Hap en Tap logo zonder streep
Valentijnsmenu 2016

Valentijnsmenu 2016

8 feb 2016 | Menu's

Ben je te laat om een restaurantje te reserveren voor komend weekend of blijf je liever gezellig thuis samen met je vriend(in), partner, verloofde, echtgenoot? Geen nood, dit Valentijnsmenu 2016 heeftΒ Γ lles om er een onvergetelijke avond van te maken.

 

Valentijnsmenu 2016

 

Aperitief en amuse:

Als aperitief kan ik jullie deze vuurrode cocktail ten stelligste aanbevelen: Sneeuwwitjes appel. Zoals Sneeuwwitje niet aan de verleiding kon weerstaan om in de appel te bijten, zo zullen jullie, na het drinken van deze cocktail, niet aan de verleiding kunnen weerstaan om… Vul zelf maar verder aan. πŸ˜‰

Serveer bij dit aperitief dezeΒ verrassende verrine: granitΓ© van pickles met pancetta. Het is Γ©cht geen werk en het is superorigineel. Wedden dat je zoetje onder de indruk zal zijn?

 

Voorgerecht:

Als voorgerecht voor mijn Valentijnsmenu 2016 zijn deze gegrilde Sint-Jakobsoesters met een emulsie van gerookte heilbot een voltreffer. Net zoals het hapje heeft ook dit recept een originele toets, nl. de emulsie van gerookte heilbot. Wie nu denkt “help, dat klinkt moeilijk”, no worries: het is echt heel eenvoudig. Het klinkt gastronomisch, het is (bijna) dagelijkse kost. Maar dat hoef je je wederhelft niet te verklappen, natuurlijk. πŸ˜‰

 

Hoofdgerecht:

Voor het hoofdgerecht laat ik jullie graag de keuze tussen vlees en vis. Is je partner fan van een lekker, mals stukje vlees dan zal deze pluma Iberico met patatas bravas hem/haar in de 7de hemel brengen… Samen met jouw gezelschap, natuurlijk. Bestel dit uitzonderlijke vleesje best wel op voorhand bij je slager.

Liever vis? Kies dan voorΒ deze kreeft met shiitakes, aardpeer en jasmijnrijst. Ik weet dat dit ook al op mijn eindejaarsmenu stond, maar het is dan ook zo lekker en feestelijk. En met Valentijn mag het al iets meer zijn, he? Geen zin, tijd of lef om zelf de kreeft te koken? Vraag dat dan aan je visboer. Op een dag als Valentijn kan je stress missen als kiespijn. πŸ˜‰

 

Dessert:

Bij Valentijn hoort chocolade,Β het uberafrodisiacum! Het weggeven van chocoladeproducten wordt vaak als geschenk van liefde gezien. Geef mij chocolade en je hebt mijn hart gestolen. πŸ˜‰

Wel, bezorg jezelf en je partner alvast een culinair orgasme door samen deze jar met chocolademousse Γ©n dulce de leche leeg te lepelen. Ik sta niet in voor de gevolgen. πŸ˜‰

Fijne Valentijn. Let the love… and good food be with you!

Liefs

Myriam

 

PS Uiteraard blijven ook mijn vorige versies van kracht: lekker toen, is ook nog lekker nu. Alleen de foto’s zijn misschien (lees: zeker en vast) verouderd. Editie Valentijnsmenu 2013, Valentijnsmenu 2014, Valentijnsmenu 2015.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.557 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Nele

    Geweldig idee. Dank voor de inspiratie en trouwens, knappe foto’s. Ik wou dat ik ook zo goed kon koken en eten fotograferen.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Nele
      Dat heb ik ook allemaal moeten leren. Dat ging niet vanzelf. Vooral dat fotograferen, daar zijn ΓΉren ingekropen. Maar ja, ik ben dan ook al 20 met 30 jaar ervaring. πŸ˜‰
      Doe zo verder met jouw blog en trek je eventuele kritieken niet aan.
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  2. bodyn tine

    Goedemorgen, wat een heerlijke en inspirerende maandagochtendlectuur….! DANKJEWEL.
    Ik ga er helemaal voor en maak morgen mijn boodschappenlijstje…
    PS. aperitief zonder espuma zal ook ok zijn, toch?
    veel groeten, tine

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Hey Tine
      Aperitief zonder espuma gaat zeker. Die espuma is gewoon de kers op de figuurlijke taart. πŸ˜‰
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Valentijnsmenu 2016

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: