Hap en Tap logo zonder streep
Valentijnsmenu 2019

Valentijnsmenu 2019

8 feb 2019 | Menu's

Ik ben een romantische ziel. En ik heb geluk, mijn man is dat ook. Vertelde ik jullie ooit al dat hij voor onze 5de huwelijksverjaardag een vliegtuigje besteld had dat kwam overvliegen met een spandoek met daarop “Lore Lennert ❤️ mama”? Zijn eigen naam kon er niet meer bij, want er mochten maximum 20 letters op het spandoek. Hij had toen ook al mijn ex-collega’s van 3 Suisses uitgenodigd, allemaal Franstaligen, terwijl hij helemaal niet zo rad van tong is in het Frans. Om maar te zeggen dat we wel van een romantische verrassing houden op tijd en stond en heus niet alleen met Valentijn. Maar ook met Valentijn, uiteraard. Niet dat we dan uit eten gaan of zo, want dat vind ik persoonlijk maar niets. Neen, we genieten thuis van enkele gerechtjes uit mijn eigenste Valentijnsmenu 2019.

Ja, ik was geïnspireerd voor dit Valentijnsmenu 2019! Jullie kunnen kiezen uit maar liefst 12 gerechten, de meeste met een afrodisiacum erin verwerkt: gember, mosselen, vijgen, chocolade,… Valentijn zal nog nooit zo passioneel geweest zijn als in 2019!

 

Valentijnsmenu 2019

 

Cocktail:
Starten doen we ons Valentijnsmenu 2019 met een vuurrode cocktail, kleur van de liefde: meng 5 cl vodka met 3 cl witte vermout en doe hier een scheutje Monin siroop aardbei bij. Leng aan met tonic hibiscus en werk af met gedroogde bosaardbeitjes. Waarschuwing: deze cocktail loopt binnen als limonade, maar brengt het hoofd op hol. Beetje voorzichtig dus: het is je partner die je hoofd op hol moet brengen vanavond, niet je cocktail.

 

Valentijnsmenu 2019

 

Amuse:
Als hapje kan je kiezen tussen 2 keer mosselen: mosselkroketjes of mosselen met champagnesabayon. Uiteraard belet niets jou om ze allebei te maken. Liefde is… lekker lang aperitieven met je liefste!

 

Voorgerecht:
Als voorgerecht heb je maar liefst 4 keuzemogelijkheden. Ik was precies op dreef…  In bierbeslag gefrituurde skrei met currysaus of coquille met zoete aardappel en sinaasbearnaise of een geitenkaastaartje met vijg of een espuma van Bleu d’Auvergne met een carpaccio van peer. Hier hangt je keuze natuurlijk in grote mate af van wat je (partner) lust. Geen fan van geitenkaas of blauwe kaas? Dan vallen de 2 laatste keuzes al af. Voor de twee eerste gerechten kan je je vooral laten leiden door de tijd die je eraan kan/wil besteden. De skrei is klaar in no time, de coquille is wat meer werk.

 

Soep:
Wil je soep serveren, dan kan je kiezen voor een champignonvelouté met gegrilde zalm en dooierzwam of voor  romige Thaise wortel zoete aardappel soep. Van die laatste krijg je het instant warm want er zit gember en rode curry in verwerkt. En wie het warm heeft, moet kleren uittrekken. Juist, ja. ?

 

Hoofdgerecht:
Voor het hoofdgerecht van dit Valentijnsmenu 2019 geen keuze. Het is in China het jaar van het varken en dus varken zult gij eten. Maar wat voor een varkentje: een gekaramelliseerd varkenshaasje met honing en vanille. Lekker ouderwets en ouderwets lekker!

 

Dessert:
Ook voor het dessert geen keuze: chocolademousse met Rochefort met een espuma van advocaat, een kletskop en bloedsinaasappel. Dat is het enige voorstel, maar wat een voorstel! Als je man/vrouw hiermee niet verleid wordt, dan weet ik het ook niet meer…

 

Sneukelingskes:
Tot slot kan je je date nog verrassen met een zoete afsluiter, chocolade hartjes of chocolade chip gember koekjes met braambessenvulling. Of beide uiteraard. Je kan je lief niet genoeg in de watten leggen en hoe doe je dat beter dan met chocolade? All you need is love… and some chocolate!

Laten jullie eens weten hoe het geweest is? Niet teveel details he! ?

En vergeet het niet: Nothing brings people together like good food! Of om het in het Vlaams te zeggen: de liefde van de man gaat door de maag.

Liefs,
Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.389 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Valentijnsmenu 2019

by Myriam Minne time to read: 2 min
0