Mijn allereerste receptje op mijn spiksplinternieuwe blog… Dat moet iets lekkers zijn. Iets speciaals ook. En aan die voorwaarden beantwoordt deze ijsgekoelde tiramisu helemaal!
Ingrediënten voor 4 personen:
250 g mascarpone
2 eieren
50 g griessuiker
2 peren (volgens het recept moesten dat Williams peren zijn, maar ik vond er geen en nam Conference peren)
50 cl cassis siroop
50 g geroosterde amandelschilfers
8 speculoos koekjes
Bereiding:
Scheid de dooiers en de eiwitten en klop het eiwit op tot sneeuw.
Klop de dooiers duchtig op met de suiker tot de mengeling wit uitslaat.
Voeg nu de mascarpone toe en meng goed met de klopper.
Spatel er voorzichtig de eiwitsneeuw onder.
Schil de peren, snijd ze in 2 en haal het klokhuis eruit.
Dompel de perenhelften onder in de borrelende cassis siroop (die je een beetje kan aanlengen met 5 cl water) gedurende 15 minuten.
Breek de speculoosjes in grove stukken. Ik gebruikte hiervoor de vijzel.
Vul nu de glaasjes, te beginnen met een laagje speculooskruimels onderaan, dan een laag mascarponecrème en terug een laag speculooskoekjes.
Zet de glaasjes gedurende 3 uur in de diepvriezer.
Verdeel, net voor het serveren, de dobbelsteentjes gepocheerde peer over de glaasjes.
Werk af met de geroosterde amandelschilfers.
Tip:
Je kan dit dessertje perfect een dag vooraf klaarmaken. Vergeet in dat geval niet om de tiramisu een dik half uur voor je ‘m wil serveren uit de diepvriezer te halen.
Bron: www.i-love-tiramisu.fr.
Proficiat met uw boreling… Ik volg jullie op de voet 🙂
Mmmmmm, dat ga ik zeker uitproberen! Ik ben geen perenfan, tenzij ze in dessertjes verwerkt zitten 🙂 (tiramisu met peer, peperkoek en geroosterde cashewnoten is ook niet te versmaden). Proficiat met de blog!
Romeo&Julienne zal hier zeker af en toe een kijkje komen nemen!
proficiat met je blog. altijd leuk om nieuwe inspiraties op te doen!
Die eerste post valt echt wel nog mee hoor 😉 Klinkt zelfs lekker!
De post wel, het recept ook, maar die foto. Een ei als prop? Scherpte-diepte? Flits? Zooooooo lelijk! 😉
Liefs
Myriam
toch een k-ei leuk begin 🙂 🙂 🙂 idd, zeggen wij soms al van onze eerste foto’s en das pas een grote 2 jaar geleden
Hebben jullie ook een blog dan? Vertel!
Amai ik heb al veel recepten bekeken maar jouw eerste recept op de blog klinkt hemels.
Maar wat een lelijke foto’s he? ??♀️