Valentijnsmenu 2014

Vorig jaar had mijn Valentijnsmenu ongelooflijk veel succes. Onverwacht, vond ik dat. Ik dacht dat de meeste stelletjes met Valentijn uit eten gingen. Niet dus. Er zijn blijkbaar toch nog heel wat mannen en vrouwen die hun geliefde graag verwennen met homemade gerechten…

Helemaal goed, vind ik dat! En dus brei ik er dit jaar graag een vervolg aan.

Cocktail:
Cosmopolitan Grenade (klik hier).

Hapje:
Gepaneerde oester (klik hier).

Met deze cocktail en dit hapje – doorspekt met de nodige afrodisiaca –  scoor je meteen en breng je je geliefde helemaal in de mood. Wedden dat hij/zij (terug) met een heel verliefde blik naar je kijkt?

Voorgerecht:
Ganzenleverterrine, gel van kersen en frambozencrumble (klik hier)

of

Remoulade van kreeft, erwten, gerookte paling (klik hier)

Voor het voorgerecht laat ik graag de keuze. Niet iedereen lust foie gras of is bereid om het te eten. Voor wie het wel wil proberen, dit is een heel mooi bordje met tinten rood in de hoofdrol. Vandaag is rood de kleur van de liefde… Rood is passie!

Voor wie de foie gras niet ziet zitten, geen nood. Voor hen is er dit keilekkere kreeftje, dat volgens Wikipedia ook al tot de afrodisiaca behoort… Dit is genieten geblazen!

Hoofdgerecht:
Brandade van kabeljauw, carpaccio van coquille, gepocheerd ei, crumble van spek en schuimpje van comtékaas (klik hier)

Als ‘love food’ kunnen de nootjes uit de sint-jakobsschelpen perfect naast oesters staan. En werd Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, na haar geboorte uit het schuim van de zee niet aan land gebracht, staande op een grote sint-jakobsschelp? De nootjes zijn dus ideaal om vrijdagavond aan je liefste te serveren.

Dessert:
Moeulleux van pure chocolade met bananenespuma (klik hier)

Eindigen doe ik met het uberafrodisiacum (voor mij dan toch): chocolade. Het weggeven van chocoladeproducten wordt vaak als geschenk van liefde gezien. Wellicht vanwege smaakassociaties en uiterlijke onweerstaanbaarheid die pralines en andere chocoladegerechten hebben op veel mensen. Wel ikzelf behoor alvast tot die categorie van mensen! 

Een dag zonder chocolade is een verloren dag, als je ’t mij vraagt. Neem geen risico, bezorg jezelf en je partner alvast een culinair orgasme en sluit je romantisch onderonsje af met deze moeulleux! 😉

Wat je ook maakt, vergeet niet om een snuifje liefde toe te voegen. Een onontbeerlijk ingrediënt dat wonderen doet.

Geniet van je diner en van elkaar!

Related Post

Tags: , , ,

Valentijnsmenu 2014

by Myriam time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: