Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Ik had een probleem: ik wilde heel graag de cannelés maken uit het boek van Jaline, maar ik had hier al – zij het al heel lang geleden en met een lelijke foto – cannelés gepubliceerd. Dat kon ik toch niet maken? Nu wilde ik sowieso toch een mooie foto maken. Fotograferen ontspant me bijna evenveel als het koken/bakken zelf. En wat ik dan doe: ik zoek op Pinterest naar de naam van het recept met de term food photography erbij. En de eerste foto die Pinterest mij liet zien, waren deze churrelés. Churre watte? Churrelés dus, een mix & match van cannelés en Mexicaanse churros. Ik was gered! Zo kon ik toch een nieuw én origineel recept met jullie delen! Ikke blij. En jullie ook. Allez, dat hoop ik toch!

Bovendien slaag ik er zo toch nog in om chocolade in mijn Valentijnsmenu te moffelen. Want een Valentijn zonder chocolade, da’s als een café zonder bier. Of zonder volk. Ondertussen weten we wel hoe triestig dàt is!

 

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

 

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Rusttijd 1 d
Totale tijd 1 d 1 uur 15 min
Gang Koekje
Keuken Frans
Porties 12 stuks (grote)

Equipment

  • Een staande mixer type KitchenAid Artisan
  • Cannelévormen

Ingrediënten
  

  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g ei
  • 40 g eigeel
  • 240 g cassonade
  • 135 g bloem
  • 500 g volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 55 g rum
  • Gesmolten ongezouten boter (om in te vetten)

Voor de churro topping:

  • 50 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 80 g donkere chocolade, grofgehakt
  • 3 el volle room

Instructies
 

  • Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur en maak een beurre noisette. Neem de steelpan van het vuur, zeef de beurre noisette en laat volledig afkoelen.
  • Doe het ei, het eigeel en de cassonade in de keukenrobot en klop los.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een egaal beslag.
  • Verwarm de melk met de beurre noisette en het vanillemerg in een steelpan en meng het voorzichtig onder het beslag. Voeg als laatste de rum toe.
  • Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 230° C hetelucht en vet de bakvormen in met de gesmolten boter. Zet de vormen 15 min in de diepvries.
  • Vul de vormen tot een halve centimeter onder de rand met het deeg.
  • Bak de cannelés 15 min op 230° C in de oven, verlaag dan de temperatuur naar 200° C en bak 30 min verder af.

Voor de churro topping:

  • Meng de suiker en kaneel in een diep bord. Rol de verse cannelés in de kaneelsuiker tot ze mooi bedekt zijn. Zet opzij.
  • Laat de pure chocolade samen met de room smelten au bain-marie, haal van het vuur en roer tot een glad en glanzend mengsel, gedurende ca. 2 min. Schep de gesmolten chocolade bovenop de cannelés.
  • Serveer meteen en geniet ervan!
Trefwoord cannelé, churros

Bron: recept voor cannelés uit het bakboek Pastry Crush van Jaline Vandromme en recept voor de churrelés vertaald van The French Barn.

 

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Related Post

Tags: , , , , ,

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

by Myriam Minne time to read: 2 min
10
%d bloggers liken dit: