

De tijd dat sous-vide garen enkel voorbehouden was voor topchefs in luxerestaurants in Barcelona ligt al lang achter ons. Er komt helemaal geen röner van een paar duizend euro’s en een pokkeduur vacumeertoestel meer aan te pas om gerechten sous-vide te bereiden. Dat heeft Lisa Q. Fetterman goed begrepen door net op tijd dit boek Sous-vide thuis met toegankelijke recepten voor het sous-vide garen van gerechten uit te brengen.

 

Lisa Q. Fetterman Sous-vide Thuis

OK, dit is geen boek voor mensen die al blij zijn dat ze elke dag een verse maaltijd (al dan niet uit een foodbox) op tafel kunnen toveren, maar al wie zichzelf beschouwt als hobbykok zou dit boek in zijn/haar bibliotheek moeten hebben. Dit is een P-R-A-C-H-T-I-G boek en neen, heus, niet enkel met het meest malse vlees sous-vide gegaard. Ook eieren, vis en schaaldieren, gevogelte, groenten, desserts tot zelfs cocktails en infusies komen aan bod.

Gestart wordt er met een woord vooraf waarin de techniek én de Nomiku voorgesteld worden. De Nomiku – ontwikkeld door de auteur van het boek – is een toestelletje waarmee de thuiskok aan de slag kan om makkelijk een warmwaterbad te creëren. Een warmwaterbad met constante temperatuur is dé sleutel om geslaagde gerechten sous-vide te garen. NVDR: ondertussen zijn er nog meer de(r)gelijke toestellen op de markt. Google eens op “toestel voor sous-vide koken” en je komt er gelijk op uit. Tip: als je daarna niet constant de toestelletjes overal wil zien opduiken, surf je best incognito. 😉

 

Lisa Q. Fetterman Sous-vide Thuis

 

In het boek komen, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, niet alleen gastronomische gerechten aan bod. Zo vind je er ook bv. waanzinnig lekker uitziende kalkoengehaktballen met mozzarella en basilicum, perfecte aardappelpuree en vanille-ijs zonder gedoe. Dagelijkse kost, zeg maar, maar dan zo perfect klaargemaakt en gegaard – met behoud van alle smaken, vitamines,… – dat het restaurantuitstraling krijgt.

 

Lisa Q. Fetterman Sous-vide Thuis

 

De foto’s zijn heel mooi in alle eenvoud. De introteksen bij elk recept zijn zo geschreven dat je spontaan aan het kwijlen slaat. (Op 1 kanjer van een dt-fout na: “Wat ik het fijnst vindt aan sous-vide soep maken, is dat je hem zonder ‘soepervisie’ kunt laten staan zonder het risico te lopen dat hij droogkookt of aanbrandt.” Een mooie woordspeling, maar foei, foei, foei! ;)). De gerechten komen uit alle delen van de wereld: Zuidoost-Aziatische varkenssaté met pindasaus, Britse fish and chips in bierbeslag, een Spaans ontbijtbroodje met ei, Serranoham, manchego en salsa verde, verse Vietnamese loempia’s met garnalen,…

 

Lisa Q. Fetterman Sous-vide Thuis

 

Titel: Sous-vide thuis is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Lisa Q. Fetterman
Uitgeverij: Culinair Karakter
Formaat: 30 mm x 261 mm x 212 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 288 pagina’
Prijs: 24,99 euro
ISBN: 978 90 4520 829 9

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.025 andere abonnees

Archief

  • 2021 (118)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

6 Reacties

  1. Marie-Paule Matthys

    Dank je voor deze post, Myriam ! Ik ben nu toch al een tijdje aan het experimenteren met sous-vide koken en dit boek komt zeker op mijn verlanglijstje !
    Ik heb al enkele proefjes gedaan met sous-vide in de thermomix en als je maar voor 2 mensen moet koken, lukt dat vrij goed.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      In dat geval is dit boek écht een must-have, Marie-Paule, waar je veel aan gaat hebben.
      Succes en smakelijk!

      Antwoord
  2. Anne Cardoen

    Zet ik onmiddellijk op mijn want-to-have lijstje. Lijkt mij een héél inspirerend boek!!!
    Hartelijk dank ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het is écht een goed boek!!
      Veel plezier ermee.
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  3. Wil

    Vraag over Vietnamese karamelkip blz 83. Ik neem aan dat de kip met zout èn suiker in de sous vide moet? Suiker staat alleen bij de ingrediënten nl.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Wil
      Bedankt voor je berichtje.
      Geen idee wat je vraag betreft, ik heb het boek niet geschreven, natuurlijk. 😉
      Volg je buikgevoel. Komt goed!
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lisa Q. Fetterman Sous-vide Thuis

by Myriam Minne time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: