Granité van pickles, pancetta

Ik hou wel van een uitdaging. Als ik achter het product sta tenminste. Ik wimpel momenteel meer voorstellen af dan dat ik er aanneem. Een voorbeeld? Ik kreeg de vraag om de Airfryer van Philips te testen en heb hiervoor vriendelijk bedankt. Niet dat ik iets tegen dat toestel heb. Verre van. Het zal wel een heel degelijk toestel zijn, maar het past nu eenmaal niet bij Hap & Tap. Mijn volgers weten dat ik geen gezondheidsfreak ben en wat zou ik dan ineens een pleidooi gaan houden voor gezonde frietjes? Ik wil mezelf niet verloochenen voor een gratis toestel of een paar honderd euro’s voor een sponsored post. Ook al snijd ik daarmee in mijn eigen vel. Allez, portemonnee…

Een voorstel waar ik wel direct “ja” op zei, was de vraag of ik een recept wilde verzinnen met de pickles van Camp’s. Mijn eerste idee was om zelf paté te maken en die dan te serveren met een grote klets pickles. Maar Kris Kookt ging al met dat idee aan de haal en dus moest ik iets anders verzinnen… Aangezien Valentijn voor de deur staat en jullie massaal op zoek zijn naar passende gerechtjes (niet veel werk en toch speciaal) dacht ik dat een granité van pickles wel iets kon zijn. Je maakt ‘m helemaal op voorhand en schept hem pas op het laatst in de glaasjes. Afwerken met bloemkoolroosjes, blokjes augurk, lente-ui en kubusjes pancetta (of Breydelham of preskop of…) en je hebt een verrassend glaasje. Eentje waarmee je kan uitpakken bij je zoetje. 😉

 

Granité van pickles, pancetta

 

Nodig voor 4 glaasjes granité van pickles

250 ml blanke gevogeltefond (ik gebruikte die van Belfond)
1 dl pickles (van Camp’s)
1 augurk (van Camp’s), in kleine blokjes gesneden
50 g (geblancheerde) bloemkoolroosjes
1 lente-ui
120 g pancetta (of Breydelham of preskop of…)

 

Werkwijze

De dag vooraf: Giet de gevogeltefond en de pickles in een blender en maal fijn. Giet de vloeibare mengeling in een grote, lage schaal en zet in de diepvries.

Blancheer de bloemkoolroosjes kort. Ik sloeg deze stap over. De roosjes zijn zo klein dat ze best ook wel rauw in het glaasje mogen. Zo zorgen ze trouwens voor de nodige bite.

Snijd het groen van de lente-ui in lange, dunne repen. Leg deze op ijswater, dan gaan ze mooi krullen.

Schraap net voor het serveren schilfers van de granité van pickles. Lepel het ‘ijs’ in (gekoelde) glaasjes en schik hierop de bloemkoolroosjes, augurken en lente-ui.

Werk af met enkele kubusjes pancetta.

 

Bron: recept van me, myself and I voor Camp’s.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Granité van pickles, pancetta

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: