Hap en Tap logo zonder streep
Getest, gewikt en gewogen: de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag

Getest, gewikt en gewogen: de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag

23 okt 2017 | Food, glorious food!, Reviews

Ik kreeg al heel vaak de vraag of ik bepaalde foodboxen wilde testen en altijd hield ik de boot af. Mijn agenda – en die van mijn man – zijn tijdens de week zo druk (en tijdens het weekend is dat eigenlijk niet anders) dat er zelden een week is dat we beiden ’s avonds samen thuis zijn. Maar nu heb ik een fan/follower, Geert, met wie ik ondertussen een chatrelatie heb (enkel en alleen over food, no worries) en die man spreekt zo vol lof over Sandra Bekkari, is dankzij de Sana-methode meer dan 20 kg afgevallen en post elke dag de meest verrukkelijk uitziende foto’s op zijn Facebook en Instagram profiel dat ik reuzebenieuwd geworden was naar de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag.

Dus stuurde ik een vriendelijk mailtje naar het PR-bureau én naar de Facebook pagina van Foodbag met de vraag of ik de Sandra Bekkari Sanabox mocht testen. Ik kreeg een even vriendelijk mailtje terug dat dit zeker kon. Mijn gegevens werden onmiddellijk opgenomen in het systeem waardoor ik alle communicatie ontving zoals “een gewone klant”: e-mailtjes, sms’jes,… om mij op de hoogte te houden waar mijn box zich bevond en wanneer ik hem mocht verwachten. Stiptheid, daar hou ik van en daarop scoorde Foodbag alvast 10/10.

Bij het openen van de Sanabox overviel me het gevoel van “Je Bent Wat Je Eet”. Dat was een uitzending waarin Sonja Kimpen destijds (toen ik nog TV keek) de eetgewoonten van Vlamingen met overgewicht onder de loep nam. Enerzijds etaleerde ze hun gebruikelijke, kleurloze kost op tafel en daarnaast legde ze wat ze volgens haar moesten eten: kleurrijke etenswaren bomvol smaak. Wel, Sandra is de nieuwe Sonja, zo lijkt het wel. Een gevoel van “amai, dit wordt een gezonde week”, overviel me… én gaf me een goed gevoel, terwijl ik helemaal niet into healthy ben. Integendeel zelfs, als winnares van de Belgian Food Blog Awards in de categorie Baking & Sweets ben ik een grootverbruiker van boter, room, suiker, eieren, chocolade,… Alles behalve gezond dus. ?

 

Getest, gewikt en gewogen: de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag

 

Het eerste gerecht op de planning: Fish and chips met frisse tartaarsaus, komkommer en waterkers. Uiteraard geen aardappelfrieten uit de friteuse, maar frietjes van pastinaak en krieltjes krokant gebakken in de oven. En ook de tartaarsaus was niet ‘klassiek’ op basis van mayonaise, maar met yoghurt. De koolvis kreeg een knapperig korstje van polenta. Ik was benieuwd. Wel, ik stond versteld. Mijn man, die bij àlles een flinke (understatement) klets mayonaise schept, liet de pot onaangeroerd en at met veel smaak zijn bord tot de laatste kruimel leeg. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vooral het jasje van polenta vond ik verrassend. Hoewel ik helemaal geen fan ben van polenta, vond ik het op deze manier echt lekker.

 

Getest, gewikt en gewogen: de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag

 

Dag twee stond er gemarineerde kip met pompoen, zoete aardappel en Italiaanse kruiden op het menu. Wat mij opviel, was hoe goed de recepten uitgewerkt zijn: terwijl de groenten voorgaren in de oven, moet de kip bereid worden. Wel, net toen de oventijd van de groenten voorbij was, was ik klaar met de voorbereidingen voor de kip. De timing klopt als een bus! Die avond was mijn man niet thuis en dus moest ik in mijn eentje eten. Niet gezellig, maar wél lekker. Die gemarineerde kip smaakte super: de kip was nog mals en sappig en de kruiding was perfect. Toen ik ’s anderendaags bij mijn man polste wat hij ervan vond (hij had de ovenschotel de dag erna als lunch opgewarmd), bevestigde ook hij dat de kip superlekker was. Of hij er een klets mayonaise bij gegeten heeft, kon ik niet achterhalen… ?

 

Getest, gewikt en gewogen: de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag

 

Op woensdagavond hadden Sandra Bekkari en Foodbag courgetti met bloemkoolsaus, champignons en ham voorzien, wederom een gerecht barstensvol groenten waarin de klassieke pasta vervangen wordt door courgetteslierten. De traditionele bechamel- of kaassaus wordt vervangen door een stevige saus waarin een halve bloemkool gecutterd wordt. Ik vond het meer dan prima smaken, maar bij Eddy was het gerecht geen onverdeeld succes: de saus en de ham vond hij lekker, maar die groene “drendels” (West-Vlaams voor slierten) waren een brug te ver voor zijn niet meer zo jonge smaakpapillen. ? Dus at hij de topping op… met frietjes uit de frituur uit het pak van Lennert die onverwacht thuisgekomen was. Mannen!

 

Getest, gewikt en gewogen: de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag

 

Op donderdag moest ik quiche met bodem van hazelnoot, spinazie en mozzarella maken. Het verschil met een traditionele quiche met bladerdeeg, eieren, spek en kaas kon niet groter zijn. Slechts 2 eieren kwam eraan te pas en voor de rest allemaal gezonde dingen: havermout, hazelnoten, spinazie, avocado, prei, mozzarella,… Ik stond – voor de vierde keer op een week tijd – versteld. Wat een smaakbom!

 

Mijn oordeel over de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag:

Communicatie: ik schreef het in het begin al, de communicatie verloopt bijzonder vlot. Zo weet je op voorhand perfect wanneer je box zal geleverd worden.

Originaliteit: de recepten zijn zeer origineel. Geen haar op mijn hoofd dat er ooit zou aan gedacht hebben om een visfilet in polenta te draaien of om een quichebodem te maken met havermout en hazelnoten. Geslaagde experimentjes!

Porties: de porties zijn zeer ruim. Je gaat zeker niet met een hongerig gevoel van tafel, integendeel.

Prijs: Foodbag is niet de goedkoopste van alle aanbieders van foodboxen, maar het Gentse bedrijf kiest wel voor kwaliteit. Een concreet voorbeeld? De augurken voor de tartaarsaus op de eerste avond waren geen wit product, maar waren van het merk Camp’s. Foodbag engageert zich om zoveel mogelijk met Belgische leveranciers te werken en dat is geen loze belofte, zo blijkt. Ze werken samen met kwalitatief hoogstaande leveranciers en hebben afzonderlijke leveranciers voor vlees, gevogelte, vis, groenten & fruit en zuivelproducten. Kwaliteit heeft nu eenmaal z’n prijs. Bovendien, als je bedenkt dat je met zo’n box totaal geen waste meer hebt én in de winkel niet in de verleiding komt om allerlei (overbodige) goestjes te kopen… dan spaar je ook een pak uit. Trouwens, je lichaam verdient alleen het beste, toch?

Haalbaarheid: de recepten zijn voor iedereen haalbaar, ook voor de minder geoefende kok. De recepturen zijn duidelijk meerdere keren getest en kloppen als een bus. Er wordt vaak gebruik gemaakt van de oven, waardoor de bereidingstijd meestal een klein uurtje bedraagt. Maar terwijl het eten gaart, heb je uiteraard wel de handen vrij om iets anders te doen… Zoals aperitieven. Of mag dat niet van Sandra? ?

Meer weten over Foodbag? Klik hier.
Meer weten over Sandra Bekkari en de Sana-methode? Klik hier.

PS Vergeef me de minder mooie foto’s. Tegen dat alles klaar was, was de zon onder en moest ik dus noodgedwongen bij kunstlicht trekken. Ach, ze zijn nog altijd 10.000 keer beter dan mijn allereerste foto. Hoe ik die ooit op het wereldwijde net heb durven zwieren, snap ik nog altijd niet… ?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.373 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

4 Reacties

 1. Geert De Preester

  Dag Myriam, ik denk dat ikzelf het niet beter kan verwoorden als hierboven. Er zullen er in ieder geval al twee de werkweek met veel plezier starten??. Bedankt !

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Graag gedaan, ‘fan’ Geert. Er is geen woord van gelogen. 😉

   Antwoord
 2. Coppens Noella

  Beste, de groenten en versheid zijn top. Maar het vlees v Metier is volgespoten met water om in gewicht te winnen. Hierdoor niet bruin te bakken. Serieus minpunt!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Oei, Noella, geen idee. En heb je dit al laten weten aan de mensen van Foodbag?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Getest, gewikt en gewogen: de Sandra Bekkari Sanabox van Foodbag

by Myriam Minne time to read: 5 min
4