Hap en Tap logo zonder streep
13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

15 jan 2024 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Dat mijn BFF Annie een potje kan koken, dat wist ik al. Maar dat hebben de inspecteurs van de Gault&Millau nu ook ontdekt. De score van 13/20 die Annie en haar restaurant De Coupé onlangs kreeg, was voor mij hét sein om na anderhalf jaar nog eens terug naar het verre Olen te rijden. En eerlijk? Ze heeft geen stappen gezet in die tijd, maar heuse sprongen gemaakt! En ik weet het wel: Annie is mijn beste moateke voor altijd en dus is het moeilijk om objectief te blijven, maar den Eddy zegt het ook!

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

Nog voor ik een voet in het restaurant zette, had ik al een bruine handgemaakte schaal in de vorm van een blad gekocht (check mijn recept van gisteren). 🤷🏻‍♀️ En halfweg het etentje had ik daar ook nog 2 oesterschelpen in keramiek bijgedaan. Annie maakt alle servies waarop ze haar gerechten presenteert en verkoopt dat in een winkeltje. Ik voel me als een kind in een snoepwinkel, maar dat hoef ik jullie wellicht niet te vertellen.

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

We starten het 6-gangen diner met een zoete mocktail voor Eddy en een coupke champagne voor mij. Daarbij komen 3 amuses: 1/ een krokantje van champignons en champignoncrème, 2/ een meringue met soja en appel, mierikswortel en gerookte paling en 3/ friet met truffelmayonaise en tartaar. De toon is meteen gezet.

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

Als eerste gerecht brengt Annie een mooie presentatie met nobashi garnaal, zoetzure komkommer, pompoen en mosterd. In het glas serveert Ronny, gastheer-sommelier van dienst op deze drukke vrijdagavond, een “Akemi Viura” Rioja, een Special Edition van Bodegas Ontañón voor Master Chef Japanse Gastronomie Félix Jiménez (Restaurante Kiro Sushi, Logroño). Vandaar het Japanse etiket. In de rijke en evenwichtige witte wijn op basis van 100% Viura druiven vindt men heel wat aroma’s terug van tropisch fruit met noties van florale toetsen, vanille en peper. (Wie nu denkt: amai, Myriammeke is een kenner, nee hoor, Myriammeke heeft gewoon wat opzoekwerk gedaan. 😅 Myriammeke is altijd eerlijk, dat wel).

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

Wat volgt, is een smaakbom die toch subtiliteit heeft. Gesmoorde venkel met sinaasappel, gebakken coquilles en saffraangel. Het geheel wordt gepimpt met een panna cotta van Pernod en venkel. Alles kunstig geserveerd in een bordje in de vorm van een sint-jakobsschelp. Annie gaf me twee van die bordjes mee en ja, ik kocht ondertussen al de mal om dit te maken. Wordt vervolgd! Over de bijpassende wijnen kan ik niet meer uitweiden, aangezien ik me beperkte tot 1 glaasje. Ik moest nog rijden.

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

Gekonfijte patrijs combineert Annie met een crème van knolselder, een portobello en een ragfijn gelletje van rode biet. Eenvoud siert dit meesterlijke gerecht, mijn favoriet van de avond!

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

Bijzonder krokant gebakken zeebaars komt met druiven, appel, vlierbloesem en zuurkool. Een verrassende en gedurfde combinatie van smaken, maar bijzonder geslaagd.

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

Meer van dat is ons motto na het proeven van een uitstekend hoofdgerecht. Het everzwijn wordt geserveerd met spruit, pastinaak en ui. Zowel de kruiding, bakwijze als diepe smaak zijn top.

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

Annie sluit een meer dan geslaagde maaltijd af met een dessert op basis van witte chocolade, citrus, kers en koffie. We’ll be back en we gaan geen 1 1/2 jaar meer wachten!

Dit menu is het nieuwe menu en staat dus nog tot eind februari op de kaart. Snel daarheen zou ik zeggen.

De Coupé is open op woensdag, donderdag en vrijdag.
Reserveren doe je online via de website: www.de-coupe.be.
Stationsstraat 103A bus 1 l 2250 Olen
+32 475 555 773 l info@de-coupe.be

Wil je in tegenstelling tot mij wél bij elke gang genieten van een glaasje wijn, dan kan je ook blijven overnachten in De Coupé Upper Floor.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.487 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Etienne van Megen

    Hi Myriam

    leuke mail maar als je op “Lees meer over dit bericht” dan gaat de koppeling naar je site niet goed en blijft ergens hangen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

13/20 in de Gault&Millau voor De Coupé

by Myriam Minne time to read: 2 min
1