Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

door | feb 8, 2021 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Ik had een probleem: ik wilde heel graag de cannelés maken uit het boek van Jaline, maar ik had hier al – zij het al heel lang geleden en met een lelijke foto – cannelés gepubliceerd. Dat kon ik toch niet maken? Nu wilde ik sowieso toch een mooie foto maken. Fotograferen ontspant me bijna evenveel als het koken/bakken zelf. En wat ik dan doe: ik zoek op Pinterest naar de naam van het recept met de term food photography erbij. En de eerste foto die Pinterest mij liet zien, waren deze churrelés. Churre watte? Churrelés dus, een mix & match van cannelés en Mexicaanse churros. Ik was gered! Zo kon ik toch een nieuw én origineel recept met jullie delen! Ikke blij. En jullie ook. Allez, dat hoop ik toch!

Bovendien slaag ik er zo toch nog in om chocolade in mijn Valentijnsmenu te moffelen. Want een Valentijn zonder chocolade, da’s als een café zonder bier. Of zonder volk. Ondertussen weten we wel hoe triestig dàt is!

 

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

 

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Rusttijd 1 d
Totale tijd 1 d 1 uur 15 min
Gang Koekje
Keuken Frans
Porties 12 stuks (grote)

Equipment

  • Een staande mixer type KitchenAid Artisan
  • Cannelévormen

Ingrediënten
  

  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g ei
  • 40 g eigeel
  • 240 g cassonade
  • 135 g bloem
  • 500 g volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 55 g rum
  • Gesmolten ongezouten boter (om in te vetten)

Voor de churro topping:

  • 50 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 80 g donkere chocolade, grofgehakt
  • 3 el volle room

Instructies
 

  • Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur en maak een beurre noisette. Neem de steelpan van het vuur, zeef de beurre noisette en laat volledig afkoelen.
  • Doe het ei, het eigeel en de cassonade in de keukenrobot en klop los.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een egaal beslag.
  • Verwarm de melk met de beurre noisette en het vanillemerg in een steelpan en meng het voorzichtig onder het beslag. Voeg als laatste de rum toe.
  • Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 230° C hetelucht en vet de bakvormen in met de gesmolten boter. Zet de vormen 15 min in de diepvries.
  • Vul de vormen tot een halve centimeter onder de rand met het deeg.
  • Bak de cannelés 15 min op 230° C in de oven, verlaag dan de temperatuur naar 200° C en bak 30 min verder af.

Voor de churro topping:

  • Meng de suiker en kaneel in een diep bord. Rol de verse cannelés in de kaneelsuiker tot ze mooi bedekt zijn. Zet opzij.
  • Laat de pure chocolade samen met de room smelten au bain-marie, haal van het vuur en roer tot een glad en glanzend mengsel, gedurende ca. 2 min. Schep de gesmolten chocolade bovenop de cannelés.
  • Serveer meteen en geniet ervan!
Trefwoord cannelé, churros

Bron: recept voor cannelés uit het bakboek Pastry Crush van Jaline Vandromme en recept voor de churrelés vertaald van The French Barn.

 

Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.043 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

12 Reacties

  1. Frans

    Zal het recept beslist maken.
    Zeker ook al vanwege de echt mooie foto’s

    Antwoord
  2. Marina

    Wat een verschil met de vorige foto’s… dikke proficiat!!! weet uit ervaring hoe moeilijk het is om iets mooi in beeld te brengen!

    Antwoord
  3. Marinette

    Moet een siliconen vorm ook in de diepvries
    Of is dat om de boter hard te laten worden
    Gr. Marinette

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Inderdaad, Marinette, dat is om de boter hard te laten worden.

      Antwoord
  4. Truus Hermkens

    Leveren siliconen bakvormen het zelfde resultaat op als de originele koperen vormpjes?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Truus,
      Ik ben fan van mijn koperen vormen, maar ik zag al de mooiste cannelés bij een bevriende chef en die bakt ze in een siliconen vorm. Maar écht he! Zo’n mooie cannelés zag ik nog nooit: zoooo glanzen. Dus in siliconen lukt het ook prima!
      Succes!

      Antwoord
      • TruusHermkens

        Dank je wel ik vind de koperen vormen ook veeeeeel mooier maar mijn portemonnee vindt de siliconenversie zoveel mooier. Soms win ik en soms mijn portemonnee…

        Antwoord
      • Myriam Minne

        Haha Truus, of je kan doen zoals ik en er maar 3 koperen kopen. Dan moet je wel je oven 4 keer aanzetten. Kost ook weer geld. 😉

        Antwoord
      • Carine Jeff's

        Zijn ze even lekker in een siliconen vorm? ben normaal niet zo gek op silicone vormen.

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Silicone geeft geen smaak af, hoor. Ik koop wel altijd silicone van een kwaliteitsmerk en bestel niet bij Ali Express of zo. Daar heb ik geen vertrouwen in. Beter een vorm minder kopen dan inboeten aan kwaliteit. Dat is mijn persoonlijke mening.

          Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Churrelés: mix & match van cannelés en Mexicaanse churros

by Myriam Minne time to read: 2 min
12
%d bloggers liken dit: