Ik ontdekte het recept voor deze “Crescent Bacon Breakfast Ring” al een hele tijd geleden en die ontbijtring bleef maar door mijn gedachten malen. Uiteraard kon ik de “Pillsbury crescents” uit het Engelse/Amerikaanse recept niet vinden. Maar dan moest ik ineens aan de blikjes Danerolles denken. Dàt was het! Daarmee zou ik het proberen. En kijk, het is helemaal gelukt met de XL croissants. En of het lekker was? Van deze ontbijtring bleef binnen de kortste keren geen kruimel meer over.
Voor alle duidelijkheid, ik word niet gesponsord door Danerolles. Moest dat wel zo zijn, dan zou ik dat vermelden. Eerlijk is eerlijk. ?
Nodig voor een ontbijtring voor 6 personen
1 blik Danerolles Croissants Extra Large
8 plakjes spek (ik koos terug voor het ontbijtspek van Dindesse wegens minder vet)
1/2 rode paprika, in blokjes
1/2 groene paprika, in blokjes
5 eieren
1 handje geraspte Cheddar
Peper en zout naar smaak
1 ei om de ontbijtring in te smeren
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180° C.
Klop de eieren los in een kom, voeg de paprikablokjes toe en roer om. Kruid met peper en zout. Bak de eieren in een pan tot je roerei hebt.
Open het blik Danerolles en leg de 6 XL croissants in een stervorm op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Leg op elke croissant een plakje ontbijtspek. Strooi de helft van de kaas op de cirkel in het midden. Voeg het roerei toe en strooi er de resterende kaas over.
Vouw de croissants naar binnen over het roerei. Strijk nu de croissants in met losgeklopt ei. Dit geeft je ontbijtring een mooie gouden kleur.
Bak de ontbijtring gedurende ca. 20 min of tot de croissants goudbruin en gebakken zijn.
Bron: recept vertaald en aangepast van de blog Jo Cooks.
0 reacties