Ik blog nooit op dinsdag, maar om een workshop bij GHENTlemen’s BBQ in de kijker te zetten, maak ik graag een uitzondering. Aanstaande zondag is het immers al vaderdag en je man/papa zo’n BBQ workshop cadeau doen, is gewoon een topidee! Afgelopen zaterdag nodigde Michel van de blog GHENTlemen’s BBQ mij uit op zijn Brunch BBQ workshop in het nabijgelegen Odeveld. Ik had niets te doen (behalve lopen, maar dat kon ook wel op een andere dag) en antwoordde: “Ik kan niet barbecueën, maar voor sfeer en gezelligheid zorgen, dat kan ik wel!”
En met diezelfde zin meldde ik me op zaterdagmorgen ook aan bij het 100% mannelijke publiek. Barbecueën is duidelijk (nog) een mannenbusiness. De eerste man die ik er tegen het lijf liep, was mijn ex-collega Ioulian. Niet met een schort, maar met een knoert van een kamera! Ioulian, zo bleek, is een vriend van Michel en zou foto’s maken van de workshop. Alle foto’s die je ziet, zijn dan ook van de hand van Ioulian. Merci!
Tweede bekend gezicht was dat van BBQ master Michel zelf. Al ken ik Michel vooral van zijn Instagram account. Ik ontmoette de sympathieke man nog maar 1 keer eerder: toen ik een verkeerde bestelling ontvangen had en ik met ribbekes i.p.v. met buikspek thuiskwam. Ik stuurde naar Michel of hij mijn ribben wilde (allez, niet MIJN ribben he, jullie snappen het wel) en hij kwam die halen bij mij op kantoor. Langer dan een babbel van 5 minuten hadden we niet nodig om een klik te krijgen, ook al liggen onze culinaire werelden mijlenver uiteen. Zei ik al dat ik niet kan barbecueën? Meer nog, ik heb zelfs geen BBQ-toestel!
Er werd koffie geschonken (en ik spotte koele pintjes in de frigo), de zon scheen en de kooltjes begonnen te gloeien. Deze BBQ workshop zou top worden! En die overtuiging groeide alleen maar wanneer Michel de recepten begon uit de doeken te doen. Maar liefst 11 brunchrecepten zouden we maken. “Maar no stress! Het zijn gemakkelijke recepten, met niet veel werk”, drukte Michel ons op het hart. Op de planning stonden:
- Gegrilde limonade
- Candied bacon
- Gegrilde oesters op 2 wijzen
- Gerookte zalm met koolsla
- Gegrilde watermeloen met feta (recept helemaal onderaan)
- Pulled pork eggs Benedict
- Shashuka
- Bruschetta met perzik
- In hooi gerookte asperges à la Flamande
- Nutella pizza
- Marshmallows met rood fruit
De aanwezige heren, die duidelijk habitués waren, kozen elk een aantal recepten uit die ze zouden maken. Ik zou me ontfermen over de 2 dessertrecepten, dat zou nog net lukken met mijn BBQ skills. 😅 En dan ga ik nu zwijgen. De foto’s van Ioulian zeggen meer dan 1000 woorden. Het was leuk en lekker in een relaxte sfeer. Of er een oorzakelijk verband is met het feit dat het publiek uitsluitend uit mannen bestond, laat ik in het midden. 😉
Ik was #uitgenodigd of #invited zoals dat zo mooi heet, maar dit blogartikel is puur mijn persoonlijke verslag zoals ik de BBQ workshop beleefd heb. Lees mijn disclaimer hier. En tot slot ook nog een woord van appreciatie voor Me and My BBQs die Michel bijstond met raad en daad tijdens de workshop.
Deze foto’s zeggen meer dan 1000 woorden…
Gegrilde watermeloen met feta
Ingrediënten
- 1 watermeloen
- 3 el olijfolie
- 1 el zeezout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el verkruimelde feta
- 2 el fijngesnipperde basilicumblaadjes
Instructies
- Maak de BBQ klaar om direct te grillen op medium temperatuur van 180° – 220° C.
- Snijd de watermeloen doormidden. Snijd nu steaks van de halve watermeloen die zo'n 1,5 – 2 cm dik zijn.
- Borstel het rooster goed proper en vet dit in met plantaardige olie.
- Grill de steak direct boven het vuur tot er grilmarks te zien zijn en er karamellisatie ontstaat. Ongeveer zo'n 4 min aan elke zijde.
- Verwijder de watermeloensteaks van de BBQ. Werk af met versgemalen peper, zeezout, verkruimelde feta en besprenkel met olijfolie. Werk af met basilicumsnippers.
0 reacties