Janneke Philippi Stoven bij Janneke thuis

Er zijn van die kookboeken die ik MOET hebben van zodra ze verschijnen. Van de eerste dag. Zoals mijn dochter dolblij kan worden van de langbegeerde tickets voor Tomorrowland, zo word ik gelukkig van een kookboek van Janneke Philippi. Ik heb ze allemaal en al brengt Janneke nog 20 boeken uit (wat ik haar ten stelligste aanbeveel), dan nog moet ik ze allemaal hebben. Bij die boeken klopt het plaatje volledig: de recepten, de foto’s van haar man Serge,… àlle recepten zien er altijd zo lekker én haalbaar uit. Dat is bij dit boek Stoven bij Janneke thuis niet anders.

 

Janneke Philippi Stoven bij Janneke thuis

 

Stoven bij Janneke thuis is al het 3de boek in de reeks “bij Janneke thuis”. Na pasta en soep is het nu de beurt aan stoven. Wie nu denkt: “een boek over stoven is dat niet eerder iets voor de herfst en winter?”, denk opnieuw. Uiteraard komen er stevige stoofpotjes aan bod met wild, champignons,… maar Janneke deelt ook zomerse suddergerechten met vis, lam en kalf. Terwijl binnen de stoof op het vuur staat, geniet je buiten zo lang mogelijk van elke zonnestraal. Stoven is in elk seizoen ideaal, ook voor een etentje. Nul stress!

 

Janneke Philippi Stoven bij Janneke thuis

 

Janneke beperkt zich trouwens niet alleen tot het delen van sudderpotjes, ze geeft ook veel, superveel inspiratie voor bijgerechten. Haar pastinaakkroketjes met basilicum zien er hemels uit en de romige parmezaan-kruidenpuree die ze als een prachtig pureedak op haar stoofvlees spuit, doet me spontaan kwijlen…

 

Janneke Philippi Stoven bij Janneke thuis

 

In een notendop: Janneke heeft er terug een bijzonder boek bij op haar palmares. Stoven bij Janneke thuis bevat meer dan 60 recepten. Van boeuf bourguignon tot ossobucco, van varkensworst met rozemarijn en honing-mosterdsaus tot varkenswangetjes met rode port. Lam, kalf, kip, (inkt)vis en geweldige vegetarische stoofpotten. Met restjes stoofvlees maak je net als Janneke eenvoudig tosti’s, gratinbroodjes, miniburgers met pulled pork, bitterballen en pasteitjes. Janneke wordt gelukkig van stoofpotten op het vuur. Ik word gelukkig van Jannekes boeken!

 

Janneke Philippi Stoven bij Janneke thuis

 

Titel: Stoven bij Janneke thuis is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Janneke Philippi
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Formaat: 247 mm x 175 mm x 20 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 171
Prijs: 19,99 euro
ISBN: 978 90 4521 198 5

Related Post

Tags: , , , ,

Janneke Philippi Stoven bij Janneke thuis

by Myriam Minne time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: