Hap en Tap logo zonder streep
Krokante banaan, gado gado, cashew

Krokante banaan, gado gado, cashew

6 sep 2023 | Hapjes

Een bekentenis! Ik ben 58 jaar en heb nog nooit bakbanaan gegeten. Correctie: ik had nog nooit bakbanaan gegeten tot nu. Nu at ik het 2 keer op héél korte tijd. Ik proefde deze krokante banaan met gado gado en cashew bij restaurant Spetters en was op slag verliefd. Wat een makkelijk, heerlijk (veggie) hapje! En dan nog zo leuk van vorm met die grillige krullen.

Ik ontfutselde de chef het geheim hoe hij de krokante banaan maakte en de rest verzon ik zelf. Nu ja, ontfutselen is een groot woord. Ik hoefde echt geen inspanning te doen om het recept te krijgen. Chef Laurent Smallegange is een bijzonder toegankelijke chef die graag zijn recepten en kennis deelt. Ik kreeg ook nog het recept van het dessert. Dat was een uitdaginkje en volgt later.

Maar deze amuse is dus zo eenvoudig dat ik er zelfs een Reel van maakte! Aan het recept uittikken, had ik tenslotte geen werk. Check it out!

Ik maakte eerder al 3 recepten van sterrenrestaurant Spetters klaar, stuk voor stuk pareltjes. Spetters is dan ook een vette aanrader en de rit naar Breskens helemaal waard:

1/ warm gerookte en afgelakte paling met quinoa salade, komkommer en wakame

2/ 3 bereidingen van krab met coquille en ingelegde groenten

3/ zeebaars met crème van spinazie, jus van schelpen, gevulde scheermessen

Krokante banaan, gado gado, cashew

Krokante banaan, gado gado, cashew

Krokante banaan, gado gado, cashew

Gang Borrelhapje
Keuken Indonesisch

Equipment

  • 1 Mandoline

Ingrediënten
  

Voor de krokante banaan:

  • 1 bakbanaan

Voor de gado gado:

  • 125 ml melk
  • 5 el pindakaas (die maakte ik zelf!)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Voor de afwerking:

  • 1 lenteui, in schuine ringen versneden
  • Enkele (gerookte) cashewnoten

Instructies
 

Voor de krokante banaan:

  • Verhit olie tot 140° C.
  • Snijd de bakbanaan met een mandoline in flinterdunne repen.
  • Bak de repen banaan krokant in de hete olie. Dit gaat heel snel.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Voor de gado gado:

  • Meng de melk met de pindakaas, ketjap manis en de sambal in een pannetje. Breng al roerend aan de kook tot er een saus ontstaat. Voeg indien nodig wat extra water toe als de saus te dik is.
  • Schep de gado gado in een spuitzak.

Afwerking:

  • Spuit enkele toefjes gado gado op de krokante banaan.
  • Schik er een ring lente-ui tegen en leg er een cashewnoot op.
Trefwoord bakbanaan, banaan, cashew, cashewnoten, gado gado, lenteui

Bron: recept geïnspireerd door een amuse die ik proefde bij restaurant Spetters. De gado gado vond ik bij 24 Kitchen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.491 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Krokante banaan, gado gado, cashew

by Myriam Minne time to read: 2 min
2