Hap en Tap logo zonder streep
Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

11 feb 2019 | Kookboeken, Reviews

Tournée minérale, da’s niet aan mij besteed. Ik drink niet veel of vaak (2 pintjes voor het voetbal en een aperitiefje en glaasje wijn op restaurant), dus vind ik het de moeite niet om mee te doen. En dus vind ik het ook wel kunnen om net nu de review van Wine Food te bloggen. Ten slotte staat Valentijn voor de deur en dan kan dit boek misschien wel het ideale cadeautje zijn voor je schatje. (Ik wil graag een Britse korthaar kitten van een ex-collega van me, maar dat zal bij wishful thinking* blijven…)

 

Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

 

Wijn. Ik ken er niks van, ik drink het alleen graag. ? Wanneer ik visite heb, dan moet ik altijd te rade gaan bij een vriendin. Want wil niet elke wijndrinker en (hobby)kok wijnen serveren die perfect matchen met hun favoriete gerechten? Wel, dan is deze Wine Food je “E.H.B.Onwetendheid” bij je wijnkeuze. Het biedt nl.:

  • 75 wijnsoorten, 250 wijnproducenten en 75 perfect passende gerechten
  • Elk recept heeft een bijpassende wijn met een korte uitleg over hoe de wijn de smaken en texturen van het gerecht ondersteunt en aanvult
  • Bij elke wijnsoort worden verschillende wijnhuizen getipt, wat een ruime keuze oplevert aan wijnen bij de wijnhandel, de supermarkt en op het internet
  • In de wijnspiekbrief staan een workshop wijnetiketten lezen, wijproeven als een pro en voorbeelden van wijnsoorten die perfect matchen bij klassieke gerechten

 

Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

 

Na een uitgebreide intro over hoe je wijn koopt, over het serveren als een sommelier, over de gangbare defecten van wijn,… volgen de recepten, ingedeeld volgens volgende thema’s: preparty, brunch plus, frisse salades, groenten in de hoofdrol, picknicks en andere redenen om buiten te eten, ongewone gewone maaltijden en een lekker avondje thuis. Geen fancy recepten, maar good food en good wine voor een good mood!

 

Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

 

De dames achter het boek zijn dan ook niet de minste: Dana Frank is mede-eigenaar van Bow & Arrow, een wijnmakerij en distributeur in Portland, VS, en gerespecteerd sommelier. Ze verzorgde de wijnkaarten van gerenommeerde restaurants. In 2015 werd ze door Food & Wine benoemd tot een van de sommeliers van het jaar en door Bon Appétit tot ‘sommelier om te blijven volgen’. Andrea Slonecker is co-auteur van Beer Bites en The Picnic, winnaar van de IACP Cookbook Award, en heeft als receptontwikkelaar en foodstylist aan meer dan 15 boeken bijgedragen.

 

Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

 

Titel: Wine Food is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Dana Frank en Andrea Slonecker
Uitgeverij: Culinair Karakter
Formaat: 258 mm x 207 mm x 27 mm – hardback
Aantal pagina’s: 256 pagina’s
Prijs: 27,99 euro
ISBN: 9789045215006

*Korte update: ik blogde deze tekst gisterenvoormiddag en ’s middags kreeg ik te horen dat mijn hubbie overstag gegaan was voor mijn charmes (aka gezaag): Pixel, een schatje van een Britse korthaar, zal binnenkort deel uitmaken van ons gezinnetje. Ik zei het vrijdag toch nog dat mijn man een romantische ziel is?

 

Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.591 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Dana Frank en Andrea Slonecker, Wine Food

by Myriam Minne time to read: 2 min
0