Hap en Tap logo zonder streep
Ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos

Ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos

1 mei 2012 | Dessert, Zoet

Mijn allereerste receptje op mijn spiksplinternieuwe blog… Dat moet iets lekkers zijn. Iets speciaals ook. En aan die voorwaarden beantwoordt deze ijsgekoelde tiramisu helemaal!

Dit is yummie for your tummie!

 

Ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos

 

IngrediΓ«nten voor 4 personen:

250 g mascarpone
2 eieren
50 g griessuiker
2 peren (volgens het recept moesten dat Williams peren zijn, maar ik vond er geen en nam Conference peren)
50 cl cassis siroop
50 g geroosterde amandelschilfers
8 speculoos koekjes

Bereiding:

Scheid de dooiers en de eiwitten en klop het eiwit op tot sneeuw.
Klop de dooiers duchtig op met de suiker tot de mengeling wit uitslaat.
Voeg nu de mascarpone toe en meng goed met de klopper.
Spatel er voorzichtig de eiwitsneeuw onder.
Schil de peren, snijd ze in 2 en haal het klokhuis eruit.
Dompel de perenhelften onder in de borrelende cassis siroop (die je een beetje kan aanlengen met 5 cl water) gedurende 15 minuten.
Breek de speculoosjes in grove stukken. Ik gebruikte hiervoor de vijzel.
Vul nu de glaasjes, te beginnen met een laagje speculooskruimels onderaan, dan een laag mascarponecrème en terug een laag speculooskoekjes.
Zet de glaasjes gedurende 3 uur in de diepvriezer.
Verdeel, net voor het serveren, de dobbelsteentjes gepocheerde peer over de glaasjes.
Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Tip:

Je kan dit dessertje perfect een dag vooraf klaarmaken. Vergeet in dat geval niet om de tiramisu een dik half uur voor je ‘m wil serveren uit de diepvriezer te halen.

Bron:Β www.i-love-tiramisu.fr.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.487 andere abonnees

ARCHIEF

10 Reacties

  1. Vee

    Proficiat met uw boreling… Ik volg jullie op de voet πŸ™‚

    Antwoord
  2. Inge

    Mmmmmm, dat ga ik zeker uitproberen! Ik ben geen perenfan, tenzij ze in dessertjes verwerkt zitten πŸ™‚ (tiramisu met peer, peperkoek en geroosterde cashewnoten is ook niet te versmaden). Proficiat met de blog!

    Antwoord
  3. romeoandjulienne

    Romeo&Julienne zal hier zeker af en toe een kijkje komen nemen!

    Antwoord
  4. over mij

    proficiat met je blog. altijd leuk om nieuwe inspiraties op te doen!

    Antwoord
  5. cuisine celine

    Die eerste post valt echt wel nog mee hoor πŸ˜‰ Klinkt zelfs lekker!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      De post wel, het recept ook, maar die foto. Een ei als prop? Scherpte-diepte? Flits? Zooooooo lelijk! πŸ˜‰
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  6. eenverslaafdehapentapper

    toch een k-ei leuk begin πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ idd, zeggen wij soms al van onze eerste foto’s en das pas een grote 2 jaar geleden

    Antwoord
  7. mieke

    Amai ik heb al veel recepten bekeken maar jouw eerste recept op de blog klinkt hemels.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Maar wat een lelijke foto’s he? ??‍♀️

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos

by Myriam Minne time to read: 1 min
10