Wel, dat heb ik me niet beklaagd: dit geitenkaastaartje is geen werk en mist z’n effect niet. En het is ook nog vegetarisch. Dat mag ook al eens. Bovendien was zelfs Cleopatra fan van de vijg en de oude Grieken associeerden de vijg met liefde en vruchtbaarheid. Wat is dan een betere starter van een romantisch diner dan deze heerlijke vrucht? Vijgen bevatten bovendien ook nog eens aminozuren die je uithoudingsvermogen verbeteren… Ik heb dit niet verzonnen (ok, ik geef het toe, ik ben er perfect toe in staat!), het is HLN die het gezegd heeft. Dat maakt het ook geschikt als entree van je stomend ‘Fifty Shades’-valentijnsdiner. ?
Recept voor geitenkaastaartje met vijg
(Voor)bereiden: ± 15 min
Baktijd: ± 25 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten voor 8 kleine taartjes of 4 grotere (zoals die van mij):
2 vellen zanddeeg, kant-en-klaar gekocht
125 g verse zachte geitenkaas
4 grote vijgen, gehalveerd
3 eieren
180 ml room (in dit geval gebruikte ik de Campina lichte culinaire room 20% vet)
1 el gehakte bieslook
20 g fijngeraspte parmezaan
Zeezout en zwarte peper van de molen
Werkwijze
Verwarm de oven voor bij 180° C. Snijd elk vel zanddeeg in 4 vierkanten. Bekleed 8 ingevette ronde taartvormpjes met het deeg, snijd het overtollige deeg eraf en prik het lichtjes in met een vork.
Verdeel de geitenkaas en de vijgenhelften over de taartvormpjes.
Doe de eieren, room, parmezaan, peper en zout in een mengkom en klop tot alles goed gemengd is. Giet het eiermengsel in de taartvormpjes en bak gedurende 25 min in de voorverwarmde oven tot de vulling gerezen en stevig is.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Bron: recept van niemand minder dan Donna Hay.
0 reacties