Hap en Tap logo zonder streep
Amazing Asia Festival, je was amazing!

Amazing Asia Festival, je was amazing!

28 aug 2023 | Events, Hap & Tap op stap, Reviews

Ik hoef dit blogartikel helemaal niet te schrijven. Waarom ik dan wel de moeite doe? Omdat ik het Amazing Asia Festival écht heel tof vond en wanneer ik enthousiast word, dan word ik ook écht enthousiast en wil ik dat iedereen kan beleven wat ik beleefde. Ik begrijp dat dit allemaal nogal raadselachtig klinkt, ik verklaar me nader: ik kreeg in het begin van de zomer via Instagram de vraag of ik zin had om met 5 personen langs te gaan op 1 van de Amazing Asia Festivals. Ik hoefde alleen maar wat Instagram stories te maken in ruil voor inkom, eet- en drankbonnen en een massage.

En of ik dat zag zitten! Met 5 naar een Aziatisch eetfestijn. De 4 gelukkigen waren snel gekozen: den Eddy, mijn vaste kookvriendin Ann, Kelly die sinds vorig jaar 1 keer per maand komt meekoken én de echtgenoot van Kelly, die we dus nog nooit ontmoet hadden. Een datum prikken was nog het lastigst, hoewel het Amazing Asia Festival 6 keer doorging:
Hasselt op 9-10-11 juni
Antwerpen : 23-24-25 juni
Leuven: 7-8-9 juli
Gent: 25-26-27 augustus
Vilvoorde: 8-9-10 september
Laakdal: 22-23-24 september

Amazing Asia Festival, je was amazing!
Collage created using TurboCollage software from www.TurboCollage.com

Uiteindelijk werd het Gent, lekker dichtbij. En aangezien binnenkort nog Vilvoorde en Laakdal op de planning staan, deel ik hier met plezier mijn ervaring. Zo kunnen jullie ook nog gaan genieten, want dat is wat we deden! Het Amazing Asia Festival in Gent vond plaats op de Arsenaal site, een oude spoorwegsite die herontwikkeld wordt tot een vernieuwend en aantrekkelijk stadsdeel in Gent. Ik kwam hier nog nooit eerder en ontdekte dat het Arsenaal een fijne plek is met veel streetart.

Het Amazing Asia Festival is een gezellig cultureel familiefestival voor jong en oud. Na het inchecken word je meteen ondergedompeld in de Aziatische cultuur met:

> Een kleurrijke markt vol oriëntaalse sieraden, kleding, kunst en lekkernijen
> Foodtrucks met exotische smaken uit de Aziatische keuken
> Live Aziatische dans en muziek

Gastland is Indonesië, maar mispak je niet, aan de vele foodstandjes vind je streetfood van àlle Aziatische keukens: Thailand, Japan, Vietnam,… You name it, they have it! Starten doen we met een aperitiefje: een Pepsi Max voor mijn bob, een cocktail Dark & Stormy voor Thierry, een Pornstar Martini voor Kelly en een Saigon beer voor Ann en ik. Lekker Vietnamees biertje! Daarna moeten we kiezen wat we willen eten en kiezen is verliezen. Zoveel lekkers!

Amazing Asia Festival, je was amazing!

Uiteindelijk laten we ons bekoren door sateetjes met kip en pindasaus en een sharing dish met allerlei loempia’s. Kelly en echtgenoot schuiven aan voor een Pad Thai. Terwijl we slurpen en smakken onder een groot dekzeil, doet een Chinese draak de ronde tot groot jolijt van de kinderen. Op het podium weerklinken de sfeervolle klanken van een getalenteerde violiste. Zelfs de regen blijft uit en is geen spelbreker. Good vibes only! Wat ons zo mogelijk nog gelukkiger maakt, dat zijn de dessertjes: sticky rijst met mango, pancake rolls en iets wat op een giga fortune cookie lijkt. Stuk voor stuk superlekker.

Ik kan jullie dus met de hand op het hard aanbevelen om ook eens langs te gaan in Vilvoorde van 8 tot 10 september of in Laakdal van 22 tot 24 september. Voor wie nu denkt: jij hebt makkelijk praten met je gratis eet- en drankbonnen, je kan gerust zijn. De prijzen op het Amazing Asia Festival zijn heel toegankelijk. Zo bedraagt de inkom in voorverkoop slechts 3 EUR, waarvan er 1 EUR naar een goed doel gaat. Ik kom sowieso terug volgend jaar. En dan betaal ik met plezier alles zelf.

Amazing Asia Festival, je was amazing!

PS Ik maakte speciaal voor dit event een nieuwe highlight aan op mijn Instagram account zodat jullie ook kunnen meegenieten van video’s met live muziek en dans.

Praktische info: www.amazingasiafestival.be

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.533 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

 1. joanvanhoof

  Meriam goedemorgen uit Karpathos. Ik lees met veel plezier je hap-en-taps. Ik kook ook wel eens wat. Het is wat moeilijker omdat we hier geen ISPC hebben. Gister heb ik de tuiles van bonitovlokken gemaakt. De smaak was heerlijk maar ze waren bros ipv knapperig. Ik heb ze op een siliconen matje gebakken, misschien is dat de oorzaak? Ik blijf je volgen. Ik kan niet liken want ik heb geen instagram. Dus bij deze. Groet van Joan

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Hey Joan,
   Die tuiles van mij worden ook in een silicone mal gebakken, dus jouw matje kan het probleem niet zijn.
   Als je exact het recept gevolgd heb, dan kan ik maar 1 ding verzinnen: dat is je oven. Ik bak altijd op boven- en onderwarmte. Jij ook?
   En waaaaaw, wat leuk om op zo’n vakantiebestemming ook een volger te hebben. Nu maak je me jaloers!
   Groetjes,
   Myriam

   Antwoord
 2. lynn louwagie

  hartelijk dank voor al deze informatie .
  geef jij ook kookworkshop ? ik ben een echte foodie en maak veel van je recepten .

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Lynn,
   Neen. Ik werk voltijds, bloggen is bijna een tweede voltijdse baan, ik loop (marathons) en het belangrijkste: ik ga naar het voetbal! 😉
   Helaas zijn er maar 24 uur in een dag. Geen tijd dus om daarnaast nog iets anders te doen. Maar je bent al de zoveelste op korte tijd die me die vraag stelt. Dus, wie weet, ooit misschien, wanneer ik met pensioen ga. Da’s wel nog 5 jaar. 😉
   In afwachting alvast veel succes met het maken van mijn recepten en bij vragen, ben ik steeds bereid om te antwoorden (bij voorkeur via een pm via Instagram).
   Groetjes,
   Myriam

   Antwoord
 3. VALERE STAS

  Jammer dat ik niet heb geweten dat deze happening in Hasselt is doorgegaan, anders was ik er zeker geweest. Ik hou van de Oosterse keuken. Bedankt voor de inlichting.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Volgend jaar opnieuw. Iets om in het oog te houden!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Amazing Asia Festival, je was amazing!

by Myriam Minne time to read: 2 min
6