Hap en Tap logo zonder streep
Emilie Guelpa, Desserts met allure

Emilie Guelpa, Desserts met allure

30 okt 2017 | Kookboeken, Reviews

Ik besef het. Ik blogde onlangs nog maar een review van een dessertenboek en nu ben ik hier alweer. Maar ik heb hier 2 goede redenen voor! Was 40 verbluffende desserts vooral een boek om bij weg te dromen… euh kwijlen (of om onderdelen van de recepten te maken), dan is Desserts met allure een echt doe-boek: alle desserts, van het eerste tot het laatste, zijn heel haalbaar! Nog een serieus verschil: het prijskaartje. Dit boek kost slechts 15 euro. 15 eurootjes, begot, voor zoveel heerlijkheid, da’s géén geld!

 

Emilie Guelpa, Desserts met allure

 

In Desserts met allure vind je 34 recepten van desserts op een bord waarvan de opmaak zorgvuldig is uitgedacht. Dus geen grote citroen- of chocoladetaart in dit boek, maar een ‘gedeconstrueerde’ versie ervan. De bestanddelen van het originele dessert worden als losse elementen op het bord geschikt. Het resultaat is vaak minder zoet, lichter verteerbaar en sneller klaar dan het oorspronkelijke dessert. Het levert nagerechten op die door hun vorm, elegantie en smaakpalet gastronomisch aandoen zonder zwaar te zijn. Kortom, desserts met allure die toch makkelijk te maken zijn!

 

Emilie Guelpa, Desserts met allure

 

In de inleiding staan enkele handige richtlijnen voor het mooi opmaken van een dessert op een bord:

  1. Zorg voor balans tussen krokante, fruitige en romige elementen.
  2. Zorg voor een zachte bite.
  3. De kunst van het opmaken is een cruciale stap: contrast in volume, het kleurenpalet en het ontwerp,… het zijn allemaal zaken waarmee je rekening moet houden voor de opmaak van het perfecte dessert.
  4. Vergeet de finishing touch niet: kruiden en bloemen.
  5. Een goede voorbereiding is het halve werk.

 

Emilie Guelpa, Desserts met allure

 

Na de verhelderende intro volgt het leuke deel van het boek: de recepten. Mijn absolute favoriet is/was Puur chocolade, een dessert dat zo in mijn teen beet (figuurlijk) dat ik het al meteen maakte en blogde. Maar er staan nog een pak ‘teenbijters’ in: pavlova met rood fruit (dus totaal niet de klassieke pavlova die je voor ogen hebt!), aardbeienravioli & matchaschuim, ananasmysterie, pecan pie met banaan,…

 

Emilie Guelpa, Desserts met allure

 

Het fijne aan alle recepten is dat de auteur telkens opsomt welk krokant, romig en fruitig element deel uitmaakt van het dessert. Naast de ingrediënten somt zij ook nog op wat je extra nodig hebt (zoals een elektrische mixer, een spuitzak met middelgroot glad spuitenmondje, een zeef bekleed met kaasdoek,…), wat je kan voorbereiden (en hoe lang je voorbereidingen bewaard kunnen blijven) en welke ingrediënten je kant-en-klaar kan kopen.
Niks dan voordelen dus voor dit voordelige receptenboek! Mijn excuses dat ik jullie met deze review (weeral) op kosten jaag… ?

 

Emilie Guelpa, Desserts met allure

 

Titel: Desserts met allure is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Emilie Guelpa
Uitgeverij: Forte Culinair
Formaat: 290 mm x 250 mm x 20 mm – hardback
Aantal pagina’s: 87 pagina’s
Prijs: 14,99 euro
ISBN: 978 94 62 50180 5

 

Emilie Guelpa, Desserts met allure

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.525 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Maaike

    Voila, in bezit en nu eens kijken welk dessert er als eerste tevoorschijn getoverd mag worden 🙂 Bedankt voor de tip.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Emilie Guelpa, Desserts met allure

by Myriam Minne time to read: 2 min
1