Iedereen kent natuurlijk de pizza calzone: een pizza die opgevouwen wordt waardoor de vulling binnenin komt te zitten. Wel, bij deze hartige wafels Calzone is dat eender: de vulling van mozzarella en in mijn geval Elvea Pomo & Peperoni zit ook binnenin, kwestie van te vermijden dat die uit de wafels loopt tijdens het bakken. Nu, wie mij volgt op Instagram én mijn stories bekijkt, weet dat dit niet 100% waterdicht was. Of moet ik zeggen wafeldicht? Ik liet jullie in mijn stories meegenieten van de gesmolten mozzarella die als een brede rivier uit mijn wafels én ijzer gutste… Maar kijk, eind goed, al goed. De wafels kwamen al bij al deftig uit het toestel. Oordeel zelf maar.
Recept voor wafels Calzone
(Voor)bereiden: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Nodig voor 4 personen:
2 vellen bladerdeeg
1 mozzarella voor warme bereidingen
8 zongedroogde tomaten in stukjes (die verving ik dus door de Elvea Pomo & Pepperoni, maar in het vervolg zou ik opteren voor zowel zongedroogde tomaten als de Elvea Pomo & Peperoni)
Oregano
Peper
Olijfolie
Werkwijze
Verwarm het wafelijzer voor. Rol het bladerdeeg snel uit en versnijd het in 8 stukken.
Bestrijk 4 kwartjes met Elvea Pomo & Pepperoni en beleg ze met stukken mozzarella en zongedroogde tomaten.
Strooi er fijngehakte oregano over en besprenkel met olijfolie.
Maak de randen nat met je wijsvinger en dek de vier kwarten af met het resterend deeg. Druk aan om goed te verzegelen.
Olie het wafelijzer in en bak de wafels Calzone gedurende 5 à 7 min.
Bron: recept uit het magazine Régal n° 81 janvier février 2018.
Kan jij me laten weten of er nog ergens gele tomaten in bokaal van elvea te krijgen zijn. Iedereen is hier liefhebber van jouw recept van gele tomatensoep. Helaas hebben ze in Delhaize geen gele tomaten meer.
Mvg
Joanna
Dag Joanna
De gele datterini tomaten zijn helaas niet meer beschikbaar.
Ik heb inlichtingen ingewonnen bij Elvea zelf.
Spijtig!
Groetjes
Myriam