- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

Heel vaak krijg ik de vraag: “Myriam, hoe doe je dat toch allemaal?” Of nog: “Is je blog niet je job?” Nog eentje die ik vaak hoor: “Slaap jij nog wel?” (Wel ja dus, veel zelfs, ik ben een marmotje en om 22u zijn bij dit Duracell konijn de batterijtjes plat). En dus dacht ik dat het wel eens leuk was om jullie te laten ‘meekijken’ hoe ik dat bloggen aanpak. Vandaar dit artikel, het leven zoals het is, in de keuken van een foodblogger of behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken.

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Maar voor ik jullie laat zien hoe ik op 1 dag tot 4 recepten ‘inblik’ deel ik graag eerst wat persoonlijke info:
1. Ik kijk nooit tv. Heel veel mensen brengen uren door voor het kleine kastje, dat doe ik dus niet. Nooit. Temptation Island, Boer Zoekt Vrouw, De Slimste Mens,… zijn niet aan mij besteed. Het enige programma waar ik al eens naar kijk, is Extra Time op maandagavond. Maar eigenlijk is dat dus te laat. Bovendien hangt het af van wie de analisten zijn. Ik ben geen fan van Jan Mulder.
2. Ik ben super gepland (op het maniakale af). Alles zit in mijn gsm: van mijn agenda wanneer ik wat ga maken tot mijn boodschappenlijstje. Bovendien ben ik “Miss App”: ik maak graag gebruik van allerhande apps (denk dan aan Trello, Google Keep, Evernote, Pocket, TickTick,…) om alles geordend te houden, op mijn mobiele telefoon en in mijn hoofd.
3. Elk vrij moment gaat op aan mijn blog. Op bezoek bij mijn kapster? De laptop gaat mee op de schoot en ik ben bezig: foto’s bewerken, teksten uittikken,… Onderweg naar een voetbalmatch? Idem dito. Enkel als mijn dochter rijdt he, mannekes! ? Bloggen achter het stuur schijnt niet zo veilig te zijn. ?

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Dat koken en/of bakken doe ik enkel tijdens het weekend. Waarom? De reden ligt voor de hand: tijdens de week ben ik te laat thuis van het werk (de job van community manager is meer dan een voltijdse baan) waardoor ik er niet in slaag om nog uitgebreid te koken én alles deftig bij daglicht te fotograferen. Kunstlicht of een softbox is voor mij een no go. (Daar heb je dat maniakale kantje weer).

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Afgelopen zaterdag stonden er 4 recepten op mijn planning: de sint-jakobsnootjes met rode biet en Gandaham, de wafels calzone, de citroen bundtcake met mascarpone ganache en sesam karamel en brownies met zoete aardappel (dat recept krijgen jullie eerstdaags). Mijn vriendin Ann had me laten weten dat ze voor haar cursus fotografie een reportage moest maken “een dag uit het leven van”… en dat ze hierbij dacht aan een dag uit het leven van een foodblogger. I-de-aal vond ik dat! Tussen het maken van haar foto’s door kon ze me een handje helpen, want 4 recepten op 1 korte dag (ik wilde eerst ook nog een 13-tal km gaan lopen) is veel.

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Terwijl ik begon aan de brownies, ontfermde Ann zich over de coquilles. Alles verliep vlot, Ann en ik zijn dan ook al een geolied team. Te vlot blijkbaar. Bij de wafels ging het mis. De vulling met mozzarella gutste uit mijn wafelijzer. Zie de bovenste foto. Nu heb ik absoluut geen praktische keuken – ik heb veel te weinig werkblad – waardoor ik het wafelijzer op mijn inductieplaat had gezet. Een geluk bij een ongeluk. Stel je voor dat ik een houten werkblad zou hebben… (Welk werkblad hebben jullie eigenlijk? Content van? Ik ga mijn keuken laten aanpassen en heb nog geen idee van wat ik wil. Volgende week ga ik een bezoekje brengen aan Batibouw om ideeën op te doen. Maar al jullie tips zijn dus meer dan welkom!).

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Maar allez, eind goed, al goed. We slaagden erin om ook nog de bundtcake deftig te fotograferen voor het (te) donker werd. En zo is eigenlijk elk weekend voor mij een race tegen de klok. Rap, rap boodschappen doen. Snel, snel koken. Vlug, vlug mijn props en ondergronden bijeenrapen en op mijn keukentafel uitstallen. Als de bliksem foto’s maken in alle mogelijke hoeken zodat er minstens 1 lucky shot tussenzit. Pas daarna kan het tempo (en de hartslag) iets naar beneden: foto’s bewerken, recepten uittikken, introtekstje verzinnen zijn nog een pak werk, maar hoeven niet per se tegen de klok.

 

Behind the scenes: een zaterdag in mijn keuken

 

Waarom ik dit doe? Omdat ik graag creatief bezig ben met eten en met taal. En omdat ik jullie graag inspireer. Wanneer ik een mailtje krijg of een berichtje op mijn social media kanalen dat jullie een recept geprobeerd hebben en dat het smaakte, dan is mijn dag goed. Meer is er niet nodig om mij een boost te geven om door te gaan. Hopelijk hebben jullie vandaag ook genoten van deze inkijk in mijn bloggers life met deze behind the scenes.

Bedankt Ann voor de foto’s én je helping hand!

Related Post