Hap en Tap logo zonder streep
Mijn blind date met Kamado Joe

Mijn blind date met Kamado Joe

22 mei 2023 | Events, Reviews

Bij een onbekende uitgenodigd worden voor een BBQ? Yes, I can! Het was pas toen ik op de oprit stond, dat ik wist hoe mijn gastheer heette. Stijn dus. Ik had geen flauw benul hoe oud of jong mijn gastheer zou zijn, had geen achtergrondinformatie, geen foto. Niets. En toch ging ik in op zijn uitnodiging. Living on the edge! Op 5 mei stuurde de nobele onbekende me volgend bericht: “Dag Myriam, zin om samen eens te koken op Kamado Joe toestellen? Ik zit in Temse dus niet zo ver van jou als ik me niet vergis. Het zou misschien leuk zijn om samen een gerechtje te bedenken dat we gaan maken. Ik ga om de ingrediënten.” Meer is er dus niet nodig om mij naar mijn agenda te doen grijpen!

Stijn (waarvan ik dus niet wist dat hij Stijn heette, maar kamado.belgium) en ik spraken af dat we oesters zouden maken en tomahawk. Ik durf veel, maar ik durf een onbekende niet zeggen dat ik geen oesters lust. 😀 De oesters zouden we afwerken met een granité van dille, appel-, komkommer- en selderblokjes en wat gepofte quinoa. En de tomahawk zouden we begeleiden van allerlei soorten kool en een saus op basis van pickles, geïnspireerd op een recept van Culinaire Ambiance. Hierbij nog plakjes rammenas gepekeld in witte wijnazijn met rodekoolsap. De granité van dille en de rammenas zou ik op donderdag al maken en meebrengen. Online klikte het al goed, hoe het in het echt zou zijn, dat moesten we alletwee nog afwachten.

Mijn blind date met Kamado Joe

Wel, ook in ’t echt, was de klik er. De deur werd geopend door een sympathieke jongeman die me meteen een koffietje aanbood en me meetroonde naar zijn tuin waar maar liefst 6 (!) Kamado Joe toestellen stonden opgesteld én waarvan er al een paar klaar voor gebruik waren. Ik stelde tal van vragen en kreeg daarop telkens een heel deskundig antwoord. “Hoe hij bij Kamado Joe terechtgekomen was?”. Toen hij 7 jaar geleden een keramische barbecue wilde aankopen, had hij zich verdiept in de materie: hij had tientallen video’s bekeken, evenveel reviews gelezen om tot de vaststelling te komen dat Kamado Joe de beste keuze is. “Kamado Joe blijft innoveren, terwijl de grote groene concurrent het vooral van z’n marketing moet hebben.”

Ondanks zijn jonge leeftijd – Stijn is 32 – is hij een vat vol ervaring als het op barbecueën met de Kamado Joe aankomt. Het toestel heeft geen geheimen meer voor hem en die kennis zou hij nu graag delen met de buitenwereld. Op 27 mei en 4 juni geeft hij zijn eerste workshops.

Wat staat er op het menu? Verwacht je niet aan ribbekes of pulled pork, maar 6 verschillende gerechten met een Frans/Aziatische twist:

  • Beenmerg met Frans/Indische chimichurri
  • Roasted paprika hummus met burratina en little gem
  • Groene asperge met miso en sticky soy glaze
  • Reverse seared & smoked Angus tomahawk
  • Roasted baby potatoes en smoked bacon mayonaise
  • Lemon infused aardbeien met amaretto cream

Verder krijg je uitleg over het werkingsprincipe van de Kamado, waarom je moet kiezen voor de Kamado, welke houtskool je best koopt, welk rooster gietijzer/rvs je wanneer gebruikt, fire management, reverse sear/direct sear, onderhoud van je Kamado en accessoires. Deze workshop is dus weggelegd voor al wie de aankoop overweegt, voor wie onlangs het toestel kocht of voor wie er al lang eentje heeft, maar er meer wil uithalen.

Ik fungeerde als het ware als proefkonijn voor de tomahawk en aardbeien en kan jullie verzekeren: ik heb zelden zo’n lekker stuk vlees geproefd! Vraag me niet hoe hij het deed, want 1. ik zat ondertussen happy te zijn in het zonnetje met een glas rosé en 2. ik besef al lang dat barbecueën niet voor mij is weggelegd. Geef mij maar mijn Falcon. 😀 En wat de oesters betreft, vraag het maar aan Stijn, die heeft niet eens gemerkt dat ik geen oesters lust! Mijn dillegranité en de rest van de toppings deden mij het glibberige beestje vergeten. Om nog maar te zwijgen van de amaretto cream bij de aardbeien. Het water komt me terug in de mond!

Mijn blind date met Kamado Joe

Na het lezen van dit verslagje ook zin gekregen om eens bij Stijn aan te schuiven? Schrijf je dan als de bliksem in voor een van zijn workshops. Dat kan via de website of via een privé berichtje naar de Instagram account van Kamado.Belgium. (Voor de dames hier: Stijn is nog single en een knappe verschijning. Just sayin! 😉).

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.389 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Mijn blind date met Kamado Joe

by Myriam Minne time to read: 3 min
0