Hap en Tap logo zonder streep
Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

18 feb 2019 | Reviews, Varia

Heel vaak krijg ik de vraag: “Myriam, hoe doe je dat toch allemaal?” Of nog: “Is je blog niet je job?” Nog eentje die ik vaak hoor: “Slaap jij nog wel?” (Wel ja dus, veel zelfs, ik ben een marmotje en om 22u zijn bij dit Duracell konijn de batterijtjes plat). En dus dacht ik dat het wel eens leuk was om jullie te laten ‘meekijken’ hoe ik dat bloggen aanpak. Vandaar dit artikel, het leven zoals het is, in de keuken van een foodblogger of behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken.

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Maar voor ik jullie laat zien hoe ik op 1 dag tot 4 recepten ‘inblik’ deel ik graag eerst wat persoonlijke info:
1. Ik kijk nooit tv. Heel veel mensen brengen uren door voor het kleine kastje, dat doe ik dus niet. Nooit. Temptation Island, Boer Zoekt Vrouw, De Slimste Mens,… zijn niet aan mij besteed. Het enige programma waar ik al eens naar kijk, is Extra Time op maandagavond. Maar eigenlijk is dat dus te laat. Bovendien hangt het af van wie de analisten zijn. Ik ben geen fan van Jan Mulder.
2. Ik ben super gepland (op het maniakale af). Alles zit in mijn gsm: van mijn agenda wanneer ik wat ga maken tot mijn boodschappenlijstje. Bovendien ben ik “Miss App”: ik maak graag gebruik van allerhande apps (denk dan aan Trello, Google Keep, Evernote, Pocket, TickTick,…) om alles geordend te houden, op mijn mobiele telefoon en in mijn hoofd.
3. Elk vrij moment gaat op aan mijn blog. Op bezoek bij mijn kapster? De laptop gaat mee op de schoot en ik ben bezig: foto’s bewerken, teksten uittikken,… Onderweg naar een voetbalmatch? Idem dito. Enkel als mijn dochter rijdt he, mannekes! ? Bloggen achter het stuur schijnt niet zo veilig te zijn. ?

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Dat koken en/of bakken doe ik enkel tijdens het weekend. Waarom? De reden ligt voor de hand: tijdens de week ben ik te laat thuis van het werk (de job van community manager is meer dan een voltijdse baan) waardoor ik er niet in slaag om nog uitgebreid te koken én alles deftig bij daglicht te fotograferen. Kunstlicht of een softbox is voor mij een no go. (Daar heb je dat maniakale kantje weer).

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Afgelopen zaterdag stonden er 4 recepten op mijn planning: de sint-jakobsnootjes met rode biet en Gandaham, de wafels calzone, de citroen bundtcake met mascarpone ganache en sesam karamel en brownies met zoete aardappel (dat recept krijgen jullie eerstdaags). Mijn vriendin Ann had me laten weten dat ze voor haar cursus fotografie een reportage moest maken “een dag uit het leven van”… en dat ze hierbij dacht aan een dag uit het leven van een foodblogger. I-de-aal vond ik dat! Tussen het maken van haar foto’s door kon ze me een handje helpen, want 4 recepten op 1 korte dag (ik wilde eerst ook nog een 13-tal km gaan lopen) is veel.

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Terwijl ik begon aan de brownies, ontfermde Ann zich over de coquilles. Alles verliep vlot, Ann en ik zijn dan ook al een geolied team. Te vlot blijkbaar. Bij de wafels ging het mis. De vulling met mozzarella gutste uit mijn wafelijzer. Zie de bovenste foto. Nu heb ik absoluut geen praktische keuken – ik heb veel te weinig werkblad – waardoor ik het wafelijzer op mijn inductieplaat had gezet. Een geluk bij een ongeluk. Stel je voor dat ik een houten werkblad zou hebben… (Welk werkblad hebben jullie eigenlijk? Content van? Ik ga mijn keuken laten aanpassen en heb nog geen idee van wat ik wil. Volgende week ga ik een bezoekje brengen aan Batibouw om ideeën op te doen. Maar al jullie tips zijn dus meer dan welkom!).

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Maar allez, eind goed, al goed. We slaagden erin om ook nog de bundtcake deftig te fotograferen voor het (te) donker werd. En zo is eigenlijk elk weekend voor mij een race tegen de klok. Rap, rap boodschappen doen. Snel, snel koken. Vlug, vlug mijn props en ondergronden bijeenrapen en op mijn keukentafel uitstallen. Als de bliksem foto’s maken in alle mogelijke hoeken zodat er minstens 1 lucky shot tussenzit. Pas daarna kan het tempo (en de hartslag) iets naar beneden: foto’s bewerken, recepten uittikken, introtekstje verzinnen zijn nog een pak werk, maar hoeven niet per se tegen de klok.

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Waarom ik dit doe? Omdat ik graag creatief bezig ben met eten en met taal. En omdat ik jullie graag inspireer. Wanneer ik een mailtje krijg of een berichtje op mijn social media kanalen dat jullie een recept geprobeerd hebben en dat het smaakte, dan is mijn dag goed. Meer is er niet nodig om mij een boost te geven om door te gaan. Hopelijk hebben jullie vandaag ook genoten van deze inkijk in mijn bloggers life met deze behind the scenes.

Bedankt Ann voor de foto’s én je helping hand!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.383 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

22 Reacties

 1. Martine Walckiers

  Hey Myriam!
  Je bent dus veel meer dan een ijverige bij! Wat een talent ben jij zeg!!!! Bedankt om dit alles met ons te delen!
  Veel groetjes!
  Martine

  Antwoord
  • Georgette D'hondt

   dag Myriam
   Heel tof artikel ! Ik bewonder jouw kooklust !
   Als je een nieuwe keuken wenst, alles op maat gemaakt in de kleur die je wenst, bij jou in de buurt (bvba D’hondt Alfons in Lokeren), is de zaak van mijn ouders ! Vrijblijvend hoor !
   groeten,
   georgette

   Antwoord
   • Myriam Minne

    Dag Georgette
    Momenteel heb ik al een afspraak met een keukenbouwer die een samenwerking overweegt. Ik ga eens luisteren wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wordt vervolgd, maar bedankt voor de tip!
    Groetjes
    Myriam

    Antwoord
 2. Lisa

  Wat leuk om te lezen. Je bent heel druk bezig, Waw. Mag ik je veagen waar je de mooie foto achtergronden vandaan haalt?

  Antwoord
 3. Duyck Nancy

  Héél leuk om te lezen !

  Antwoord
 4. Nicole

  Hallo Myriam
  Super leuk dat je ons eens vertelt hoe je het allemaal doet???
  Ik heb ook enorm veel kookmagazines en ben wel eens benieuwd
  hoe jij ze ordent om iets terug te vinden.
  Wat de keuken betreft ij heb sinds 6 jaar een nieuwe .Ik heb nu eenwerkeiland in composiet en dit is zeer makkelijk in onderhoud
  maar hier kan je natuurlijk geen warme pot rechtstreek op zetten.
  Mijn oven is een Neff met hide & slide deur en dit zou ik echt
  niet anders meer willen.
  Doe zo verder he!Ik blijf je volgen
  Grts
  Nicole

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Nicole
   Ik orden mijn tijdschriften altijd op naam en datum. Alle Libelle Lekkers op een stapel, het nieuwste bovenaan. De Culinaire Ambiances op een stapel ernaast, idem.
   Ik houd de recepten die ik eruit wil maken bij in bv. Trello. Daar noteer ik de naam van het gerecht + de naam van het magazine + de datum van uitgave + de pagina. Op die manier slaag ik erin om alles snel terug te vinden.
   Wat de oven betreft, daar is mijn keuze al gemaakt: ik ga voor een Falcon fornuis met inductiekookplaat. Ik kijk er al zo hard naar uit!
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 5. marina

  Hoe fijn om te lezen allemaal… ikzelf ben ook een bezig bijtje toch wel minder dan jij 🙂 op dit moment verblijven we in een vakantiewoning, omdat ons app nog niet klaar is hier heb ik leren naar TV kijken nooit gedaan hier op die 7 md al meer gekeken dan in die 36 jaar huwelijk… Wij nemen in onze nieuwe keuken Dekton normaal mag je daar alles op doen warme kookpotten opzetten, snijden enz ben zelf benieuwd… werk jij met een thermomix ik heb even een monsieur cuisine gehad (was stuk onder garantie) is een toestel van de lidel dat ook wel veel kan, om zalfjes te maken van groeten denk ik dat de thermomix beter is?
  Nog eens merci voor al je geweldige recepten!!!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Marina
   Bedankt voor je tips! Ik ga zeker op Batibouw eens informeren naar die Dekton.
   Ik heb een Thermomix, ja. Maar ik heb ook een Magimix en ben daar eigenlijk meer tevreden over om de eenvoudige reden dat de Magimix Cook Expert alles kan wat de Thermomix kan, maar niet omgekeerd. Bij de Magimix worden ook schijven geleverd waardoor je ermee kan raspen, wat in de Thermomix niet het geval is.
   Maar de Magimix heeft nog meer voordelen. Je moet anders deze blog maar eens lezen:
   https://www.hap-en-tap.be/de-grote-test-magimix-cook-expert-vs-thermomix-traag-gegaard-vlees/
   Check zeker ook eens mijn YouTube kanaal. Daar staan 3 vergelijkende tests tussen beide toestellen.
   Ik zou je zeker aanbevelen om eens bij beide een demo bij te wonen.
   Succes met het maken van de juiste keuze!
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
   • Marina

    Dank je wel!

    Antwoord
 6. Geert De Preester

  Ik wist al dat er in je blog véél tijd kroop, maar zoveel …. jij bent wel meer dan een dikke bezige bij???. Da verdient wel een pot homemade “Vriendenpaté” (van Hans en Geert). En wanneer je eens een gaatje over hebt, nodigen we je graag eens uit om samen met ons eens de paté te maken, onder begeleiding van een topwijntje uit mijn kelder. Jammer dat de tijd me ontbreekt om wat meer van de fotogenieke bordjes uit te proberen. Bedankt voor je inspanning en voor al je volgelingen !!

  Antwoord
 7. fieke

  Superleuke blogpost! Ik heb bewondering voor je gedrevenheid, bij mij is (food)bloggen op een veel lager pitje geraakt. Fijn dat je dag in, dag uit, zo veel plezier met je blog beleeft!

  Antwoord
 8. Andre Willocx

  Dag Myriam.
  Ben (amateur)kok, scheikundige en beeldhouwer in een vorig leven. Dus :
  Een tafelblad in hout is niks. OK. In composiet materiaal moet je afwachten of het wel tegen alles bestand is. Voor mij gaat er niets boven “zwart Marlin graniet”. Een marmeren blad kan nog aangetast worden door zuren e.d; graniet is veel harder en bestand tegen de inwerking van zuren, krassen . Kijk maar op het kerkhof : daar liggen zwarte zerken die na 20 jaar nog altijd blinken; ze zijn onaantastbaar. Ik zou nooit nog iets anders willen. Vraag maar eens rond op batibouw.
  grietz.
  André

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Bedankt voor je reactie, André. Ik zal zeker en vast informeren op Batibouw!
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 9. Monia

  En dan maak je nog tijd voor jr vrienden ook! Een TOPmadam!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Voor mijn vriendinnen maak ik àltijd tijd. Ik zou zelfs tijd maken om nog eens naar Parijs te gaan. 😉
   x

   Antwoord
 10. Greet

  Verschillende boodschappen-recepten apps uitgeprobeerd, nu werk ik met gratis app Bring (Nederlandstalig).
  Hap en tap recepten erin?, boodschappenlijsten, en… kaarten kunnen ingescand worden ! App gedeeld met manlief die kan aanvullen. Groetjes, Greet

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Wat een toptip. Ik ga hem zeker uitproberen. Bedankt, Greet!

   Antwoord
 11. Lieve Van Rompaey

  Beste Myriam,
  wat een leuk artikel. Ik hou van je eerlijkheid.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Lieve
   Bedankt voor je fijne reactie. Ik vind het altijd heel leuk wanneer ik feedback krijg van mijn volgers. En ja, die eerlijkheid, die heb ik met de paplepel meegekregen van mijn beide ouders. Ook al snijd ik ermee soms in mijn eigen vel, dan is dat maar zo. 😉
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

by Myriam Minne time to read: 3 min
22