Wafels Calzone

Voor ik op de TGV stapte richting Lyon sloeg ik nog snel een voorraadje magazines in. Ah ja, ik kon toch geen 3 uur op de trein zitten zonder lectuur? (Ik ‘vergeet’ er maar bij te vertellen dat ik op de boekenbeurs vorig jaar een Dwarsligger kocht die sinds oktober onaangeroerd in mijn handtas zit). Maar ik deed een ‘batje’: ik kocht de Régal janvier-février 2019 en kreeg in 1 pakket de Régal janvier-février 2018 er gratis bij. Januari-februari is volop de periode van la Chandeleur (zeker in Frankrijk) en beide magazines stonden vol recepten voor wafels en pannenkoeken. Van alle mogelijke varianten trokken deze wafels Calzone het meest mijn aandacht.

Iedereen kent natuurlijk de pizza calzone: een pizza die opgevouwen wordt waardoor de vulling binnenin komt te zitten. Wel, bij deze hartige wafels Calzone is dat eender: de vulling van mozzarella en in mijn geval Elvea Pomo & Peperoni zit ook binnenin, kwestie van te vermijden dat die uit de wafels loopt tijdens het bakken. Nu, wie mij volgt op Instagram én mijn stories bekijkt, weet dat dit niet 100% waterdicht was. Of moet ik zeggen wafeldicht? Ik liet jullie in mijn stories meegenieten van de gesmolten mozzarella die als een brede rivier uit mijn wafels én ijzer gutste… Maar kijk, eind goed, al goed. De wafels kwamen al bij al deftig uit het toestel. Oordeel zelf maar.

 

Wafels Calzone

 

Recept voor wafels Calzone

(Voor)bereiden: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 4 personen:
2 vellen bladerdeeg
1 mozzarella voor warme bereidingen
8 zongedroogde tomaten in stukjes (die verving ik dus door de Elvea Pomo & Pepperoni, maar in het vervolg zou ik opteren voor zowel zongedroogde tomaten als de Elvea Pomo & Peperoni)
Oregano
Peper
Olijfolie

 

Werkwijze

Verwarm het wafelijzer voor. Rol het bladerdeeg snel uit en versnijd het in 8 stukken.

Bestrijk 4 kwartjes met Elvea Pomo & Pepperoni en beleg ze met stukken mozzarella en zongedroogde tomaten.

Strooi er fijngehakte oregano over en besprenkel met olijfolie.

Maak de randen nat met je wijsvinger en dek de vier kwarten af met het resterend deeg. Druk aan om goed te verzegelen.

Olie het wafelijzer in en bak de wafels Calzone gedurende 5 à 7 min.

 

Bron: recept uit het magazine Régal n° 81 janvier février 2018.

Related Post

Tags: , , , ,

Wafels Calzone

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: