Hap en Tap logo zonder streep
Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

2 jun 2021 | Hapjes

Met het mooie weer en na de lange lockdown periode wil mijn man terug uitvliegen in het weekend. Maar ik wil/moet lopen (ik ben eindelijk terug goed op dreef met het oog op Tokio marathon in oktober) en koken/bakken. Da’s dus een moeilijke match. Gelukkig kwam ik dit heerlijke hapje tegen op de Instagram feed van Pieter D’Hoop. Neen, Pieter is geen chef of blogger, maar een Beroepsfotograaf met grote B gespecialiseerd in food. Een recept had ik dus niet, maar de foto sprak eigenlijk voor zich: getoaste brioche met gerookte paling, wat kaviaar en een streepje zure room. En dus maakte ik er ‘werk’ van. Alleen is mijn foto 100 keer minder mooi dan die van Pieter. En ook het hapje is minder perfect (mijn brioche was al voorgesneden en dus kon ik geen perfecte kubussen maken), maar de smaken, die waren er wel boenk op. En dat is wat telt, toch?

 

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

Megagemakkelijk hapje.
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sneetje briochebrood
  • 1 mooie gerookte palingfilet
  • 1 doosje kaviaar
  • 1 potje zure room
  • Eetbare bloempjes voor de afwerking
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Versnijd het briochebrood in balkjes, besprenkel die met olijfolie en bak ze goudbruin in de oven van 180° C. Dit duurt ca. 5 min.
  • Snijd de gerookte palingfilet op maat van de brioche balkjes en leg de paling op de getoaste brioche.
  • Schep er wat kaviaar op en werk af met een streep zure room.
  • Werk af met een eetbaar bloemetje.

Notities

Als kaviaar gebruikte ik de Royal Belgian Caviar Gold Labelh die ik gekregen had.
Als eetbaar bloemetje koos ik voor rode klaverzuring uit mijn eigen tuin. Volgens het bijhorend 'plakaatje' ideaal bij verfijnde visgerechten en/of schaaldieren.
Trefwoord briochebrood, gerookte paling, kaviaar, Royal Belgian Caviar, zure room

Bron: geïnspireerd op een recept van Wouter Van Laarhoven van restaurant Alma in Oisterwijk, gefotografeerd door Pieter D’Hoop.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.982 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Rikkert

    Hoi Myriam, vraagje, is de brioche toast nog warm als je dit serveert ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Neen, Rikkert, dat is hij niet. Want dan zou de zure room uitlopen.

      Antwoord
  2. Stefanie Labeeuw

    Hallo,
    Kan je dit ook met een andere gerookte vis doen? (gerookte makreel, forel, …)

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Absoluut! Met gerookte forel moet dit zeker lukken.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Brioche, gerookte paling, kaviaar, zure room

by Myriam Minne time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: