Hap en Tap logo zonder streep
Valentijnsmenu 2020

Valentijnsmenu 2020

3 feb 2020 | Menu's

Valentijn 2019 staat in mijn geheugen gegrift. Die dag kreeg ik van mijn man een British shorthair kitten cadeau. Die is ondertussen uitgegroeid tot een ferme poes van 6 kg, luisterend naar de naam Pixel! (Wie mij volgt op Instagram, krijgt die af en toe te zien, netjes afgewisseld met mijn loopavonturen, kookfoto’s en kiekjes van de spelers van Club Brugge). Ik draag Valentijn dan ook hoog in het vaandel en vier die feestdag altijd met een Valentijnsmenu, een initiatief dat jullie waarderen, als ik de ‘kijkcijfers’ bekijk. Hier gaan we dan met het Valentijnsmenu 2020.

 

Valentijnsmenu 2020

 

Voor het aperitief geen mocktail, (Tournée Minérale, daar doe ik niet aan mee), maar een rode Cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel. Rood, kleur van de liefde en een perfecte valentijnscocktail, niet te zoet, net kruidig genoeg en verraderlijk lekker.

Voor de amuse heb je de keuze tussen een gouden praline van mousse van kippenlevertjes met kriekbier
en een hapje van bloemkool met garnalen en basilicum. Een hapje met vlees of eentje met seafood. Hippe fingerfood of een klassiek bordje. Uiteraard kan je ze ook alle twee maken. Ik hou je niet tegen, als je je partner wil verwennen.

Als voorgerecht is er enkel seafood. Ik vind vis en zeevruchten ideaal voor een romantisch diner. Je wil immers niet met een zware maag aan tafel zitten of erger nog met een Maalox® of Rennie® naar bed moeten, toch? De enige keuze die je dus moet maken is of je een koud voorgerecht wil of een warm. En indien je voor een warm gerecht kiest, of je dan kabeljauw wil of een garnaal. Wat wordt het: Gravad lax, skyr, mierikswortel en gebrande komkommer of kabeljauw in ’t groen met spinazieflan en gerookte paling? Het recept voor de garnaal met citroen-saffraansaus en wortel volgt later deze week.

Voor de soep laat ik jullie geen keuze, dat wordt een pittige pindasoep met halloumi en kale. Met Valentijn mag het wat pikanter, zowel in de slaapkamer als in de keuken… ? Je hart klopt sneller, je begint te blozen en je krijgt het warm: dat is liefde! Of het effect van wat chilipeper en andere pittige kruiden, natuurlijk! Geniet samen met je partner van deze pindasoep vol zinnenprikkelende aroma’s.

En ook voor het hoofdgerecht moet je eten wat de pot schaft en dat is een roggevleugel met Oosterse saus, crème van kikkererwten en een kaaskrokantje. Maar je hebt geluk, deze roggevleugel is heerlijk en helemaal niet zo moeilijk te maken. Minder tijd in je keuken = meer tijd aan tafel of in de zetel of…

Het dessert. Aaaah het dessert. Mijn favoriete onderdeel van de maaltijd en met Valentijn is dat niet anders. Ik laat jullie in dit Valentijnsmenu 2020 graag de keuze tussen een sorbet en schuim van mandarijnen, krokante chocoladekaramel, amandelen en een appeltaartje met speculaasijs. Twee frisse dessertjes met fruit in de hoofdrol.  Toppunt van romantiek? 1 dessertbordje Lady & The Vagebond-gewijs leeglepelen.

Laat het jullie smaken, lieverds! Geniet van mijn gerechten, maar vooral van elkaar!

Liefs,

Myriam

PS Uiteraard zijn er ook nog de Valentijnsmenu’s van de voorbije jaren 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014 en 2013. Ben ik écht al zo lang bezig?

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.472 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Valentijnsmenu 2020

by Myriam Minne time to read: 2 min
0