- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos

Ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos

Mijn allereerste receptje op mijn spiksplinternieuwe blog… Dat moet iets lekkers zijn. Iets speciaals ook. En aan die voorwaarden beantwoordt deze ijsgekoelde tiramisu helemaal!

Dit is yummie for your tummie!

 

Ijsgekoelde tiramisu met in cassis gepocheerde peer op een bedje van speculoos

 

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g mascarpone
2 eieren
50 g griessuiker
2 peren (volgens het recept moesten dat Williams peren zijn, maar ik vond er geen en nam Conference peren)
50 cl cassis siroop
50 g geroosterde amandelschilfers
8 speculoos koekjes

Bereiding:

Scheid de dooiers en de eiwitten en klop het eiwit op tot sneeuw.
Klop de dooiers duchtig op met de suiker tot de mengeling wit uitslaat.
Voeg nu de mascarpone toe en meng goed met de klopper.
Spatel er voorzichtig de eiwitsneeuw onder.
Schil de peren, snijd ze in 2 en haal het klokhuis eruit.
Dompel de perenhelften onder in de borrelende cassis siroop (die je een beetje kan aanlengen met 5 cl water) gedurende 15 minuten.
Breek de speculoosjes in grove stukken. Ik gebruikte hiervoor de vijzel.
Vul nu de glaasjes, te beginnen met een laagje speculooskruimels onderaan, dan een laag mascarponecrème en terug een laag speculooskoekjes.
Zet de glaasjes gedurende 3 uur in de diepvriezer.
Verdeel, net voor het serveren, de dobbelsteentjes gepocheerde peer over de glaasjes.
Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Tip:

Je kan dit dessertje perfect een dag vooraf klaarmaken. Vergeet in dat geval niet om de tiramisu een dik half uur voor je ‘m wil serveren uit de diepvriezer te halen.

Bron: www.i-love-tiramisu.fr.

Related Post